Za Babi
Danes smo preživeli krasen dan na Obali. Temeljito smo si ogledali Koper, se sprohodili ob morju, najmlajši je užival na lepo urejenem otroškem igrišču na kopališču. Izlet smo zaključili v koprskem zaledju, v Pomjanu v Istrski kleti ob odlični hrani in refošku. V Pomjanu je fantastičen razgled na koprski zaliv – zelo priporočam! Po Kopru sem opazovala ljudi, če bi med njimi zagledala tebe, a tokrat nisem imela sreče 🙂
Vsem želim lep preostanek nedelje.
Kajne, da je luštno tisto igrišče. Tudi jaz sem lani prviš zašla tja po nasvetu in seveda povabilu Babi in mlajša dva sta uživala… tako, da je celo voda bila tam čisto postranska stvar 🙂
Letos me kopališče zagotovo spet vidi, saj sploh ni za primerjati npr. Simonov zaliv, ki ga imam najbližje, ko sem pri očetu…
Dobro jutro tebi, Babi in vsem ostalim!
Vladka
Hej, dekleti:)
Andi, pa bi malo poklicala:) Sem bila dopoldne na sprehodu in tudi na kopaliscu, pozno popoldne sem pa zasla k prijateljem pod Hrvatine (nabirat zelenjavo). Sem mislila nate:) Ob nedeljah je Koper bolj pust, a se vedno vabi po svojih ozkih ulicah.
Da, na Pomjanu je res lepo.
Mnogo let nazaj smo sli na kosilo in pred gostilno zagledam prislonjeno na steno tisto iz vrbja redko pleteno kosaro za steljo, v kateri nosijo iz gozda domov listje. Spomnila sem se none, kako je na svitku na glavi to “tovorila”. Otroci smo prazno okroglo kosaro vrteli in tekmovali, komu se bo dlje vrtela.
In meni je ob pogledu na predmet spomin privlekel besedo, ki je nisem slisala ze dolgo : Tata, glej zbrinculo! ( s stresico na z) In oce me je objel preko ramen : Joj, otrok, kaj se vedno poznas ta izraz? Vem, da sem v njem takrat zbudila veliko spominov na Bilje in biljenske grice. Pogresal je te kraje.
Me veseli, da so otroci uzivali. Naslednjic poklici in ce bom utegnila, bom prisla. Stevillka mobija in tudi e mail naslov je ze objavljen.
Vladka, upam, da bomo ponovili:)
Se oproscam za ta malo privatni ” pogovor”, ampak si ne morem kaj, da ne pohvalim nasega kopalisca:))) Zastonj reklama:))))
Lep pozdrav obema Babi
Forum je zaprt za komentiranje.