Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek za filmoljubce

za filmoljubce

Mogoče ta- Amour: http://www.imdb.com/title/tt1602620/ čudovit film, bil novembra na Liffu.[/quote]

Notta, pa ti si zakon!!! Hvala najlešpa!!!

Jagode u grlu (1985)[/url], film je grozen
[youtube]T4iQ8WdMqOU[/youtube]

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Zakaj nam predlagaš grozne filme? Če si sebe zamorila z ogledom tega filma, ni potrebno, da gremo tudi drugi skozi to.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Samička….Tu je nekaj lepega zate:
http://www.imdb.com/title/tt1327194/[/url]

Že gledala, izredno lep film, kljub temu da je zgodba nekoliko privlečena za lase….možno je, da si ga bom ogledala še enkrat…še vsak film, ki mi je bi bil dober, še kdaj pride na vrsto.
Hvala za predlog 🙂

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Zakaj nam predlagaš grozne filme? Če si sebe zamorila z ogledom tega filma, ni potrebno, da gremo tudi drugi skozi to.[/quote]
Saj zato pa ti je napisala, da je grozen, da lahko sedaj izbiraš, če boš šla skozi to grozo ali ne. Sicer pa, kar je nekomu grozno, je lahko drugemu smešno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zakaj nam predlagaš grozne filme? Če si sebe zamorila z ogledom tega filma, ni potrebno, da gremo tudi drugi skozi to.[/quote]Mogoče kdo rabi isto? Pač balkanski melos, mešanica melanholičnosti in agresije.. ko smo že razpravljali o družbeno perečih problemih in nedavno študirali karakterne tipe na sosednjem podforumu…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Zakaj nam predlagaš grozne filme? Če si sebe zamorila z ogledom tega filma, ni potrebno, da gremo tudi drugi skozi to.[/quote]
Saj zato pa ti je napisala, da je grozen, da lahko sedaj izbiraš, če boš šla skozi to grozo ali ne. Sicer pa, kar je nekomu grozno, je lahko drugemu smešno.[/quote]Mene načeloma grozni filmi ne deprimirajo, ta film je pravzaprav čisto lepo gledljiv, pač nima hollywoodskega konca, niti ne tragičnega oz enoznačno pesimističnega.. je sigurno en boljših s to tematiko… mi je prav žal, aristotel je rekel, da literatura ni fikcija ampak posnemanje verjetnega realnega, z vso umetnostjo ni nič drugače–

Blue Valentine (2010)

Priporočam ogled vsem, ki so se poročili/šli v zvezo, ker je pač “ratal”….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Za tem pa še Last night: http://www.imdb.com/title/tt1294688/

In ostane kup dvomov in vprašanj…

Kdo rad gleda animirane filme, predlagam Mary & Max; avstralska risanka je pretežno žalostna, ker vsebuje veliko detajlov, resnic kakšna (naša) življenja pravzaprav so….

[youtube]MgRjB8PEDkM[/youtube]

Odličen film o iskanju resnice. Me spominja tudi na tale forum, kjer jo tako vneto iščemo in predstavljamo. Zanimivo je tudi, kako jo včasih na vsak način zagovarjamo zavoljo lastnih predsodkov oziroma osebnih “težav”.

http://www.imdb.com/title/tt0050083/?ref_=fn_al_tt_1

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Odličen film o iskanju resnice. Me spominja tudi na tale forum, kjer jo tako vneto iščemo in predstavljamo. Zanimivo je tudi, kako jo včasih na vsak način zagovarjamo zavoljo lastnih predsodkov oziroma osebnih “težav”.

http://www.imdb.com/title/tt0050083/?ref_=fn_al_tt_1%5B/quote%5D

Ravno ta film, ki ga priporoča Marko, sem si ogledala pretekli vikend – super je! Vreden ogleda; meni nekateri člani v poroti delujejo, kot da bi na vsak način radi, da gredo čimprej domov, jim za njihov nalogo niti malo ni mar kaj šele za življenje/kazen/krivdo/…. obtoženca.

Hvala za dobre predloge. Mary&Max že zloudano, vleče se še 12 jeznih moč (na imdbju ima neverjetno oceno 8.9 !!).

Zanima me še, ko izbiram med torrenti, kaka je razlika med XvidBluRay in HD DVD? V sami kvaliteti, zvoku? BluRay vem da je nosilec in ponavadi velik par Giga. Kako si sledijo od najmanj kvalitetnih do najvišjih?

Hvala.

Tu je cela zmeda in eno so naši codeci drugi njihovi, kdo je boljši in zakaj pa ne bi vedel na pamet malo pogooglaj 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Sem že guglala pa nič pametnega našla. Zato sprašujem matjazka in še enega ki se očitno oglaša ko ej tema tehnične narave 😉

BlueRay in HD DVD sta tehniki zapisovanja na zgoščenko, ki izpodrivata klasičen DVD zaradi večje prostorne kapacitete (laserski žarek je tanjši in zato dopušča večjo gostoto zapisa na medij: z večjo velikostjo si pa potem lahko privoščimo višjo resolucijo).

Xvid pa je zgolj razširjen kodek, pravzaprav že zastarel, za “pakiranje” filmov v AVI formatu, da zavzemejo čim manjši prostor ob ne preveliki izgubi ločljivosti oz. kvalitete slike filma. Pakirajo se predvsem zaradi lažjega deljenja (p2p omrežja – kjer deliš svoje datoteke z drugimi, npr. preko torentov), da se hitreje pretočijo, saj s kodeki dosežemo manjše velikosti, npr. 1(kodek):10(original). Torej v tvojem primeru označba XvidBluRay najverjetneje pomeni, da je nekdo “zripal” BlueRay zgoščenko s pretvorbo v Xvid kodeku.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Matjazko ti si pametnejši od googla…. 😉 :)))))))

Ko bi ti videl vso njegovo širino:))). Complimenti:).

BluRay je že zdavnaj izpodrinil HD DVD. Pred leti sta bila na tržišču obe verziji, zaradi različnih proizvajalcev. Pa se HD DVD nekako ni prijel.

Ko bi ti videl vso njegovo širino:))). Complimenti:).[/quote]

Goldfish, en komplimentek in si že vsa “mastna”, a ? ;))
Moraš mi priznati ,da znam z ženskami, a ne? :)))
Si nocoj dobra spala? Po moje nisi zatisnila oči? 😀

Zdaj si še samo eno grozljivko midva po tvojem izboru skupaj pogledava, da si malo adrenalin dvigneva in bova nerazdružljiva priajtelja. 😉 haha

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Odvisno kje mislite gledat filme. Če imate ekran manjši od 100 cm je vse kar je boljše od 720p (resolucije) skorajda potrata prostora na disku oziroma čas za dolvlečenje. Jaz gledam tako večinoma vse na HD 720 (mkv format) ali nižje (če HD ne obstaja). Boljše resolucije so za večje ekrane ali pa se filmofile, ki so hkrati “resolucijofili”. 🙂

Filme gledam ali na 16′ laptopu ali na tvju (bi mogla zmerit, haha). Mene je samo zanimalo, kateri zapis ima kvalitetnejšo sliko (torej nezrnata) oz. v čem je razlika (tako po domače).

Hvala za odgovore, boyz 🙂

Za laptop je xvid top roba. Se pravi okrog 700b koliko so ponavadi obsežni. Pomembno je le, da ni kaka CAM verzija, torej snemana s kamero v kinu. Tistega še laptop ne prebavi. :))

http://www.imdb.com/title/tt0050083/?ref_=fn_al_tt_1%5B/quote%5D

Glej si ga no, Marko je odkril star filmski biser..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close