Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za eno leto bi šla po svetu

Za eno leto bi šla po svetu

Željni svega. Dihanja… Palmi… Peska… Sonca… Oddiha… Premora… Easy tempa…

0,0001%

Vidis… Zato ni opravdanja. Na eno mlajso osebo je vpliv trendov druzbe sistema vecji kot na eno “odraslo” valjda zrelo osebo z izgrajeno osebnostjo.

Ni pardona stari.

Zato pa imate tako. Ker ste blejali. U wanted to be offfff. Da se chilla… Vi ste uzivali ne…

Znas kako kazu. Prvo delo potem jelo.

Sej se neda vsega napisat. Vglavnem… Zeljni ste zivota zato sto ga nemate. Niste ga ni imali.

Odgovor na objavo uporabnika
Baby_, 25.12.2021 ob 01:55

pustila vse, 24.12.2021 ob 20:12

A še kdo fantazira, da bi nekoč pustil vse in šel za eno leto po svetu?

Jaz ja :). Pa si rečem, da so to prazne sanje. Potem pa razmišjlam naprej.

Moje otroštvo, mladost je bilo bedno. Starost tudi ne bo kaj prida, glede na to, da bomo delali skoraj do 70.

Kdaj če človek živeti? Kaj uživati, ne samo tisi kratki dopust?

Samo si preprosto ne upam vzeti eno leto prosto, nekako dopust.

Potem sem razmišjlala, če bi pa vseeno vsaj za par mesecev šla po svetu. Si kdo upa kaj takega?

Jaz sem razmišljala v smer, če bi imela recimo možnost, da potem dobim spet službo, da bi pa vendarle šla za nekaj časa.

Za celo leto itak ne bi šlo, ker je treba imet finance.

Si je kdo dejansko upal kaj takega storiti?

Pustiti službo, it po svetu, imeti en tak dolg dopust in priti nazaj?

Občudujem tiste, ki to upajo narediti.

Jaz sem mlada in nezadovoljna v službi in privat življenju, samska in brez otrok, razmišljujoča in trenutno precej brezvoljna, pobožne želje so pustiti službo, iti za 40 dni na camino, spoznati vrednost vode, hrane, strehe nad glavo, se vrniti nazaj in aktivno začeti iskati kaj boljšega. Sčiščena, z novo energijo. Če se bo uresničilo, težko verjamem. Preveč sem ukalupirana v ta moj mini svet.

Uglavnem verjemi veliko ljudi razmišlja kot ti

Ja, nekaj takega sem misilila. Jaz sicer ne bi šla na Camino, ampak smisel je podoben.

Ko tako razmišljam, če dejansko ne bom tega storila, bom celo življenje nesrečna.

Pa ravno taki kot si ti ali jaz imamo možnosti, da to dejansko udejanimo. Če si samski, si lažje privoščiš tako tveganje.

pustila vse, 25.12.2021 ob 07:41

Ja, nekaj takega sem misilila. Jaz sicer ne bi šla na Camino, ampak smisel je podoben.

Ko tako razmišljam, če dejansko ne bom tega storila, bom celo življenje nesrečna.

Pa ravno taki kot si ti ali jaz imamo možnosti, da to dejansko udejanimo. Če si samski, si lažje privoščiš tako tveganje.

Vrednost vode, strehe nad glavo…? 3 mesece ne plačaj računov, pa ne rabiš na Camino hoditi.

Dobro je zamenjati okolje in vsakdanje navade. Vsake toliko. Vidiš svet iz druge perspektive. Ukvarjaš se z drugimi stvarmi, drugimi problemi. In ta umik iz vsakdanjih opravil na nova, naredi premik v glavi. Veliko takih odmikov je povezanih s financami in časom. Ne pa vse 😉

Ena izmed boljših rešitev je domača žival. Priporočam psa, ker te bo spravil ven. Vsak dan. Dež ali sneg nimata veze. Toliko ljubezni in potrpežljivosti, ki te jo bo naučil pes, te bo malokdo.

Za začetek, pa mislim prav resno, si začni umivati zobe z drugo roko kot do sedaj, boš videla svoj nasmešek v ogledalu, kako nerodno posrečeni smo ob najmanjši spremembi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close