Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika za Babi (goveja juha)

za Babi (goveja juha)

Babi,
lepo pozdravljena!

moj odgovor pri postu “Goveja juha” ni bil namenjen tebi osebno. popolnoma te razumem, ko praviš, da poskušaš pač narediti kaj za zdravje. saj jaz počnem isto. recimo, ne kupujem “zdravih” multivitaminskih pijač, ker nisem ravno ljubiteljica kemikalij. izogibam se – kolikor se pač da – predelani hrani. kupujem čimveč osnovnih živil. držim se slovenske robe, ker našim kljub vsemu bolj zaupam kot tujim. če pomislim, recimo, na razne Fruchtzwerge in Monte, me kar zmrazi. se je že kdo vprašal, kaj je v teh izdelkih, da imajo tako dober okus in da tako lepo dišijo? kaj naravnega že ne more biti. ali pa sadni čaji? velikokrat sem že sušila borovnice za čaj, pa še nikoli ni tako dišal, kot kupljen “sadni borovničev”. pa ja. ko odpreš tisto filter vrečko, prileti ven malo suhe trave in bela zrnca, ki krasno dišijo, ko jih zdrobiš med prsti. borovnice, valjda.

sem zagovornica načela “vsakega po malo”. mislim, da če se človek drži zdrave mere, mu nič ne more zares škoditi (sploh pa vsak zase najbolje ve, kaj mu paše). nekako razjezi pa me pretiravanje v stilu vegetarijanstva in podobnih skrajnosti. nobena enostranska prehrana ne more biti dobra. poznam nekaj judi, ki imajo zaradi takega načina prehranjevanja že resne težave. zato sem napisala, da se mi zdi tisto z juho malo prehuda. govejo juho skuham prej malokrat kot mnogokrat, zato se mi zdi, da družini ne bom preveč škodovala, če jo bom skuhala “po starem”. veliko bolj jim bom škodovala z izdelki, ki sem jih napisala kot primer.

no, kar se mesa tiče: tudi meni v teh dneh bolj paše zelenjava, čeprav nimam nič proti sočnemu “šniclu”.

brez zamere, pa lepo se imej!

Hej,saj nisem nic zamerila!V bistvu se drziva istih nacel.Zelo zaupam okusu svojega vnuka.Seveda poznas “merendine”,priljubljene biskvitne malice.
Moj vnuk jih zive ne mara,ker mu razne dodane arome ne gredo.Doma narejen sadni biskvitni kolac pa ima ful rad.Pije pa itak samo vodo in limonado ali doma stisnjen sadni sok.Ko sem se imela psa,sem v 15 letih tudi opazila,da odklanja vse,kar je bilo prevec aromatizirano.Tudi caji so tocno to,kar si povedala.V biosusilniku susim sadje in to je sadni caj.Visnje so pa cudovit dodatek.
Tudi sama kupujem domace mlecne izdelke,ceprav imam do Italije,kjer je marsikaj cenejse ,20 minut.Izjema je mozzarela(bivolja)
Res nisem tiste vrste clovek,ki bi kuhala zamere,le povedati sem hotela svoje mnenje.Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close