Najdi forum

Za Babi

Hej!

Tale forum mi je prav simpatičen, sploh zdaj ko je Babi spet v domovini. Veš, kaj razmišljam: sem še iz tistih časov, ko so nas učili, da je treba starejše vikati-glede na to, da so tvoja leta (tako sklepam) dvakratnik mojih, bi se to pač že spodobilo. Pa se mi zdi, da bi mi ta VI sploh ne šel iz ust. Nekdo tako iskrivih misli in s toliko dobrega v srcu pač ni VI, temveč TI. Tisti VI meni namreč pomeni ne le spoštovanje, pač pa tudi distanco do človeka. Skratka, Babi je tukaj isto kot Medvedek Pu na drugem forumu – SONCE.
Sem sicer redna bralka, oglasila se pa še nisem kaj dostikrat. Trenutno sem glede kuhe še začetnica, pa tudi ljubim je ravno ne. Uživam pa pri peki. Sladice na 100 in en način. Nedolgo nazaj sva s hčerki ustvarjali torto za njen rojstni dan (5 svečk). To je treba videt, kako rada paca! Še sreča, da tamale (leto in pol) to še ne zanima. Zvečer, ko je bila kuhinja v prvotnem stanju, je možiček pripomnil, da bo tisto smetano z lustra pa že on spucal, ker sem jaz čisto fuč. Pa je ni nobeden, ker sva se smejala kot utrgana.
Danes pa bova delali jajca na oko. Očka pride po nekajdnevni odsotnosti, pa bo to presenečenje zanj. Včeraj pred spanjem je šla še preverit v hladilnik, če imamo 2 kisli smetani in marelični kompot. Je pa skrbna, ni kaj!
Pomislite, da si včasih na Starši staršem ogledujem poste o 3MD. Ja, ja, takrat ko mi bo pečica crknila.

Lep vikend vsem, pri nas je sonček, pošiljam ga tudi vam.
deka

Hej,Deka!
Tako lepo je bilo prebrati tvoje sporocilo,prav kot pisemce,ki ti ga prinese postar,nestrpno odpres kuverto in se ti razjasni pogled;nasmeh pa se razleze do uses.

Zelo sem vesela,da me vecina tu tika,tako se cutim del vas,veliko mlajsih od mene.V druzbi mladih se pocutim prijetno,pa nisem vsiljiva.V kolektivu smo si imeli z mlajsimi ucitelji vedno kaj lepega povedati.
Otroci pa so zame magnet. Stalno spremljam solsko problematiko in tudi na Starsi starsem redno pokukam in uzivam z vami,ceprav se redko oglasam.Vcasih me pa le premami. Ugotavljam,da ste zelo skrbne,ljubece mamice!
Zivo si predstavljam,kako z mlado gospodicno uzivata v pripravljanju sladic.
S svojim vnukom je bilo in je se tako.Marsikdaj sem mislila kaj pripraviti ze
pred njegovim prihodom,pa kaj,ko je tako uzival,ko sva skupaj packala in pekla.
Seveda se je peka piskotkov zavlekla v nedogled in kuhinja…,toda toliko srece in pogovora je bilo vmes.To so nepozabni trenutki in dediscina,ki mu jo dajem za zivljenje. Ceprav vnuk od enega leta in pol zivi v tujini,ima Slovenijo za pravljicno dezelo,kjer sta babi in dedek,teta,stric,prijatelji,kjer je vse lepo, kjer peces piskotke,kuhas struklje,barvas pirhe,lovis ribe…Ko je bil manjsi,sem mu morala nastevati,kdo vse je nasa “family”.
Nekje pri 8 letih je zacel postajati tudi kriticen,kar je popolnoma prav,toda v Sloveniji so se vedno pocitnice najlepse.

Skrb tvoje deklice za ocija?To je ponosen,kaj?

Med tretjim in cetrtim letom je zelo nestrpno cakal,kdaj bo mami koncno prisla iz bolnice,kjer so bili urniki nepredvidljivi.Hcerka je prihajala utrujena,tam po sestih.Vedno je ze prej polozil stolice na tla;enkrat so bile vlak,drugic ladja,tretjic letalo(veliko potuje ,veckrat sam).V roke je vzel atlas,ga odprl in izbral zemljevid.Prej je se vzel iz hladilnik jogurt,pecivo,sir.
pijaco…in vse zlozil v nahrbtnicek.Ko je mami prisla,je morala prisesti in sta odsla na potovanje.
Tudi postarja se je rad igral.Sploh sta bila s postarjem velika prijatelja.
Zelo pogosto sem mu posiljala iz Slovenije paketke.To je bila najina naveza.Hcerka ga je pri odpiranju paketka poslikala in poslala slike…
Vidis,tako zivi babica,ki ima vnuka dalec. Ko smo skupaj,je zame raj na zemlji.
Vceraj sem na Starsi prebrala post,kako je varuska zalostna,ker pogresa
otrocka,ki ga je varovala do vstopa v vrtec.Z mamico obe jokata.
Pomislila sem nase,ko sta s hcerko za stalno odsla.Od Benetk do Kopra sem hlipala,mislila sem,da ne bom prezivela.Dedek je molce vozil.
Se danes vidim malckov pogled,ko je ugotovil,da midva ne greva zraven.
Ko sta bila ze preko carine,se je obrnil in pod ograjo pritekel k nama.
In vendar zivljenje gre naprej,ce uporabljas tudi razum,ne samo custva.
Vidimo se veckrat na leto in tudi za vec casa.Lepo nam je,ker se imamo radi. Zdaj mi posilja maile,slike,izvirne eseje…je pravi fant!

No,ta post je bolj malo kulinaricen.Toda tvoje pisemce me je potegnilo v spomine,ki so itak del mojega vsakdana.

Lepa hvala,da si delila z mano vajino pripravljanje torte.Tudi pri nas sije soncek,veliko bolj prijazno,kot pred nekaj dnevi,ko smo bili nanj ze kar hudi.
Tebi,Deka lep pozdrav in uzivaj v svoji sreci.Ostali mi pa, prosim ,oprostite
ta moj izliv.Slovo od njih je se sveze,saj se potem umiri in zazivim se za marsikaj ,kar me zanima. Imejte vsi lep vikend Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close