za filmoljubce
Odličen in močno podcenjen film..star mojster Ford..
Oba imata kvaliteten zapis. Večja velikost načeloma pomeni boljša kvaliteta. In BlueRay, kaj jaz vem, velikost 25 GB, za priemrjavo DVD pa tam cirka 5 GB. Na računalniku, če gledaš, so torrenti dobri. Dol si snami tiste filme nad 2 GB.[/quote]Nad 2 GB? O_0
Meni si ok tudi tisti s 700MB, res pa je, da ne od vsakega avtorja! Moj najljubši je axxo.
Očitno ni samo moj ker njegovi torenti imajo vsi dovolj prometa četudi niso najnovejšega datuma in vedno ima dobre ocene uporabnikov 😉
Oba imata kvaliteten zapis. Večja velikost načeloma pomeni boljša kvaliteta. In BlueRay, kaj jaz vem, velikost 25 GB, za priemrjavo DVD pa tam cirka 5 GB. Na računalniku, če gledaš, so torrenti dobri. Dol si snami tiste filme nad 2 GB.[/quote]Nad 2 GB? O_0
Meni si ok tudi tisti s 700MB, res pa je, da ne od vsakega avtorja! Moj najljubši je axxo.
Očitno ni samo moj ker njegovi torenti imajo vsi dovolj prometa četudi niso najnovejšega datuma in vedno ima dobre ocene uporabnikov ;)[/quote]
to je zastarelo, ker 700MB je bilo mišljeno ,da si film lahk ospravil na CD, Najboljše vsaj 2 GB v *.mkv ali *,mp4 formatu.
700 Mb je luksuz za laptop. Ne vem, če bi opazil razliko pri 2Gb mkv-ju pri običajnem gledanju filma.
Potem imaš zelo star prenosnik, če ti je 700 MB veliko.
Seveda je občutno opazna razlika, tako zaradi velikosti kot vrste kodeka. Ali msiliš ,da je za hec večja velikost?
700 MB, velikost za film, je zelo zelo zastarelo… Na novejših računalnikih počasi velikost sploh ne bo več vprašljiva, ker bo tako rekoč zastonj, čeprav je še HD še vedno občutnejšo cenejši do SSD diska, kjer ni več fizičnih delov.
Hočem povedat, da se razlika v kvaliteti slike na tako malem ekranu ne opazi. Ampak res nisem delal testov. Tudi sam filmov večinoma ne gledam na laptopu. Večje resolucije in kvaliteta slike pa so ravno zato, da pridejo nimamo zrnate ali zamegljene (sprane) slike na večjih ekranih.
Ravno za multimedijsko predstavnost (video , zvok, fotografija), je velikost še kako pomembna. Zakaj misliš ,da je DVD (4,7 GB) izpodrinil CD (700 MB) in Blue Ray (25 GB) izpodriva DVD, ravno zaradi velikosti, ker se dosega višja kvaliteta zapisa na račun velikosti, ker tehnika se pač nenehno izpolnjuje. Jaz imam večina filmov, ki si jih snamem s torrenti ravno zato nad 2 GB, če se da, ker je kvalitetnejša slika, višja resolucija in tudi zvok. Minimalne zahteve so nekako 720p HD kvalitete, kar za 700 MB velikost lahko samo sanjaš.
Ravno za multimedijsko predstavnost (video , zvok, fotografija), je velikost še kako pomembna. Zakaj misliš ,da je DVD (4,7 GB) izpodrinil CD (700 MB) in Blue Ray (25 GB) izpodriva DVD, ravno zaradi velikosti, ker se dosega višja kvaliteta zapisa na račun velikosti, ker tehnika se pač nenehno izpolnjuje. Jaz imam večina filmov, ki si jih snamem s torrenti ravno zato nad 2 GB, če se da, ker je kvalitetnejša slika, višja resolucija in tudi zvok. Minimalne zahteve so nekako 720p HD kvalitete, kar za 700 MB velikost lahko samo sanjaš.[/quote]
Matjažko, kje gledaš filme, na 16″ laptopu? med 356 vrstic in 720 razlike na laptopu ne boš opazil. Na večjem ekranu, 104 cm plazmi recimo pa seveda ja.
Zaradi vse večjih ekranov in pa seveda marketinga. Treba je delat na “razvoju”.
Robi, ja bi opazil, če bi šel namerno iskat te atefakte od blizu. Odvisno pač od tega, kolk je kdo “picajzlast”.
Ravno za multimedijsko predstavnost (video , zvok, fotografija), je velikost še kako pomembna. Zakaj misliš ,da je DVD (4,7 GB) izpodrinil CD (700 MB) in Blue Ray (25 GB) izpodriva DVD, ravno zaradi velikosti, ker se dosega višja kvaliteta zapisa na račun velikosti, ker tehnika se pač nenehno izpolnjuje. Jaz imam večina filmov, ki si jih snamem s torrenti ravno zato nad 2 GB, če se da, ker je kvalitetnejša slika, višja resolucija in tudi zvok. Minimalne zahteve so nekako 720p HD kvalitete, kar za 700 MB velikost lahko samo sanjaš.[/quote]
Matjažko, kje gledaš filme, na 16″ laptopu? med 356 vrstic in 720 razlike na laptopu ne boš opazil. Na večjem ekranu, 104 cm plazmi recimo pa seveda ja.[/quote]
17”. Kodeki so tudi zelo pomembni, ker 700 MB so bili vsi v DivX in XVid, kakšni H.264 je nekaj čisto drugega (večja velikost , spet večja kvaliteta). Občutna, ker sem tudi sam “zripal” nekaj DVD-jev.
To je res. H.264 je boljše kvalitete, rabiš pa zato močnejši procesor, sicer gledaš počasne posnetke pa še nevarnost požara nastaja v okolici laptopa. 🙂
Zaradi vse večjih ekranov in pa seveda marketinga. Treba je delat na “razvoju”.
Robi, ja bi opazil, če bi šel namerno iskat te atefakte od blizu. Odvisno pač od tega, kolk je kdo “picajzlast”.[/quote]
Največji “umetniški užitek” pri gledanju filma ti da pač kino, kjer imaš veliko platno. Nekaterim je vseeno, samo da gledajo, meni je zelo pomembna kvaliteta. In če imaš veliko tolerančno mejo, stvar okusa.
Nimam laptopa, imam pa enih 5 let star pc in mi 1080 HD mkv video dela gladko brez težav.
Bozy, zelo neromantično se sliši tale vaša debata 😀
Kje si lahko pogledam to zadevo in kaj to sploh pomeni? Jemljem pa dol s partisa.
Mimogrede, Mary&Max je fenomenalna risanka. Ganljiva, zabavna., inteligentna in … žalostna.[/quote]
http://thepiratebay.se/
http://thepiratebay.se/search/Mary%20Max/0/99/0
Priporočam film, katerega sem v preteklih 15 letih pogledala najmanj 5x in mi je še vedno gledljiv: As Good As It Gets (Bolje ne bo nikoli) http://www.imdb.com/title/tt0119822/
[youtube]NsJ_PkplZrE[/youtube]
Meni so bili pa tile filmi všeč:
Veronica Decides To Die (2009)[/url] – po knjigi Paula Coehla
The Secret Life Of Words (2005)
Chloe (2009) – Liam Neeson in Amanda Seyfried 🙂
The Messenger (2009)
The Reader (2008)
Walk The Line (2005) – biografski o Johnny Cash-u
Amelia (2009) – biografski o Amelii Earhart
The Aviator (2004) – biografski o Howardu Hughes-u
A Dangerous Method (2011) – Carl Jung in Sigmund Freud
Kinsey (2004)[/url] – biografski o Alfredu Kinsey-u, pionirju raziskovanja človeške seksualnosti, ki ga igra Liam Neeson 🙂
Love And Other Drugs (2010)
Sm ga gledu enkrat, pa na koncu skontu, da to zna bit celo najslabši muvi od Jack Nicholsona. Preveč pocukran mi deluje.
Raj si te poglej :
Chinatown
One Flew Over The Cuckoo’s Nest
Carnal Knowledge
The Shining
The Last Detail
About Schmidt
500 dni s Summer (sladko – grenka pripoved o 500 dnevih ljubezenskih vzponov in padcev romantičnega idealista)
http://www.imdb.com/title/tt1022603/
Forum je zaprt za komentiranje.