Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za jutri je v Delu napovedan članek Irene Štaudohar! Ugibajmo, kaj bo rekla!

Za jutri je v Delu napovedan članek Irene Štaudohar! Ugibajmo, kaj bo rekla!

V torek je v časopisu Delo rubrika Književni listi.

Irena Štaudohar bo imela objavljen članek.

A si vzamemo minuto in poskusimo uganiti, kaj bo rekla v tem članku? Po možnosti takoj v prvem odstavku?

Mogoč mal pretiravate, ampak razumem sentiment, meni je šel tako Šmuligoj v Delu na živce, s tem, da je on za moj okus še hujši od Štaudoharce, ker se trudi biti duhovit, “satire” piše tip, ampak da ga ubiješ nima smisla za humor, a kao paradno pero Dela, prvi kolumnist.

Ni čudno je šlo to vse v plajbe, Delo se zdaj reformira, na eno firmo gre vse premoženje, na drugo pa vsa delovna sila, za povrhu se pa še norca delajo iz njih in so jim rekli, da naj to “svojo” firmo odkupijo in naredijo iz nje delavsko zadrugo, 70% jih mora biti za, češ, boste soodločali o svoji usodi in udeleženi boste na dobičku. Če bo na Delu še kdaj kak dobiček, sploh v delavski zadrugi. In če ne bo za plače, jim bojo rekli, saj to je vendar vaša firma, vaša zadruga, kako pa to, da niste bolje poslovali, ne moremo mi bit odgovorni za plače v vaši firmi, mi vam samo prostore oddajamo in tiskamo za vas.

Če bi bilo Delo kaj vredno, bi ga Petrič obdržal zase, ali pa prodal, da ga turi zaposlenim pove vse. Je pa res, da so sami krivi, Delo hoče za zanič časopis €40 na mesec, veliko boljši, pa še vedno vprašljiv New York Times dobiš pa za €2.

To je pa že tretji post o nesrečni Ireni, ki si ga odprla v zadnjih dneh. Si upaš po resnici povedati, s čim se ti je tako zamerila? Ne mi s tem, da ima komplekse, povezane z branjem. Jaz tudi rada delim svoje navdušenje s prijatelji in znanci, ko preberem res dobro knjigo. Ker nisem javna oseba, tega seveda ne objavljam. Tisti, ki radi beremo, se o knjigah tudi radi pogovarjamo. Prvič slišim, da bi nekdo imel komplekse, povezane z branjem. Mogoče pa delaš reklamo za avtorico? Zdaj jo bodo šli brat tudi vsi tisti, ki so jo prej poznali samo po imenu ali pa še to ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close