Za @Darwin-a
Zdravo Darko (če se ne motim).
Nocoj sem se malo “spravil nate”. Zato se želim opravičiti. Ni bil moj namen te poniževati ali kakorkoli napadati. Načeloma se mi sploh ne zdiš napačen človek, takole preko foruma.
Kar sem hotel predstaviti, je, kako nadležno je tole “nabijanje” enega in istega, po možnosti na osebni ravni in v obliki “nizkih udarcev”. Nič drugega. Glede na to, da si se danes izrekel za to, da je čisto prav, da so policistom metali granitne kocke v glavo, sem prepričan, da boš z enakim razumevanjem sprejel tudi moje početje.
Upam vseeno, da sprejmeš moje opravičilo kot iskreno in iz srca.
Lep večer in upam da brez zamere.
Željko (a.k.a. iDESI)
iDESI603, 17.09.2021 ob 02:57
Zdravo Darko (če se ne motim).
Nocoj sem se malo “spravil nate”. Zato se želim opravičiti. Ni bil moj namen te poniževati ali kakorkoli napadati. Načeloma se mi sploh ne zdiš napačen človek, takole preko foruma.
Kar sem hotel predstaviti, je, kako nadležno je tole “nabijanje” enega in istega, po možnosti na osebni ravni in v obliki “nizkih udarcev”. Nič drugega. Glede na to, da si se danes izrekel za to, da je čisto prav, da so policistom metali granitne kocke v glavo, sem prepričan, da boš z enakim razumevanjem sprejel tudi moje početje.
Upam vseeno, da sprejmeš moje opravičilo kot iskreno in iz srca.
Lep večer in upam da brez zamere.
Željko (a.k.a. iDESI)
Opravičilo sprejeto delno, ker je v njem zavajanje.
Moje pisanje berite bolj precizno, če hočete potem nekaj tako konkretno obdolžiti ali pa pač trditi, kot je ( Glede na to, da si se danes izrekel za to, da je čisto prav, da so policistom metali granitne kocke v glavo)
To vsekakor ni res in ni v redu. Zato še enkrat ponavljam PRECIZNO BERITE.
Absolutno pa je res, da jih niti slučajno ne podpiram. Saj so zame v mojem videnju njih to ljudje, ki so v službi zla in so pripravljeni zanj tudi terorizirati in ubijati. Da pa jih ne sovražim ampak preziram in zavračam pa je razlog, da seveda tega, kar vem oni niti sami ne vedo. Ker je pod krinko karakterja še vedno človek pa je milost v meni za njih še vedno prisotna, saj se vsak ima možnost, dokler je živ odpovedati zlu.
Zato, če rečem, da so lahko veseli, da so še živi je tudi to na mestu. Namreč rizik,ki ga na ta način ker to službo igrajo se povečuje iz dneva v dan. Seveda pa velja tudi za vse nas da smo lahko veseli, da smo živi.
@iDESI603
Se kdaj vprašate zakaj in od kod je bad guy, good guy v filmih?
Ste kdaj pomislili, da je na stotine filmov posnetih na ta način, da so policisti tisti, ki so dobri in samo dobri za ljudi in vedno premagajo zločinca, ki se ne drži zakonov preprosto VELIKA SVETOVNA PROPAGANDA?
Predvidevam, da mnogi niste tako gledali na svet niti ga tako videli.
Oblastniki,ki hočejo vladati množicam že od nekdaj delajo na tem, da so jim množice pokorne, da jim verjamejo, da njihova oblast ima smisel in je opravičena si zasluži spoštovanje in je pravična.
No v filmih ,ki so propagandna mašina, ki že mnoga leta seje točno želeno percepcijo in vizijo v ljudi se res lahko tako kaže. AMPAK milijoni ljudi, ki so živeli in živijo pa bi dejali, da je dejanskost in reala zelo drugačna od tega, kar se glede tega kaže in prikazuje v filmih.
Propaganda je lahko zelo lažna in zelo varljiva, pa tudi zelo efektivna v tem, da nekdo celo življenje živi z lažnim prepričanjem v sebi. Tisti, ki imajo različne izkušnje, lahko vidijo zelo drugačno sliko življenja in pa seveda popolnoma drugačno od tistega kar propaganda širi, da bi se verjelo.
Pa pustiva za trenutek policiste.
Omeniva pravljice za otroke najprej.
Kraljice, Kralji,Princeske, Princi,…
Kdo so to na kratko bili in nekateri še danes igrajo pomembno vlogo v svetu dogajanj?
Res, da omenjam pravljice , ampak ti karakterji so bili in so še kako resnični.
Kdaj je potrebno pri živalih z dresuro? Tako je ko so mlade je dresura najbolj učinkovita.
Veste človeka si oblastniki ne jemljejo nič drugače. Pokornega, poslušnega in na svojo stran pridobiti pod njihovimi pogoji ga želijo že zelo zgodaj.
No zato pravljice.
Pa vi sedaj , kot odrasli se vprašajte, če se še niste. Kako pa so prišli ljudje na takšne položaje, kot je denimo Kralj, Cezar,itd? Kaj niso bili to največji morilci ali pa da je njihova vojska pomorila na stotine, tisoče drugih ljudi, da so lahko sebe povzdigovali v te titule, ki naj bi pomenile nekaj več, nekaj nad, nekaj ektremnega, nekaj božanskega, nekaj nedotakljivega, nekaj strahotnega, nekaj nepremagljivega, najvišjo avtoriteto in tako dalje?
Odgovorite si. Ker to vsekakor gre k tistemu s policisti in komu so oni v službi. Prav tako pa velja za vojake.
Ko otrok bere pravljico je ta pisana za njegovo mladostno dojemanje sveta. Pravljica mu je predstavljena,kot nekaj lepega, čarobnega, čudovitega. V tej pravljici pa igrajo karakterji,ki so prav tako čudoviti, lepi, fascinantni in tako naprej. Sicer se najdejo izjeme saj te so pravilo povsod ampak v pravljici so Kralji, Kraljice good guy, dobri ljudje s posebnimi močmi in priviligirani. Ne pokaže se jih, kot hladnokrvne morilce, sadiste, lopove, krvne osvajalce in tako naprej, kar se je kazalo v realnosti, da so in da samo na tak način so lahko ostali to kar so bili. Ali drugače obdržali na tak način svoj trone-kraljevi sedež-prestol, ki naj bi jim dajal moč odločati tudi o usodi drugih. Kdo jim je dal in jim daje pravico odločati o usodi drugih ljudi? Morilski nagon in moč pobijanja jim ga je dal. Moč, ki je bila tudi v tem, da so jim drugi sledili in jim bili podložni, pokorni in verjeli v njihovo namišljeno oblast.
Da ne boste mislili, da je danes drugače. Prestolnice pa tudi če je samo beseda se še kar uporabljajo kajne?.
Več ljudi bolj sofisticirana mora biti propaganda za uokvirjanje mišljenj množic. In to vsekakor se je dogajalo in se dogaja še dandanes tudi s tem kar sem omenil.
Če malo skupaj povzamem za lažje razumevanje. Kot otrok bereš pravljice o teh navidezno junakih, da dobiš informacijo vase, da nismo vsi enaki po avtoriteti, potem greš v vrtec,šolo, kjer se te ponovno uči, da si ti še nekaj nepomembnega in da obstajajo drugi, ki so že pomembni in imajo veliko avtoriteto in jih je potrebno spoštovati in se jim pokoriti ter kako in na podlagi česa. Ko te naučijo in imaš v sebi že zarisan pogled sveta, katerega so oni ,ki propagirajo sebe in sebi podobne poveličevali pa te naučijo tudi kako moraš ti ravnati in se obnašati v svetu kjer vlada hierarhija bogov (seveda lažnih) in pa ti, ki si vse prej kot to, da bi bil takšen ,kot so oni . Pač ti povedo, da se nisi rodil v kraljevi rodbini ali pa če gledamo skozi politiko imaš še veliko neprehojenih stopnic pred seboj. In potem pridejo na vrsti še filmi, vsakodnevno poročanje preko medijev javnosti itd. Tako, da si krepko res krepko pod vplivom lažne avtoritete, ki ne počne drugega, kot da izrablja tvoje življenje in tvoj življenjski trud in trud mnogih drugih le za svoje lastne želje in nagibe ter ideologije.
Kako sedaj vas odrasle prebuditi iz mnogih let dolgega spanca, ki se je zgodil zaradi bombandiranja propagande na vas vsakodnevno in večkrat na dan? Ne pozabite, da tudi vaši starši so bili deležni tega in so bili potem tudi agenti propagande brez, da so se tega sploh zavedali. No,kot sem že omenil so izjeme,ki to niso bili. Vsekakor pa je težko v svetu, kjer skoraj da čisto vsi že verjamejo v laž ti pa še kar slediš resnici. Kot tak si zelo osamljen in se te jemlje kot norega čudaka. V pravem pogledu pa si dejansko tisti,ki si najmanj nor in najmanj čudaški. Si pa čudež.
Kot jim rečem sofisticirane metode propagande in vnašanje umetnega reda ljudem so danes tiste, ki vzdržujejo lažno oblast nad ljudmi. Ker so ljudje MNOGI postali ubogljivi brez meja, pa seveda pobijanje, mučenje itd na vsakem koraku ni več tako prisotno. Ne mi pa zanikati, da niste na gradovih videli tudi mučilnic in priprav za mučenje, če ste jih vsaj nekaj obiskali, kot ogled muzejskih zanimivosti.
Kaj mislite, kako bi vam kot otroku ugajalo, da bi prikazovale pravljice tisto pravo ozadje gradov in Kraljev?
Bi bilo drugače kajne?.
Mislim, da tisti, ki boste prebrali z razumom in ste odrasli možje, fantje, punce, žene, da boste razumeli, kaj se dogaja in se je dogajalo vam in mnogim drugim pa ne bi bilo treba, da se bi, če ne bi nasedli ali drugače povedano padli, kot talci pod gnusno lažno propagando laži in zavajanj na mnogih nivojih in v vseh letih vašega življenja.
Upam, da sem bil razumljiv in da sem vsaj malo držal nit skozi to, kar sem napisal, da si lahko povezujete vse skupaj v neko budno misel, BUDNICO.
Lahko me še naprej ponižujete in zavračate mnogi ampak tudi vi niste izvzeti iz opisanega in bolj bom zadržan manj bo povedanega tako zame,kot za vas, kar bi povedano že zdavnaj moralo biti pa se je tiste, ki so kaj takega povedali pobijalo in mučilo.
pravi slovenc, 17.09.2021 ob 07:06
pa ne samo to. Pacient se vtika v vsako temo. Se predstavlja kot Šnelca_ monmonci in verjetno še kdo. Skratka mentalno bolan tip.
Ne, jaz kot Snelca sem zenska, puncka, baba karkoli mi kdo rece ?
On je pa moski.
Ze po pisanju bi moral razlikovat in vsebini, mosko zensko pisanje.
Darwin120, 17.09.2021 ob 03:17
Opravičilo sprejeto delno, ker je v njem zavajanje.
Moje pisanje berite bolj precizno, če hočete potem nekaj tako konkretno obdolžiti ali pa pač trditi, kot je ( Glede na to, da si se danes izrekel za to, da je čisto prav, da so policistom metali granitne kocke v glavo)
To vsekakor ni res in ni v redu. Zato še enkrat ponavljam PRECIZNO BERITE.
Absolutno pa je res, da jih niti slučajno ne podpiram. Saj so zame v mojem videnju njih to ljudje, ki so v službi zla in so pripravljeni zanj tudi terorizirati in ubijati. Da pa jih ne sovražim ampak preziram in zavračam pa je razlog, da seveda tega, kar vem oni niti sami ne vedo. Ker je pod krinko karakterja še vedno človek pa je milost v meni za njih še vedno prisotna, saj se vsak ima možnost, dokler je živ odpovedati zlu.
Zato, če rečem, da so lahko veseli, da so še živi je tudi to na mestu. Namreč rizik,ki ga na ta način ker to službo igrajo se povečuje iz dneva v dan. Seveda pa velja tudi za vse nas da smo lahko veseli, da smo živi.
Pr opravičilu ni tk važno kdo ima prav in kdo narobe, lepo je, da oseba, ki se opravičuje daje večjo vrednost odnosu kot egu. Pohvalno!
CrazY FroG ?, 17.09.2021 ob 09:06
Pr opravičilu ni tk važno kdo ima prav in kdo narobe, lepo je, da oseba, ki se opravičuje daje večjo vrednost odnosu kot egu. Pohvalno!
hahaah hvala za prvi nasmeh danes
Ja opravičilo je vsekakor vrednota in lepa gesta človeka. AMPAK ne mečiva si peska v oči brez potrebe.
Če ti naprimer nekdo nekaj ukrade, pa se ti potem opraviči ,ker ti je kradel, reč,ki ti jo je ukradel pa ob tem zadrži v žepu. Kaj ne štima v tem opravilčilu?
Če nekdo laže o tebi naokrog, da te ljudje postrani gledajo, zaničujejo, potem pa se ti za to opraviči, pri ljudeh pa ne počisti in razčisti laži, ki jih je izrekel. Kaj ne štima pri tem opravičilu.
Če bi te sodišče za nekaj obdolžilo, da si kriv pa nisi kriv potem bi se ti pa opravičilo ampak bi te še vedno imelo za krivega, kaj ne štima s tem opravičilom?
No saj primere sami lahko naštevate, saj sami tudi veste, kdaj sprejmete opravičilo in kdaj ne.
Darwin120, 17.09.2021 ob 12:50
hahaah hvala za prvi nasmeh danes
Ja opravičilo je vsekakor vrednota in lepa gesta človeka. AMPAK ne mečiva si peska v oči brez potrebe.
Če ti naprimer nekdo nekaj ukrade, pa se ti potem opraviči ,ker ti je kradel, reč,ki ti jo je ukradel pa ob tem zadrži v žepu. Kaj ne štima v tem opravilčilu?
Če nekdo laže o tebi naokrog, da te ljudje postrani gledajo, zaničujejo, potem pa se ti za to opraviči, pri ljudeh pa ne počisti in razčisti laži, ki jih je izrekel. Kaj ne štima pri tem opravičilu.
Če bi te sodišče za nekaj obdolžilo, da si kriv pa nisi kriv potem bi se ti pa opravičilo ampak bi te še vedno imelo za krivega, kaj ne štima s tem opravičilom?
No saj primere sami lahko naštevate, saj sami tudi veste, kdaj sprejmete opravičilo in kdaj ne.
Noben ne laže o tebi, je vse vidno po tvojih zapisih kdo in kaj si.
Za ostale, poguglajte še po zapisi nadimka “Ladjar” na Slotech forumu za dodaten smeh 😀
Kot da ne vidimo sami, 17.09.2021 ob 12:57
Noben ne laže o tebi, je vse vidno po tvojih zapisih kdo in kaj si.
Za ostale, poguglajte še po zapisi nadimka “Ladjar” na Slotech forumu za dodaten smeh 😀
Kaj je sovražni črviček še kar ne moreš brez mene?
Sta ti življenje in tvoj um tako osamljena, da ne znaš drugega, kot spreminjati vsakič nick in ponavljati eno in isto? Daj vsaj mal kaseto obrni. Dosadan si, inteligence ti primanjkuje, da je joj. Vse kar imaš je sovraštvo in žlehtnoba, kot se kaže. Mislim, da so ti tudi že celo leto nazaj povedali tudi od Ladjarja in kako bolestno je, da se pojaš za tem naokrog ob enem pa nimaš kaj pametnega povedati. Vse kar si sposoben je to, da ponižuješ, zavračaš in s pisano besedo pljuvaš po meni ne glede na to, kje zapišem in kaj zapiše, Resnično si psihopat, če ocenim po svojih znanjih tvoje duševno stanje.
Zdravit se pojdi
Glede slo techa pa samo v vednost ampak en tebi saj se itak kažeš podel torej tudi ni modrosti v tebi očitno, da slo te*h je moderiran in moderatorji so zelo krivični in vsak dan so dobivali od ljudi sporočila kako gnusni so, ker manipulirajo huje kot main stream mediji. Imajo svoje razloge, pa tudi lastniki verjetno.
Ja pa djmo se smejat… S tem ni nč narobe… Js sm “splošno” komentirala zgolj in samo gesto uporabnika iDESI z ozirom na tvoj odziv nanjo. Zdaj vse v ta lonec potegnit sodnike in ostale skrajne primere…. Dobro! Seveda imaš prav kar govoriš, vprašanje pa je, če je to res potrebno…
Lep dan ti želim Darwin in nasmej se še kaj, to je krasno! Ostani dobro??
CrazY FroG ?, 17.09.2021 ob 13:23
Ja pa djmo se smejat… S tem ni nč narobe… Js sm “splošno” komentirala zgolj in samo gesto uporabnika iDESI z ozirom na tvoj odziv nanjo. Zdaj vse v ta lonec potegnit sodnike in ostale skrajne primere…. Dobro! Seveda imaš prav kar govoriš, vprašanje pa je, če je to res potrebno…
Lep dan ti želim Darwin in nasmej se še kaj, to je krasno! Ostani dobro??
Moral sem ti navesti primere na tvoj komentar, ker drugače bi izpadlo po tvojem zapisu, da iščem dlako v jajcu brez potrebe in da opravičila ne sprejmem. Pač samo obrazložitev zakaj DELNO.
Sicer pa hvala za prijaznost in tudi tebi lep dan pa še kakega po vrhu s smetano radosti in veselja, preden nas poskusijo povsem okupirati in odvzeti še zadnje svobodne in lepe misli. Be well, bodi vrtinec dobrega in zdravega, da tudi sama iz njega piješ.
Darwin120, 17.09.2021 ob 13:09
Glede slo techa pa samo v vednost ampak en tebi saj se itak kažeš podel torej tudi ni modrosti v tebi očitno, da slo te*h je moderiran in moderatorji so zelo krivični in vsak dan so dobivali od ljudi sporočila kako gnusni so, ker manipulirajo huje kot main stream mediji. Imajo svoje razloge, pa tudi lastniki verjetno.
Hahahahaha! Ja, vsi se spravljajo nate ubogi Darko iz Talentov. Čudno da tam kjer je kolilkor toliko urejen forum, vsi zasmehujejo tvoje bedastoče, to so jih zih moderatorji prisilili da se norčujejo iz tebe 😀
Grenivka422, 17.09.2021 ob 14:17
Veliko ste ga napadali in žalili vsi po vrsti. Meni se to zdi zelo žalostno! Vsi smo tu gor enaki, vsak ima pravico do svojega mišljenja, mnenja. Eni tako, drugi drugač. A tisti ki nateguje piščanjčji file in kozo, te pa ne moti? Lp
Te zaključke ti delaš pri sebi. Tu ne vidim nikogar, ki bi se hvalil z nategovanjem koz ali piščančjega fileja. Verjetno zato ker imajo vsaj kanček sramu, v nasprotju z našim ravnozemljašem Daretom.
Poglej. Vsaj kot je opaziti se izbiraš enak nick. S tem obstaja tudi sledljivost tvojega mišljenja,ki ga zapišeš.
Ti ljudje, ki non stop spreminjajo svoj nick, da ostajajo skriti in imajo ves čas enako stališče pa to počnejo zato, ker so neiskreni, nepošteni. Skrivajo se, ker njihovo delovanje je v manipulaciji in če bi manipulirali pod istimi nicki se manipulacija hitro odkrije. Tako pa ostajajo v svoji varni koži neodkriti pa še nadlajujejo lahko brez sramu in zaničevanj, med tem, ko jih sami ves čas drugim delijo.
Mnogo ljudi je opazilo,spoznalo, da teorije zarot (mnoge) niso bile neumna opozarjanja ampak prava opozorila. Točno ti ljudje, ki ti jih omenjam pa so bili tisti,ki so se že prej na “pretege” trudili, da bi zaničevali, poniževali in izpodbijali ljudi, ki so dobrohotni in so opozarjali na nevarnosti in hudodelstva.
Če bi se forum ne spremenil in bi pisali pod istimi nicki bi jim danes lahko mnogi vrgli pod nos kako so bili v zmoti in krivični. No tega ni in jim nihče ne more pokazati njihovo gnusobo in da so gnusoba.
Hvala za vaš trud in srčno ter odkrito srce Grenivka
Darwin120, 17.09.2021 ob 14:37
Poglej. Vsaj kot je opaziti se izbiraš enak nick. S tem obstaja tudi sledljivost tvojega mišljenja,ki ga zapišeš.
Ti ljudje, ki non stop spreminjajo svoj nick, da ostajajo skriti in imajo ves čas enako stališče pa to počnejo zato, ker so neiskreni, nepošteni. Skrivajo se, ker njihovo delovanje je v manipulaciji in če bi manipulirali pod istimi nicki se manipulacija hitro odkrije. Tako pa ostajajo v svoji varni koži neodkriti pa še nadlajujejo lahko brez sramu in zaničevanj, med tem, ko jih sami ves čas drugim delijo.
Mnogo ljudi je opazilo,spoznalo, da teorije zarot (mnoge) niso bile neumna opozarjanja ampak prava opozorila. Točno ti ljudje, ki ti jih omenjam pa so bili tisti,ki so se že prej na “pretege” trudili, da bi zaničevali, poniževali in izpodbijali ljudi, ki so dobrohotni in so opozarjali na nevarnosti in hudodelstva.
Če bi se forum ne spremenil in bi pisali pod istimi nicki bi jim danes lahko mnogi vrgli pod nos kako so bili v zmoti in krivični. No tega ni in jim nihče ne more pokazati njihovo gnusobo in da so gnusoba.
Hvala za vaš trud in srčno ter odkrito srce Grenivka
To brez sramu napiše nekdo, ki isto uporablja različne nadimke. Hinavc do kraja.
Hinavec, 17.09.2021 ob 14:43
To brez sramu napiše nekdo, ki isto uporablja različne nadimke. Hinavc do kraja.
Da sam kdaj pa kdaj uporabim različne nicke sem že zdavnaj povedal da jih. Se pa zgodi to seveda zelo redko in ne iz razloga, da bi zavajal ampak iz razloga, da mi manipulanti ne morejo vedno slediti. Če bi želel manipulirati bi to ves čas počel, saj imam vso možnost za to, tako kot ti,ki jo s pridom izkoriščaš in si zato potem še večji hinavec od vseh nas, ko si tako nastopil kot si.
Sam sem v preteklosti tudi že obvestilo napisal pod katerimi nicki sem deloval in sem jih napisal ter obelodanil javno. Kaj pa ti, vi, ste sposobni tega? Počistite pred svojim pragom nesnaga hinavska.
UstaviteKonje, 17.09.2021 ob 14:46
Potrebe po žaljenju ni, vendar sem pa opazil da ti, Darko, po navadi prvi začenjaš z žalitvami.
Bi te pa tudi prosil, da ne skačeš v vsako temo, če nimaš nič smiselnega za dodati k debati.
Upam, da se razumeva.
Ja kaj pa ti hinavec in glumac si prav kar storil?
Uf ste pa res podleži da nimate konkurence.
Daj povej svoje pravo ime, daj povej, ker se tako pozivaš in z žlehtnobo omenjaš Darkota.
Forum je zaprt za komentiranje.