z vlakom po Slo s kolesom
Dobro Jutro,
tisti, ki ste potovali s kolesom z vlakom po Sloveniji, imam dve vprašanji. In sicer, je potrebno imeti kolo zaklenjeno na vlaku ter ali poskrbijo, da je kolo fiksno pritrjeno? To me skrbi zato, ker nočem, da se kolo poškoduje ali da mi ga med potjo ukradejo. Upam tudi, da je dovolj časa pri vstopu in izstopu, a to bom prosila sprevodnika, če mi pomaga.
To, da lahko skolesom potujem samo na določenih vlakih in da se doplača, vem.
Hvala za odgovore in lep konec tedna.
Med potjo ti ga ne ukradejo, ker večinoma sediš blizu. Razen, če je v prtljažnem prostoru, ampak preden ti ga nesejo z vlaka, boš to opazila. Kolo večinoma ni fiksno pritrjeno.
Še najbolje imajo to urejeno sedaj na avtovlaku med Novo Gorico – Mostom na Soči, Podbrdom in Bohinjsko Bistrico. Drugje je bolj prosto po prešernu, kolo je samo ovira na vlaku.
Eni vlaki, recimo IC med MB in KP ima en poseben vagon oz. del vagona, kjer so kolesa. Lahko ga prikleneš, če želiš. Drugače pa se usedi v najbližji kupe, da imaš stvari na očeh.
Pri Simensih včasih sploh ni posebnega prostora, ampak, če ni gužve, ga lahko naložiš in ga imaš nekje ob sebi, recimo tam, kjer je vhod, ve več prostora. Eni pa imajo tudi poseben prostor za kolo.
Na kakem avstrijskem, ki vozi prek Slovenije, so pogosti kavlji za obesit kolo ali pa taki, da ga s prednjim kolesom parkiraš noter.
Forum je zaprt za komentiranje.