za babi
No,ker smo ze pri tem.Poskusala sem ugotoviti,od kod smo.
Primorke: Nona Karolina,Meri,Tinkara M.,Lojzka,Petra…Povejte se ostale.
Modra? Tjasa-Gorenjska,Barb-Stajerska,Lina ? Vesna-okolica Ljubljane,Mitka(si mi ob neki priliki ze povedala,pa ne najdem posta),Ursa-Svedska…S temi osebami sem najvec kontaktirala.
Ste se druge.Se zelite prikljuciti seznamu,da ne bomo v vsemirju.Pa oprostite,ce sem prevec indiskrtna. Lep dan Babi
Hej,Petro sem pristela med Primorke,,je pa z Gorenjske.Stasa,upam da vozis previdno. Ursa,ali zelo pogresas Ljubljano?Hvala vsem za sodelovanje.Upam,da se bo se kdo oglasil.
Ko me je Meri pristela med detektive ,sem se spomnila na svojo 10 letno hcerko,ko je brala Emil, mali detektiv in Tajno drustvo PGC.S sosedovimi otoci so se sli detektive.Imela je zvezek(ga se hranim),na platnicah pise:
Detektivski zapiski o prepirih,pretepih,umorih in ubojih.Baje so prisluskovali pri vratih stanovanj.Starsi paf !!
Saj cenim diskretnost,vendar je lepse vedeti,kam letijo nase misli.
Lep pozdrav Babi
Babi pozdravljena;
da se še sama predstavim. Naša družina živi v Ljubljani. Čeprav še nisem dosti pisala. Toda zdaj že nekaj časa berem tvojo pošto (no, seveda tudi od drugih) in velikokrat kaj skuham po vaših recepih. Moja dvojčka (4) prisegata na sladice. Čeprav sem po poklicu učiteljica prehrane in biologije (nisem zaposlena v šolstvu) sem šele začetnica.
Zelo cenim primorsko prehrano (saj je tudi zelo zdrava) in rada bi jo “pričarala” tudi svoji družini.
Babi; spominjaš me na babici (žal sta pokojni) tako tople so tvoje besede.
Lep pozdrav v Koper Nina Stergar
Pri vseh teh vpisih…..jaz vedno kar vnaprej povem, da sem iz vedno sončnega Maribora.Pogosto zasledim, da se javljajo tudi druge Alenke in ……da se ve katera sem……lep dan vsem Alenkam in vsem ostalim. Moram pa priznati, da na forumu nisem ravno pogosto…..v službi ni časa, doma je računalnik zaseden, delo na vrtu, vikend na Pohorju….ja, Pohorje je sedaj ta krasna stvar. ….Lakše se diše..je bila nekoč reklama za bonbone.
Vse ve ste mi pa zelo simpatične……in z veseljem preletim vaše zapise…včasih tudi kaj povprašam….za vse….. hvala
Alenka iz MB
Zivjo Babi!
Ne, niti ne pogresam Ljubljane in Slovenije. Saj s prijatelji in sorodniki imam tako ali tako dnevni kontakt preko interneta (brez tega bi bilo najbrz tezje ;)))
Od zacetka sem pogresala dve stvari, kar se tice hrane oz. pijace in sicer: sadne/zeliscni caje (tukaj je sadni caj vedno le crni caj s sadno aromo, takih sadnih cajev, kot jih imamo v Sloveniji, ne poznajo, od zeliscnih se pa da dobit le kamilice, sipek in meto) ter Milka cokolado (ki se je tudi ne dobi, ker imajo svoje cokoladne firme in je ne uvazajo). No, pa to se je dalo potem popraviti tako, da si vsakic, ko grem na obisk v Slovenijo, prinesem “zalogo” :))) Ostalo “slovensko” hrano se da dobit, ali pa naredit (npr. pravo skuto), tako da to sploh ni problem.
Lp, Ursa.
Forum je zaprt za komentiranje.