Za bodoče gimnazijce
Ojla, blizajo se informativni dnevi in zelim malo osvestiti osnovnosolce, ki razmisljajo o vpisu v gimnazijo. Gimnazija sama po sebi res ni nevem kako tezka. Nardijo jo tako rekoc vsi, standard ni neven tezak. Zelo tezko pa je tistim, ki imajo velika pricakovnja, ki se grebejo za ocene zaradi tekmovalnosti, da bi bili podobni najboljsim sosolcem. Sam sem koncal vsa 4 leta odlicno (samo en predmet vedno pravdobro-anglescina in vcasih sportna vzgoja 🙂 )Princip je najtezje ujeti v prvem letniku, grozno, neprespane noci, zjutraj se komaj vzbujas ko gres spat ob 2 pa se zbudis ob 6. Pocutis se kot drek, do 14.00 si poponoma neproduktiven. V soli si ne zapomnis AKA NIC. VSA 4 LETA SEM DELAL VSE SAM. Teden pred testom ( mat, fiz, bio = najtezji predmeti) nisem vedo kaj se ucimo… tko da sama po sebi ni tezka gimnazija ti pa pokvari kar nekaj casa in se posebej zivcev. najlazji je 2 in 3 letnik. 4 je tezak zaradi mature.
Borg nepr, 30.01.2022 ob 05:42
O fak, če sta ti bila angla, mata in fiz težka, potem si retard. Spat ob dveh in vstat ob šestih … retard, majkemi.
Ti si en retard ker nisi sposoben dojet napisanega. Napisano je, da vsak lahko naredi gimazijo če se je pripravljen piflat. Če se je težke predmete učil tik pred testom in ni razumel naučenega in je pisal 5, potem to pomeni da gimnazije ne iščejo znanja. Vse je podrejeno zbiranju točk. In cel naš šolski sistem je tak, tudi osnovnošolski.
Nixy524, 30.01.2022 ob 04:14
Ojla, blizajo se informativni dnevi in zelim malo osvestiti osnovnosolce, ki razmisljajo o vpisu v gimnazijo. Gimnazija sama po sebi res ni nevem kako tezka. Nardijo jo tako rekoc vsi, standard ni neven tezak. Zelo tezko pa je tistim, ki imajo velika pricakovnja, ki se grebejo za ocene zaradi tekmovalnosti, da bi bili podobni najboljsim sosolcem. Sam sem koncal vsa 4 leta odlicno (samo en predmet vedno pravdobro-anglescina in vcasih sportna vzgoja 🙂 )Princip je najtezje ujeti v prvem letniku, grozno, neprespane noci, zjutraj se komaj vzbujas ko gres spat ob 2 pa se zbudis ob 6. Pocutis se kot drek, do 14.00 si poponoma neproduktiven. V soli si ne zapomnis AKA NIC. VSA 4 LETA SEM DELAL VSE SAM. Teden pred testom ( mat, fiz, bio = najtezji predmeti) nisem vedo kaj se ucimo… tko da sama po sebi ni tezka gimnazija ti pa pokvari kar nekaj casa in se posebej zivcev. najlazji je 2 in 3 letnik. 4 je tezak zaradi mature.
Kaj si pa delal do dveh?
Imam 3 gimnazijce, vsi trije so naredili gimnazijo z levo roko, en Bezigrajsko, dva Poljansko.
Začetek, da se ujameš, je kar težak. Je težje v primerjavi z osnovno šolo, sploh pri boljših učencih, ki učenja v osnovki niti niso rabili. Malo tudi pade samozavest in pride do dvoma o sposobnostih. Splača se čimprej ugotoviti, da je treba delati naloge, brati čtivo, se učiti, pa niti ni treba ne vem koliko.
Ah, jaz sem se za vsak test učila 2 dni, matematiko par dni več. Z normalnim spancem in preveč prostega časa. Nisem hodila na vaše opevane gimnazije in sedela v 1. vrsti, so pa bila to zelo lepa 4 leta in pa ja, vpisala sem se na MF brez problema. Znanje, ki se ga pridobila, mi pa služi samo za splošno razgledanost in funkcionalno pismenost.
Imajo vsi probleme v gimnaziji, medtem, ko se iz druge šole na to gimnazijo vpisujejo prav dobri s trojkami in brez težav delajo. Ker na naši šoli so ocene podeljene na poreklo in status, no geniji itak uspejo, na drugi, pa na znanje. Nekaj časa smo se starši nekaj bunili, je bilo še slabše sedaj pa…..
Forum je zaprt za komentiranje.