Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ZA BENJAMINA SAVŠEK

ZA BENJAMINA SAVŠEK

ČESTITAM BENJAMINU SAVŠEK ZA PREJETO ZLATO MEDALJO NA OLIMPIJSKIH IGRAH V TOKIU.

PRAV GANLJIVO JE BILO POSLUŠATI HIMNO ZDRAVLJICA TAM DALEČ V DEŽELI VZHAJAJOČEGA SONCA.

vsaj to, prava muka je brati tvojo čestitko. Benjaminu Savšku, le kaj danes ljudje počnejo v šolah. Vsi neke diplome, magisterije in doktorate, pri najbolj osnovni prvi moški sklanjatvi se pa ustavi.

Tudi mene je zelo razveselil seveda sem mu privoščila, vsej Sloveniji pa je namenil pravi poklon.

Odgovor na objavo uporabnika
mijav mijav, 26.07.2021 ob 11:03

vsaj to, prava muka je brati tvojo čestitko. Benjaminu Savšku, le kaj danes ljudje počnejo v šolah. Vsi neke diplome, magisterije in doktorate, pri najbolj osnovni prvi moški sklanjatvi se pa ustavi.

Tudi mi smo se v šoli učili, da se priimkov ne sklanja.

Bravo Benjamin Savšek, saj si Slovenec, pa čeprav si dobil medaljo na Japonskem.

Gre za še enega navadnega slovenskega ‘luzerja’, ki je bil najprej evropski prvak, nato svetovni prvak, sedaj še olimpijski prvak. Kaj čmo, veselim se vseh slovenskih ‘luzerjev’ z medaljami.

ČESTITKE!

slovenščina, 26.07.2021 ob 12:40

Tudi mi smo se v šoli učili, da se priimkov ne sklanja.

Bravo Benjamin Savšek, saj si Slovenec, pa čeprav si dobil medaljo na Japonskem.

a res? Na kateri šoli pa to?

A ni vseeno bolje, da sploh ne sklanja, kot da grozljivo sklanja – npr. ‘za Benjamina Savšeka’ ? 🙂

sam fprašam, 26.07.2021 ob 13:30

A ni vseeno bolje, da sploh ne sklanja, kot da grozljivo sklanja – npr. ‘za Benjamina Savšeka’ ? 🙂

kam si pa ti hodil v šolo?

morda skupaj z avtorjem te teme:-)

Priimke za osebe moškega spola se še kako sklanja, za ženskega pač ne. Pika, amen!

Benjaminu Savšku pa čestitke in hvala!

Ma se najde serlaperla, ki tudi v tako lepi temi najde razlog, da razpali svoje travme.

Benjamin, čestitke, carsko!

Si najbrž neslovenka, kaj če bi pogledala v Slovenski pravopis !!!!????

Pogledal sem posnetek prejema zlate medalje. Se mi zdi, da mu je bilo od sreče prav radostno pri srcu, skoraj je potočil solzico.

Je bilo že dosti razočaranj pri njem, ampak je delal, delal, delal in vztrajal pri tem, kar zna.

Bravo, bravo, bravo Benjamin.

Na pragu olimpijskih iger v Tokiu pa je Benjamin dosegel že zlato v kanuju in premagal Nemca, Čeha ter vse ostale.

Fenomenalen začetek olimpijskih iger za Slovenijo.

Čestitke Benjamin !

PAČ JE IMEL SLUČAJNO DOBER DAN IN MALO SREČE.

PRAV LAHKO PA BI SE KONČALO TUDI BOLJ KLAVRNO.

Oliver808, 26.07.2021 ob 16:33

PAČ JE IMEL SLUČAJNO DOBER DAN IN MALO SREČE.

PRAV LAHKO PA BI SE KONČALO TUDI BOLJ KLAVRNO.

Evo Luzerja. Ja, je imel srečo, da je bil evropski prvak in dober dan, da je postal svetovni prvak, sedaj pa je imel hkrati dober dan in srečo, da je postal še olimpijski prvak. Nekatere sreča pač ne zapusti zlahka, drugi Luzerji je pa nikoli nimajo.

hhm, 26.07.2021 ob 13:45

kam si pa ti hodil v šolo?

morda skupaj z avtorjem te teme:-)

Na toti konec verjetno – tam še sklanjajo Safšeka 🙂

Pa tam so imeli pri tej generaciji npr. nalepljeno nalepko v šoli na straniščih:

moško WC

žensko WC

( haha, vse je “toto” kot srednji spol po štajersko poenostavljeno mišljeno).

OŠ Starše, ene 20 let nazaj… 😛

Drugače pa: iskrene čestitke, Benjamin Savšek – U rule !

UAU, ČESTITKE BENJAMIN, VRHUNSKA VOŽNJA, BRAVO ZLATA MEDALJA, DA SE VE NA JAPONSKEM, KJE JE SLOVENIJA.

Anonimno 10014, 26.07.2021 ob 17:12

Na toti konec verjetno – tam še sklanjajo Safšeka 🙂

Pa tam so imeli pri tej generaciji npr. nalepljeno nalepko v šoli na straniščih:

moško WC

žensko WC

( haha, vse je “toto” kot srednji spol po štajersko poenostavljeno mišljeno).

OŠ Starše, ene 20 let nazaj… 😛

Drugače pa: iskrene čestitke, Benjamin Savšek – U rule !

Ali ne bi bilo danes slovnično pravilno ‘za Benjamina Safšeka’, če bi bil Toporišič štajerec, danes pa imamo spakedranke v stilu ‘Izol-čan/Izol-jan, Maribor-čan, Ljubljan-čan, Kr-čan (wtf)… Džeki-Čan’?

Vse čestitke Benjaminu Savšku.

P.S.: Ob nekaterih komentarjih sem se pa nasmejala ?

:))) Mislim, da mora imet vsak, ki sploh pride na OI, za seboj kar preceeej “slučajno srečnih dni” 😉 Tako da spoštovanje vsem skupaj in vsakemu posebej.

Če ima pa v taki konkurenci “slučajno” tako zelo “srečen dan”, da še medaljo osvoji, pa sploh kapo dol!

sam fprašam, 26.07.2021 ob 21:08

Ali ne bi bilo danes slovnično pravilno ‘za Benjamina Safšeka’, če bi bil Toporišič štajerec, danes pa imamo spakedranke v stilu ‘Izol-čan/Izol-jan, Maribor-čan, Ljubljan-čan, Kr-čan (wtf)… Džeki-Čan’?

Absolutno 🙂

Anonimno 10014, 27.07.2021 ob 08:46

Absolutno 🙂

saj Toporišič je bil Štajerc, ne sicer Mariborčan, sicer bi res morali pisati f pizd….mater……

Slovnico (podobno kot korono) se da pa res v vsako temo vplest …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close