za Babi-pastico iz palacink
Draga zlata Babi!
Vceraj, se mi zdi, si pisala, da bos delala za kosilo pestico iz palacink in melancanov!
Se lahko priporocam za recept?
Kako delas palacinke? Jaz, kot prava kuharska zacetnica, ga vedno nekje pihnem; ali je masa za paalcinke pregosta ali pa preredka. In ker imam to sreco, da moz palacink sploh ne mara pretirano, jih tako sploh ne pecem; ceprav jih imam sama cisto rada!
Bi se dalo morda isto dobroto narediti kar iz kupljenih tortilj, podobnih palacinkam?
Hvala inen prisrcen pozdravcek iz oblacne, kisle notranjosti SLO!
p.s. Aja, se to, Babi: mi se pogosto potepamo po Primorskem, nam lahko svetujes kak res dober kulinaricni hram?
Hej,Vesna, pod postom za Evo in Tinko je opisan ta pasticcio.
Pozabila sem napisati,da to lahko naredimo brez palacink,samo z jajcevci.Ko enkrat nisem imela dovolj jajcevcev,sem si pomagala s palacinkami in je nekaterim bilo ful vsec.Tako sem prisla do tega samorecepta.Le malancan das vec.Nekateri jajcevce povaljajo v moki in razzvrkljanem jajcku,potem ocvrejo.Nacinov je vec.Mislim,da bi bilo s tortiljami tudi v redu,samo se bojim,da bi bilo presuho,torej kar veliko besamela ali kisle smetane in omake.
Za torto se mi zdi Linin predlog OK.
Samo tebi na uho:Danes je moj vnuk odfrcal v New York za en teden.To bitje se stalno nekam prevaza.
Za lokal bom se razmislila,,jih je vec.Zdaj imam v mislih Norbedo proti Ankaranu,na desni strani,Ribic od Lucije naprej ,
Belvi ali nakaj podobnega proti Smarjam na desni strani,krasen razgled. Meni je pri srcu. Potem je se nad Izolo vec kmeckega turizma…
Lep dan babi
Forum je zaprt za komentiranje.