Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za Babi – PITULICE

Za Babi – PITULICE

Draga Babi.

Imam eno vprasanje glede pitulic. Zivim v Italiji in ne vem, kako naj nadomestim kislo smetano pri pripravi pitulic. Tukaj se pac kisle smetane ne da kupiti.
Razmisljala sem o njihovi smetani za kuhanje, je gosta, samo nima ravno okusa kot kisla smetana. V bistvu je zelo gosta sladka smetana.

Kaj mislite? Po moje ne bi bilo slabo, se posebno ce bi dodala speh ali prsut in por.

Lep pozdrav vsem.

Hmmm, dobre so za pod zob, njihovo ime se lepo slisi…. Zakaj torej ravno PITULICE? Od kod ime?

LP, S

Hej,obema!
Andreja,v gosto sladko smetano daj nekaj kapljic limoninega soka in bo.
Potem ne dodaja se posebej sladke,kr je ta gosta dovolj.

Suzika,ime je pomansjana oblika od pite(pa ne sladke),pita zeljanica,
burek pita,…
Jed je srbska, po izvoru verjetno bosanska. Torej namesto velike pite v enem kosu, so to pitulice.
Recept mi je dala Saska,prijateljica,ki smo jo letos zgubili in vsi obcutimo
njeno odsotnost. Njej pa njena svakinja iz Srbije. Lp Babi

Babi in ostale – že nekaj časa želim vprašati, če je katera ustvarjala pitulice tako, da jih je napolnila s surovo zelenjavo, torej ne da bi jo prej popekla? Škoda se mi jo namreč zdi dvakrat termično obdelovati – ob praženju, pa še potem ob peki. Kakšen bi bil okus take pitulice?

lp
Modra

Hm, po moje bi se zelenjava bolj skuhala kot spekla. Res je, da je dvakrat termično obdelana, ampak po moje je boljše tako.
PS: v soboto sem naredila pitulice iz teh zavitkov testa= cca 60 pitulic
sezamove, rožmarinove,čebulne,kuminove,s pršutom in z olivami.
Ostala ni niti ena. Meni so bile najbolj všeč z olivami in s čebulo.

Hej,Modra! Ja,sem ze poskusila,toda ni bilo tako dobro.Pac bucke in vse ostalo dobijo res boljsi okus,ce so na hitro preprazene.Saj jih ne cmazim,samo hitro popecem,da so se trdljave. Rukolo smo zadnjic dale, mislim, surovo na ze popecene bucke in melancane.
Poskusi,bos videla.Res se bo malo kuhalo in se pare bo veliko slo v testo.Peklo se bo dlje.
Tudi zelenjavni zrezki so neprimerno boljsi,ce zmesam med ovsene kosmice malo popeceno zelenjavo in ne kar surovo.Nekatere stvari se pac v kuhanju borijo: bolj zdravo in okus. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close