za aveno-popečena polenta
Živjo!
Pri postu “kaj za kosilo 5” sem odkrila tvoje sobotno kosilo, in sicer popečeno polento z gorgonzolo.
Sliše se slastno, bere se še bolj slastno, domnevam tudi, da je enostavno, hitro in res dobro.
Se priporočam za recept.
Pa še za recept od tvojega današnjega kosila, polnjenih bučk.
Ajajaj, sama dobra hrana na kupu, jaz pa že pošteno lačna! Prav mi je, kaj pa berem te zadeve v času, ko se že oglaša želodček!
Lep pozdrav, Vesna
Oj ,Vesna!
Ja, popečena polenta je res enostavna in dobra zadeva.
Skuhaš polento, količine pač glede na število oseb.Med kuhanjem umešaš en trikotnik gorgonzole, da se lepo razpusti. Vliješ v kakšno nizko posodo, kjer se zadeva ohladi in strdi. Zvrneš na desko, narežeš na poljubne rezine in popečeš na maslu ali olivnem olju. Jaz jih pečem na rebrasti ponvi. Postrežeš pa lahko tople ali hladne.
Za polnjene bučke pa mislim, da je bilo objavljenih že kar nekaj receptov tudi tukaj. Jaz ti sicer lahko napišem bolj približno, ker take stvari delam bolj na oko.
Bučke bom prerezala po dolgem in izdolbla. Nekaj minut jih bom blanširala v kropu.Prepražila bom čebulo,malo paradižnika, meso bučk in malo mletega mesa. Začimbe bodo stvar trenutnega navdiha. S to maso bom napolnila bučke, potresla z naribanim sirom in zapekla v pečici. Ne vem, če si s to verzijo lahko kaj pomagaš, je pa vsaj en približen navdih.
Forum je zaprt za komentiranje.