Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika za babi – mesna štruca v listnatem testu

za babi – mesna štruca v listnatem testu

Babi lep pozdrav

V nedeljo sem pekla mesno štruco v listnatem testu, ker nisem dobila špinače sem testo namazala kar s kislo smetano, zavila pa sem jo v dve plasti testa, seveda kupljenega od pečjaka, nekajkrat sem jo polila z govejo juho in pekla na 180 stopjj cca 1 uro, bila je dobra, samo meso je bilo bolj zbito pa ne vem kaj sem naredila narobe, meso sem pripravila kot za polpete. Zraven sem naredila pire krompir, pa se mi zdi, da bi bila lahko kar samostojna jed s solato, ali če vprašam , kaj narediš zraven ti.

Drugače pa bi se zahvalila za recepte, ki jih pišeš ti in ostali na ta forum, res so krasni in vesela sem da sem ga odkrila, na stara leta bom začela še dobro kuhat po vaši zaslugi, lep dan tebi in ostalim forumcem.

Kar tako naprej………..če ti pa kakšna jed ne uspe, pa ne žlice stran vržt….

Poskusi dodati namočene in ožete kose starega kruha ali pa kar drobtine,……priporočam ti pa notri naribat na drobno nekaj kislih kumaric……….te ne hecam, dajo prav super aromo, na 1/2 kg mase daš ene 2 večji, …………maso naredijo sočno, …..

saj sem dala, zato ne vem kaj je bilo narobe, hvala za nasvet s kumarami tudi to bom probala drugič

pozdrav

Hej,Pia!
Ce si dala namoceno zemljico,bi moralo biti rahlo.Verjetno je vrsta mesa bila bolj pusta.Kot zrezki,eni so socni,drugi ne.Moj mesar je odlicen; jaz mu samo povem,kaj bom delala in ze ve,kaj mi bo odrezal.Vem,da sem kot mlada gospodinja vcasih prinesla domov na pogled najlepse zrezke,pa je bilo vse skupaj strasno trdo in suho.Ti mesarju reci ,za dobre socne polpete ali mesno struco.S tem ne mislim mastno,ampak socno.
Pa se nekaj,ti dve plasti sta bili ena vrh druge?Ce tako,je mogoce testo
vpijalo sok.Jaz zvaljam,polozim struco,zapognem z obeh strani,da rob pokrije drugega,stisnem z navlazenimi prsti in obrnem tisto stran na pekac,pa malo prespikam z vilicami.
Mislim,da si pekla tudi predolgo.Odvisno od kolicine mesa.Pol ure bi bilo dovolj.Pa zalivanje ni nujno.Kaj sem v recept to napisala? Ves,ze toliko je tega,da se vsega ne spomnim vec.Glej,lahko poskusis.Z vilicami narahlo prebodes testo in ko se ne pocedi sok,je gotovo.Ce kupis ze narezane majhne kvadrate(jaz vcasih ) in naredis manjse strucke,je kar hitro gotovo.Vazno je ,da je v zacetku temperatura pecice dovolj topla,potem lahko malo znizas.

Pa se namig.Mama je v tako mesno maso dala vedno malo sode bikarbone ali pec. praska in- za zemljico pol vode,pol mleka.Samo mleko je sedaj itak bolj vodeno kot vcasih. Jaz pa namesto zemlje, dam vcasih tudi na mleku prevrete ovsene kosmice ali kuhan riz.Pac variacije.
Kar pogum,vedno boljse bo! Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close