za katero sluzbo se odločiti…3 različne…
obetajo se mi v bodoče tri službe.
1. pisarniško delo, ni sobot in nedelj..del čas 9-17ure, včasih lahko greš prej..je pa v centru,,,za parking bi dala okrog 100evrov na mesec.. če kombiniram bus, avto,,,mi vzame dost časa., glede na to da mam 2 mala otroka….najbolj kritično pa je,,,da dvomim o direktorju…sva mela že dva razgovora, poskus na računalniku… preveč spraševanj o mojemu možu, koliko časa sva skupaj..uuuu kr dva otroka že ..a si pr vsem tko hitra…itd…, če mu bom kaj dobrega nardila, bo kao višja plača…za moje pojme me preveč tko osvajalsko gleda…preveč tak domač razgovor mi je bil… plača pa je neki več kot minimalna. in si mislim vsak dan hodit k decu, k me bo gledal..to je manjša firma 4zaposleni…do sluzbe mam slabe pol ure z avtom. če bi bil šef drugačen, bi takoj si rekla to je to, nimam kej razmišlat ..
2. delo – v proizvodnji , ni težko fiz.delo…rabjo samo ženske zdele, je pa preko agencije zaposlitev.. 3, izmensko delo, bruto 566evr, z vsemi dodatki…baje da dobiš na mesec 700 – 1000 neto, imjo regres,,božičnice.. do sluzbe mam slabe 25min z avtom.
3. delo v domu starejših..dvoizmensko delo…bila bi varuhinja…nimaš osebne higiene starostnika…peleš jih na sprehod, izvajaš telovadbo.. delaš tud kak vikend.. bi mi bila pa ta služba samo 10min z avtom stran..čisto blizu… nič problema s parkingom… ne vem pa ali ima dom starejših tudi regres pa bozičnico??
pri drugi sluzbi grem drug teden po pogodbo itd. , za prvo me ta teden pokliče (zihr da me bo), za zadno bi začela konc avgusta..in mi je tud rekla d naj kar pričakujem klic, da sem za to delo, da me vidi, ponudla mi je še sama eno drugo mesto če bi me zanimalo..res super razgovor je bil.
kaj bi se vi odločli.,,,vem na konc bom se sama..sam tko okvirno sprašujem.vse sluzbe so pa mišljene dolgoročno..ne samo en mesec ali pol leta.
Dvakrat si preberi tole, kar si zapisala.
Pri drugi službi greš drug teden po pogodbo itd., si zapisala? Zakaj o prvi sploh razmišljaš, če ne boš potrebnega šefa gledala pri svojem delu (no, ti si se pač malo drugače izrazila)?
Pri drugi službi greš bojda po pogodbo za bruto plačo, ki je na minimalni neto za tri izmensko delo?
In če ima tretja regres, božičnice pa ne, pa tudi ni bajne plače (ker tudi ostali dve dosegata minimum oz. še to ne), si se potem odločila za drugo opcijo, če greš po pogodbo, čeprav bi ti za tvoj ego godila tudi prva. Saj v nasprotnem, glede na zapisano, o njej ne bi niti razmišljala in ne bi bila podana sploh kot možna opcija.
Se mi pa zdi vseeno, da če je pri starostnikih vključena vadba, da pač ne vzamejo kar enega, ki morda še sam zase ne ve, kje je kakšna kost ali mišica v telesu, kako se pravilno diha in kako pravilno izvaja tudi minimalne vaje. Razen, če si podkovana v slednjem.
Odloči se tako, da bo dolgoročno zate bolj ugodno. Tako finančno kot po strokovni plati. Če imaš še moža in otroke.
Forum je zaprt za komentiranje.