Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z vlakom v Stuttgart

Z vlakom v Stuttgart

Z otrokoma starima 14 let bi šla februarja z vlakom v Stuttgart v Nemčijo pa me zanima, če je že kdo tako potoval z vlakom, na kaj naj bomo pazljivi, kaj priporočate glede samega potovanja, ali je mogoče bolje (hitreje, mogoče celo ceneje) če gremo z letalom?
Hvala za pomoč.

Sama, pred precej leti. Povezave so odlične. Iz Slo. potuješ do Munchna, potem pa naprej z ICE in ACE vlaki, nadhitro, odlično, kot v letalu, le precej polni so, ker je to pri njih primeren prevoz.

Vozni red in povezave imaš tukaj: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en?/newrequest=yes. Prikaže tri povezave za preostanek današnjega dne:
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/en?ld=96243&country=GBR&seqnr=1&ident=os.016629243.1417697971&rt=1&OK#focus
– 127 eur zate in otroka v eno smer
– 254,80 v dve smeri, zate in otroka.
– Stuttgart je tako bolj levo letališče, (večjo frekvenco imata Munchen in Frankfurt) . Glede na ceno železniških kart preveri še nizkocenovnike okoli.

Tja letijo naslednje družbe:
http://www.stuttgart-airport.com/travellers-and-visitors/flight-information/airlines/

Preveri let iz Benetk, Zagreba ali Gradca.
http://www.stuttgart-airport.com/travellers-and-visitors/flight-information/flightplan/

Do Munchna boste najceneje prisli z IC avrobusom. brez vsega presedanja, najstnika imata brezplacen wi-ti. Za hitre rezervacije je cena 25€.

Potem pa naprej na vlak, ni dalec.

Druga opcija je vlak. Samo ce bo vlak z Balkana zamujal, vas v Beljaku ne bodo cakali.

Ce vam vse to ni vsec, je pa tudi Go-opti, ki vozi do letalisca tam

Letalo je hitreje in verjetno tudi udobneje, kak nizkocenovnik bi znal biti najmanj1/3 ceneje kakor vlak. Adria bi vas stala okrog 650€. Otrok na letalu se šteje do 11let, nad spadajo med običajne potnike.

Še tole: bodite pozorni na termine kdaj letalo leti, kakšen dan prej ali kasneje in lahko praktično pomeni tudi 100€ razlike v ceni karte. Kot srednješolka sem potovala iz MB do Muenchna z avtobusom, cena je bila takrat 100€ (v eno smer), toda avtobus je bil poln grozljivo natovorjenih balkancev….in sem sam čakala kdaj se mi bo kaj zgodilo…vožnja je bila čez noč, v avtobusu totalna tema.

Dej ne seri no. 650€ naj dajo za letalo??? Kateri nizkocevc pa leti od nas tja? Si morda pomislila, da je treba do letalsica se prit?

In oni potujejo trije skupaj.

sama sem bila redna gostja Mimara expressa, nocni vlak LJ MUN in nazaj. Nikoli nisem imela tezav. Bus vozi pa precej manj casa in to podnevi.

Dej ne seri no. 650€ naj dajo za letalo??? Kateri nizkocevc pa leti od nas tja? Si morda pomislila, da je treba do letalsica se prit?

sama sem bila redna gostja Mimara expressa, nocni vlak LJ MUN in nazaj. Nikoli nisem imela tezav. Bus vozi pa precej manj casa in to podnevi.[/quote]

Toliko bo stalo letalo na Adrii, za nizkocenovne ponudnike naj sama preveri, lahko leti iz Gradza ali Trsta ali Benetk ali iz Zagreba. Osebno bi ji najraje predlagala avto (če ji štiripasovnica in biti več ur za volanom ni problem), za vlake pa ne morem komentirati, ker nimam izkušenj z njimi.

Ps: ne pozabi dihati, da te ne bo kap – čemu razburjanje? 650€ ni veliko denarja.

sama sem bila redna gostja Mimara expressa, nocni vlak LJ MUN in nazaj. Nikoli nisem imela tezav. Bus vozi pa precej manj casa in to podnevi.[/quote]

Toliko bo stalo letalo na Adrii, za nizkocenovne ponudnike naj sama preveri, lahko leti iz Gradza ali Trsta ali Benetk ali iz Zagreba. Osebno bi ji najraje predlagala avto (če ji štiripasovnica in biti več ur za volanom ni problem), za vlake pa ne morem komentirati, ker nimam izkušenj z njimi.

Ps: ne pozabi dihati, da te ne bo kap – čemu razburjanje? 650€ ni veliko denarja.[/quote]

Ce bi se prebralo moje sporocilo, da je cena za buas 25€, je primerjava 75 proti 650 ogromno.

Za avto pa ne pozabi, da potrebuje vinjeto SLO in A, placa se Karavanski tunel in Tauern tunel. Pa mora tudi to, da ga vsi nimajo. Avta namrec.

Hvala vsem predvsem pa Topsy. To je res najugodnejša ponudba, me pa zanima kako potem gremo naprej do Stuttgarta iz Munchena? Morda veste koliko nas bo to stalo?
In kaj ste mislili, ko ste napisali, da imata najstnika brezplačen wi-ti? Mislim si, da wi-fi, pa vseeno vprašam 🙂
Še enkrat iskrena hvala vsem.
Lep pozdrav.

Če se ne motim Mimara ne vozi več.

Oziroma zna biti, da direktne vlakovne povezave z Muenchenom sploh ni več. V tem primeru verjetno potreb no prestopanjev Beljaku /Villach-u/.

Nato pa še v Muenchnu. Tam ne iti na ICE, ker je potrebno doplačilo za višji rang vlaka.
Vzemeite kakšne običajen regionalni vlak pa bo šlo.

Sem veliko prepotovala za vlaki. Super in lepo, in takrat tudi relativno poceni, le malo bolj počasi.

Pozdravljena,

Moj tast redno potuje z vlakom iz Ljubjane do Stuttgarta za ceno 49€. Vlak odpelje iz Ljubljane ob 9.20 uri in prispe v Stuttgart ob 18.00. Vlak vozi vsak dan, razen ob petkih nimajo opcije za taksno vrednost. Okoli praznikov so lahko karte razprodane, vendar mi se nismo imeli ‘smole’ in je tast normalno potoval v Stuttgart in nazaj. Vlaka ni potrebno prestopat, ker pelje direktno do Frankfurta. V karti imas dolocen sedezni red, vendar si ga ob nakupu lahko izberes, ce so opcije. Prilagam ti se link. Lp, Loretta

http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/popusti-in-ugodnosti/ugodne-vozovnice

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close