Najdi forum

za babi

Babi, a si ti tudi primorka? Od kot pa si?

Rojena na Goriskem,se potepala,zivim v Kopru. Lep pozdrav Babi

No,ker smo ze pri tem.Poskusala sem ugotoviti,od kod smo.
Primorke: Nona Karolina,Meri,Tinkara M.,Lojzka,Petra…Povejte se ostale.
Modra? Tjasa-Gorenjska,Barb-Stajerska,Lina ? Vesna-okolica Ljubljane,Mitka(si mi ob neki priliki ze povedala,pa ne najdem posta),Ursa-Svedska…S temi osebami sem najvec kontaktirala.
Ste se druge.Se zelite prikljuciti seznamu,da ne bomo v vsemirju.Pa oprostite,ce sem prevec indiskrtna. Lep dan Babi

No, no, babi detektivka?
Glede mene imaš prav. Zanimivo, moja pot je popolnoma enaka tvoji (prejšnji post). :-))
Upam, da si danes že bolje. Pa lep vikend vsem,
Meri

Hvala,pocasi bo bolje,zato se skusam z vami povezovati.Pomaga,da vsaj malo pozabis.Zanimivo,kako clovek intuitivno zacuti skupne tocke. Lep vikend tudi tebi in ostalim. Babi

Jaz sem pa s Štajerske.

Zivjo Babi! Da bos imela popoln seznam: jaz sem originalno iz Ljubljane, preden sem se preselila v Stockholm.
Pa en lep soncen pozdrav!

Sem iz MB, živim pa v LJ, veliko torej tudi na avtocesti 🙂

LP

Hej,Petro sem pristela med Primorke,,je pa z Gorenjske.Stasa,upam da vozis previdno. Ursa,ali zelo pogresas Ljubljano?Hvala vsem za sodelovanje.Upam,da se bo se kdo oglasil.
Ko me je Meri pristela med detektive ,sem se spomnila na svojo 10 letno hcerko,ko je brala Emil, mali detektiv in Tajno drustvo PGC.S sosedovimi otoci so se sli detektive.Imela je zvezek(ga se hranim),na platnicah pise:
Detektivski zapiski o prepirih,pretepih,umorih in ubojih.Baje so prisluskovali pri vratih stanovanj.Starsi paf !!
Saj cenim diskretnost,vendar je lepse vedeti,kam letijo nase misli.
Lep pozdrav Babi

Na Gorenjskem je fletno,
so visoke gore,
so bistri studenci
pa bele ceste.

Draga Babi, še vedno in za zmeraj sem z ljube Gorenjske. Lepe pozdrave na Koprsko!

Ko že tako veselo debatirate, vam pa še jaz zaupam, da sem Štajerka.
Gremo na štajersko
gledat kaj delajo
gledat kaj delajo
ljubice tri
Prva je……
En lep pozdrav vsem.

babi, petra….sem po rodu res se komaj iz primorske!! sicer pa zadnjih cca 3o let::(( ljubljancanka! se nisi dosti zmotila!! kar se pa morja tice,je res toplo!! vozili smo pa b.p.!! proti pricakovanju!! lp petra

Petra,oprosti,si bom zapomnila,da zivis v Ljubljani.Lp Babi

no problem !!! opazam,da se tukaj pojavlja se ena petra z velikim P. mogoce te je to zavedlo,da si me dala na gorenjsko!?
se eno vprasanje. je danes tudi tako vlazno na obali? vceraj je bila ze ob 11h 85% vlaga! prav posastno! lp petra

Na zalost res,se slabse kot vceraj.Zdaj vidim z balkona na morju meglico.
Na plazi sem bila do 11h( dolgo v vodi in v senci).Baje bo ves teden tako.
Brez klime se tu ne da. Pozdrav Babi

jaz sem bila vceraj samo do 10.30 ! bilo je res grozno soparno! za skrge!!:)
menda bo se kar trajalo!? cim manj vlazno popoldne ! petra

Blagor vam, ko ste ob morju 🙁 Jaz pa sedim za knjigami :((((((((((((((

Ni pravičnosti 😉

LP

Stasa,se mi kar smilis! Studiras? Vsem povem,da je studij najtezje delo,vsaj jaz sem ga tako obcutila.Nikoli nisem bila v sluzbi tako psihicno obremenjena.
Jaz si pa zdaj zelim na Pohorje ali Golte. Lep pozdrav Babi

Babi pozdravljena;
da se še sama predstavim. Naša družina živi v Ljubljani. Čeprav še nisem dosti pisala. Toda zdaj že nekaj časa berem tvojo pošto (no, seveda tudi od drugih) in velikokrat kaj skuham po vaših recepih. Moja dvojčka (4) prisegata na sladice. Čeprav sem po poklicu učiteljica prehrane in biologije (nisem zaposlena v šolstvu) sem šele začetnica.
Zelo cenim primorsko prehrano (saj je tudi zelo zdrava) in rada bi jo “pričarala” tudi svoji družini.
Babi; spominjaš me na babici (žal sta pokojni) tako tople so tvoje besede.

Lep pozdrav v Koper Nina Stergar

Pa še lep pozdrav iz Kuvajta, čeprav še nisem pisala na ta forum. Sicer sem še mlada mamica :-), a kar veliko kuham za našo številčnejšo družino. Redno pa prebiram in včasih tudi kaj napišem na forumu Starši-staršem.
LP! Vladka

Zdravo!
Da se vam pridružim, sem iz Gorenjske.

Sem Štajerka že dolgo na Gorenjskem. In všeč mi je tukaj, kuhinja pa mi je bolj všeč primorska.

In evo še mene: sem Štajerka, živim pa v Ljubljani.

Pri vseh teh vpisih…..jaz vedno kar vnaprej povem, da sem iz vedno sončnega Maribora.Pogosto zasledim, da se javljajo tudi druge Alenke in ……da se ve katera sem……lep dan vsem Alenkam in vsem ostalim. Moram pa priznati, da na forumu nisem ravno pogosto…..v službi ni časa, doma je računalnik zaseden, delo na vrtu, vikend na Pohorju….ja, Pohorje je sedaj ta krasna stvar. ….Lakše se diše..je bila nekoč reklama za bonbone.
Vse ve ste mi pa zelo simpatične……in z veseljem preletim vaše zapise…včasih tudi kaj povprašam….za vse….. hvala
Alenka iz MB

Zivjo Babi!

Ne, niti ne pogresam Ljubljane in Slovenije. Saj s prijatelji in sorodniki imam tako ali tako dnevni kontakt preko interneta (brez tega bi bilo najbrz tezje ;)))

Od zacetka sem pogresala dve stvari, kar se tice hrane oz. pijace in sicer: sadne/zeliscni caje (tukaj je sadni caj vedno le crni caj s sadno aromo, takih sadnih cajev, kot jih imamo v Sloveniji, ne poznajo, od zeliscnih se pa da dobit le kamilice, sipek in meto) ter Milka cokolado (ki se je tudi ne dobi, ker imajo svoje cokoladne firme in je ne uvazajo). No, pa to se je dalo potem popraviti tako, da si vsakic, ko grem na obisk v Slovenijo, prinesem “zalogo” :))) Ostalo “slovensko” hrano se da dobit, ali pa naredit (npr. pravo skuto), tako da to sploh ni problem.

Lp, Ursa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close