za enga pametnega, da se kar kadi
ti ta pameten, da se kar kadi, vidm, da daješ kar dobra navodila. malo cinično, ampak mene ne moti (sem blond, hahaha). dej pa men povej zakaj mi film iz diska in iz dvdja na računalniku dela, na dvd playerju pa ne (pa ma podprto dvix funkcijo). blondinki pade na pamet, da je fora v formatu? se moti? in kako ga spremenim, če je tako?
Wow, to se pa redko dogodi, da se kaka umetna blondinka ( po možnosti še prikupna zraven) name nalima… 😉
Draga umetna blondinka, žal te moram tokrat razočarati. Moja strašanska pametnost se namreč kali le v praktični uporabi teh mlinčkov. Ker pa dvixi niso moji stalni spremljevalci in še manj moja strast, o njih tudi vem bore malo.
Torej, da ne bom prav čist odpovedal, le en bolj “diplomatski odgovor” – za predvajanje dvixov se baje uporabljajo eni kodeki in če pravh ni, potem pač nekaj ne štima. Kako se spremeni kodek dvixa žal pojma nimam – kako se bi pa morda tvoj dvd player prepričalo, da naj si vendar nabavi taprave kodeke, bi pa verjetno najbolj vedeli povedat njegovi uradni serviserji. Saj… če je v garanciji jim morda celo še zatežiš, da ne deluje prav…
Ko se pa že ravno tipkam, mi pa sem in kdaj tud mal uide… seveda pa nadaljevanje ni potrebno brati, je le eno nakladanje.
Ja, ko je bila mularija še hudo mlada, sem tudi jaz nekaj se ubadal s temi dvix risankami… pa iskal podnapise, kateri največkrat niso bili pravi… pokasiral razne “sneguljčice” namest sneguljčice…nato mi je bilo pa enkrat dovolj vsega tega. Tudi zato, ker če imaš vse vedno na voljo, tista vrednost drastično pada…
Od takrat dalje je postopek naslednji: dvixov pri bajti v glavnem ni več, zato si pa 1x na mesec privoščimo družinski obisk kina in sem in tja, ko kaka reč prav zapaše ( 1x na 2 meseca) še kak dvd iz lokalne videoteke. In tako je ogled filma spet postal en “družaben družinski dogodek”, katerega se vsakega posebej veselimo…pa zanimivo, noben od nas nima kakega občutka, da pa kaj strašno zamujamo. Navsezadnje je življenje (baje) tudi tisto, kar se vrti izven ekrana, ane?
Ne vem, zato pa tudi nisem napisal nobenega konkretnega odgovora. Če ne bi bil omenjen, se sploh ne bi oglasil 😉
Verjetno bo pa gospa oziroma gospodična prav vesela kakega uporabnega nasveta, pa čeprav ne bo ravno moj… torej kar veselo na plan z njim 🙂
sam rešujem v primeru neobstoja DVD verzije filma na netu problem S čimbolj kompletnim codec packom ( CCCP mi je čez glavo), WinAvi Video konverterjem, ki ti .avi zapis pripravi v DVD obliki, in na koncu z DVD shrinkom, ki ta šmorn s pomočjo nerota zapeče na prazen DVD plošček, in v cca 10.min pripravi film za ogled na katerm koli dvd predvajalniku.
Programčke poišči pa s pomočjo strička googla. Nekateri so plačljivi, nekateri pa brezplačni. Kako rešit težavo s prvimi pa prepuščam tvoji iznajdljivosti 😉
Forum je zaprt za komentiranje.