Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za eno leto bi šla po svetu

Za eno leto bi šla po svetu

A še kdo fantazira, da bi nekoč pustil vse in šel za eno leto po svetu?

Jaz ja :). Pa si rečem, da so to prazne sanje. Potem pa razmišjlam naprej.

Moje otroštvo, mladost je bilo bedno. Starost tudi ne bo kaj prida, glede na to, da bomo delali skoraj do 70.

Kdaj če človek živeti? Kaj uživati, ne samo tisi kratki dopust?

Samo si preprosto ne upam vzeti eno leto prosto, nekako dopust.

Potem sem razmišjlala, če bi pa vseeno vsaj za par mesecev šla po svetu. Si kdo upa kaj takega?

Jaz sem razmišljala v smer, če bi imela recimo možnost, da potem dobim spet službo, da bi pa vendarle šla za nekaj časa.

Za celo leto itak ne bi šlo, ker je treba imet finance.

Si je kdo dejansko upal kaj takega storiti?

Pustiti službo, it po svetu, imeti en tak dolg dopust in priti nazaj?

Občudujem tiste, ki to upajo narediti.

Jaz bi do konca zivljenja potovala po svetu.

Odgovor na objavo uporabnika
pustila vse, 24.12.2021 ob 20:12

A še kdo fantazira, da bi nekoč pustil vse in šel za eno leto po svetu?

Jaz ja :). Pa si rečem, da so to prazne sanje. Potem pa razmišjlam naprej.

Moje otroštvo, mladost je bilo bedno. Starost tudi ne bo kaj prida, glede na to, da bomo delali skoraj do 70.

Kdaj če človek živeti? Kaj uživati, ne samo tisi kratki dopust?

Samo si preprosto ne upam vzeti eno leto prosto, nekako dopust.

Potem sem razmišjlala, če bi pa vseeno vsaj za par mesecev šla po svetu. Si kdo upa kaj takega?

Jaz sem razmišljala v smer, če bi imela recimo možnost, da potem dobim spet službo, da bi pa vendarle šla za nekaj časa.

Za celo leto itak ne bi šlo, ker je treba imet finance.

Si je kdo dejansko upal kaj takega storiti?

Pustiti službo, it po svetu, imeti en tak dolg dopust in priti nazaj?

Občudujem tiste, ki to upajo narediti.

ne, zmer me blond useka. polnaxal vitka kuzla. sorry Frana ass.

Dej ce bos sla cez UK, javi… Nesto bi narucio… Da mi doneses… Ako moze…

Smeha smeha, 24.12.2021 ob 20:16

ne, zmer me blond useka. polnaxal vitka kuzla. sorry Frana ass.

po domače ìn nič čefursko ?? predno se vname ?????.

Smeha smeha, 24.12.2021 ob 20:20

po domače ìn nič čefursko ?? predno se vname ?????.

[/quot naj bo tiho. Ali pač najvopleta! Boga jera jest ????

Sem pa enkrat že dejansko poskusila malce realizirati. Teoretično obstaja možnost, da dobiš en mesec neplačanega dopusta. Pa še normalen dopust pa je skupaj že več kot dva meseca. V teoriji.

V praksi je pa bilo tako: šefici se je odpeljalo :). Nič ni bilo iz tega. Kaj to, njej se odpelje že ob ideji, da bi kdo imel mesec dopusta v kosu (ona ga seveda ima).

Je mogoče kdo tu, da mu je uspelo dobiti neplačan dopust pa potem še dopust in da je v kosu to koristil?

Prav želim si dolgega dopusta ,miru, odklopa od vsega.

Moj bivsi sodelavec je tako precesal ves svet. Vsako leto tisti mesec dopusta, pa se po dva meseca neplacanega.

Nekateri odidejo na dolgo plovbo, potem pa spet pridejo trezni nazaj.

Gremo, 24.12.2021 ob 20:26

Moj bivsi sodelavec je tako precesal ves svet. Vsako leto tisti mesec dopusta, pa se po dva meseca neplacanega.

Sanjsko, da to izpelješ in seveda, da najdeš tako službo, da ti to omogočijo.

Bravo zanj. Občudujem take ljudi. (So tudi ljudje, ki ves čas okrog bluzijo na račun drugih, recimo staršev, ki jih podpirajo, ampak takih ne občudujem).

Taki ljudje imajo dejansko nekaj od življenja. Pa ne mislim, da moraš sedaj okrog sveta. Lahko preprosto greš samo po slovenskih gorah, gozdovih hoditi ali pa greš za pastirja v planine :). Pač da počneš nekaj, kar ti polni baterije, kar ti je fajn.

Aja, ni treba ugibat, da mi v službi ni fajn in da imam zato tak občutek, da gre življenje mimo mene. Večino življenja gre za stvari, ki jih v bistvu ne maram.

Enako idejo premlevam že dosti časa in se mi zdi, da ni tako neuresničljiva, kot se zdi na prvi pogled. Je pa treba zadevo dobro finančno in časovno načrtovati in na pravi način pristopiti k delodajalcu. V marsikateri tuji državi niso daljši neplačani dopusti nič nenavadnega, pri nas pa sem slišala za enega delodajalca, ki nudi to možnost celo kot nagrado po določenem številu let zaposlitve.

Znaš tko, 24.12.2021 ob 20:17

Dej ce bos sla cez UK, javi… Nesto bi narucio… Da mi doneses… Ako moze…

o dje si pameten majhen ? tako popotovanja 00 im small in further ???????

Kaj????

Se ne zmrdujem nad zapisi locili itd… Sam to pa res ne razumem… Aj to malo lepse.

Oh ja, sem takoj za 🙂 S predelanim kombijem in gremo:)

Najlažje to izvedejo tisti, ki že zdaj delajo od doma in lahko delajo kjerkoli na svetu. Potuješ in še službo imaš. Za en par sem prebrala, da sta oddala lastniško stanovanje in se financirala s pomočjo te najemnine, službi sta pustila, ne spomnim se pa, kako je bilo s službo po vrnitvi iz takega potovanja.

Ko sem vas pa vabil na jahto, ni pa bilo nikogar v Piran.

in vendar ni videl niti 0,0001% sveta …

Lucija243, 24.12.2021 ob 20:50

Enako idejo premlevam že dosti časa in se mi zdi, da ni tako neuresničljiva, kot se zdi na prvi pogled. Je pa treba zadevo dobro finančno in časovno načrtovati in na pravi način pristopiti k delodajalcu. V marsikateri tuji državi niso daljši neplačani dopusti nič nenavadnega, pri nas pa sem slišala za enega delodajalca, ki nudi to možnost celo kot nagrado po določenem številu let zaposlitve.

Ja, moja želja je najti takega delodajalca. Tam, kjer sem probala, so vsi mislili, da se mi je zmešalo in itak ni bilo šans.

Ker finančno bi mi to šlo skoz. Jaz bi seveda raje eno leto, ampak to finančno ni realno. En mesece neplačanega dopusta pa mi je povsem realno, kar se tiče financ. Zdaj moram pa še delodajalca najti, ki mu je to normalno :).

Večkrat razmišljam, da je važno kaj imeti od življenja. Moja realnost je pa taka, da gre večji del življenja za službo, ki je ne maram. Saj imamo dopust, imamo vikende, ampak to mi je premalo.

Verjetno tisti, ki so zadovoljni v službi, nimajo takih problemov :).

za @Gremo

msolivija, 24.12.2021 ob 21:03

Oh ja, sem takoj za 🙂 S predelanim kombijem in gremo:)

Najlažje to izvedejo tisti, ki že zdaj delajo od doma in lahko delajo kjerkoli na svetu. Potuješ in še službo imaš. Za en par sem prebrala, da sta oddala lastniško stanovanje in se financirala s pomočjo te najemnine, službi sta pustila, ne spomnim se pa, kako je bilo s službo po vrnitvi iz takega potovanja.

Ja, če imaš kaka znanja ,da se lahko prodajaš preko neta, je to super. Sem razmišljala pa nimam nič takih uporabnih znanj. Recimo kaki programerji, njim ni problema pa tudi kaki prevajalci. Tudi kaki blogarji v končni fazi.

Poznam enega programerja (z astronomsko plačo, seveda ne v SLo), ki to počne.

Pa v Sloveniji se tudi kdaj pa kdaj najde kak. En je prodal vse imetje in šel po svetu za 5 let. Ne vem pa kako je bilo, ko je prišel nazaj domov. Samo menda mu gre.

Pa Benka Pulko je šla z motorjem za kaki dve leti? Ne vem pa kako sedaj ona živi pa s čim se je preživljala na poti.

Jaz, če mi uspe najti delodajalca, ki bo naklonjen neplačanemu dopustu, bom presrečna.

hhm, 24.12.2021 ob 21:18

in vendar ni videl niti 0,0001% sveta …

Niti ni bistveno kolikšen del sveta vidiš. Meni je bistveno, da bi počela nekaj, kar rada počnem, da bi imela čas zase, da se res odklopim. Jaz bi sicer šla po svetu. Kdo drug pa mogoče samo na potep po Sloveniji.

Tudi tisti, ki gredo recimo narediti slovensko planinsko pot v enem zamahu, so mi super. Tudi preveč za en normalen dopust. Ali pa kaj vem, moderna je tudi Jakobova pot v Španiji ali kaj takega.

Pač, da počneš nekaj, kar te veseli.

ALi pa, da greš kot prostovoljec v mačje, pasje, zavetišče in tam delaš par mesecev.

in kaj imaš od tega da blodiš po svetu? raje pri nas vlagajte v to državo, da bomo lahko uživali sadove svojega dela tukaj…. npr. umetni otok na obali, kako novo veliko dirkališče… itd….

Jst bi pa kj takega…

https://m.youtube.com/watch?v=19XJPU0dT3s

Ko pravis za denar… Malo razmisljam… Pravis da si zenska… Odpres yt kanal pa malo objavljas videe z potovanj.. Das napotke ostalim o takem nacinu zivljenja… Kak link za donacije prilimas… Mogoce tudi kak go fund me…

Znaš tko, 24.12.2021 ob 21:42

Jst bi pa kj takega…

https://m.youtube.com/watch?v=19XJPU0dT3s

Ko pravis za denar… Malo razmisljam… Pravis da si zenska… Odpres yt kanal pa malo objavljas videe z potovanj.. Das napotke ostalim o takem nacinu zivljenja… Kak link za donacije prilimas… Mogoce tudi kak go fund me…

Na YT je ne milijone popotnikov, ki objavljajo. Le najboljši tudi kaj zaslužijo.

Jaz pa nimam ne opreme za snemanje, ne smisla za snemanje, niti ne maram se izpostavljati. Meni se še na FB ne ljubi nič objaviti oz. le tu pa tam. Ampak v času dopusta pa sigurno nič.

Nisem za take stvari. Bi se prej naučila programirat kot se takole na netu izposatvljat.

Sjedi ti tu dze jesi. Nije avanturizem zatebe. Nisi dovolj drzna. Drzi se “kuca-poso–poso-kuca”. Sigurnije ti je.

Jaz sem mlada in nezadovoljna v službi in privat življenju, samska in brez otrok, razmišljujoča in trenutno precej brezvoljna, pobožne želje so pustiti službo, iti za 40 dni na camino, spoznati vrednost vode, hrane, strehe nad glavo, se vrniti nazaj in aktivno začeti iskati kaj boljšega. Sčiščena, z novo energijo. Če se bo uresničilo, težko verjamem. Preveč sem ukalupirana v ta moj mini svet.

Uglavnem verjemi veliko ljudi razmišlja kot ti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close