Najdi forum

z vlakom v Bg

Imam eno vprašanje.

Za novo leto bi rad obiskal prijatelja v Beogradu z vlakom. Sedaj pa me zanima, kako je to s temi kartami za vlak. Ali je kakšna razlika (razen cene seveda), če vzamem karto za prvi razred? Bom imel 100% sedež? Kako je potem za nazaj? Je potrebno še kaj urejati v Bg glede tega sedeža? Nekje sem slišal, da je potrebno za nazaj rezervirati sedež?

Je kdo imel izkušnje s tem?

Hvala

ni take bistvene razlike, da bi se ti splačalo vzeti 1. razred. Ponavadi ni problema s prostorom, vedno se najde sedež, še celo cel kupe imaš zase, da lahko spiš. Sam če greš med prazniki, bi mogoče res lahko razmislil o rezervaciji, verjetno boš malenkost doplačal…Sicer pa s spanjem tako ali tako ni veliko, ker greš čez dve meji in so skos policaji, cariniki in sprevodniki gor….

Kakor jaz vem, je razlika med 1. razredom in 2. razredom samo ta, da sta v 1. razredu samo dve postelji v kupeju, v 2. pa tri. Ostalo vse isto.
Res pa, da so imeli nekaj časa poskusno en sodobnejši vagon za 1. razred, pa so ga ukinili, ker ni bilo dovolj potnikov.
Če si rezerviraš karto hkrati tudi že dobiš št. vagona in kupeja za obe smeri, če vzameš povratno.

Aha, se pravi da ni panike. Samo če rezerviram povratno, ali je potem potrebno tudi določiti datum povratka? (se oproščam za ta vprašanja, amapak nisem se še peljal z vlakom)

Kaj so pa te oznake vlakov? MV 297, IC 211

kakšna je razlika med temi vlaki ?

Hvala
J

najbolje bo, da kar pokličeš na slo železnice in dobiš informacije iz prve roke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close