z vlakom do Londona
Rada bi šla v London in z Ryanairom se da prit tja res poceni, že za 10 tisoč tolarjev. Ker pa so mediji v zadnjih dneh poročali o kar dveh letalskih nesrečah in ker mi to letenje že od nekdaj ni všeč, sem pomislila na možnost z vlakom. In sem pobrskala malo po internetu in našla na strani avstrijskih železnic vozni red, pa imajo varianto Graz – London, ni pa bilo možno videt cene.
Zdaj pa vprašanje. Je kdo izmed vas že kdaj potoval z vlakom v Anglijo ali pa katero drugo malo bolj oddaljeno evropsko mesto? Predvsem me zanima cena karte.. da vidim, kaj se splača, dat malo več denarja al premagat strah:)
Hvala vsem!
tuxy potem se tudi z avtom nikoli ne vožiš:) ? Po moje je v procentih na ljudi, ki se vozijo z avtomobili zraženo mnogo več žrtev avtomobilskih nesreč kot pa letalskih. Pomisli koliko letov je na leto in koliko od tega je nesreč. Pa še pri letalski nesreči si pomoje kar zagotovo mrtev:), pri avtomobilski pa lahko postaneš invalid in še kaj hujšega pa preživiš, kar je mnogo hujše.
ah, sem samo čakala, da se najde en takšen kot si ti:) V avtomobilski nesreči, če se že kaj zgodi, bog ne daj da se, si verjetno v trenutku mrtev.. Pri letalih me je pa groza sploh razmišljat o tistih sekundah ali pa celo minutah, ko crknejo motorji, pa tista panika, ko nobeden ne ve, kaj se bo zgodilo.. Ko je tvoje življenje v rokah nekega neznanca in odvisno od njegovega znanja oziroma neznanja.. V avtu je vseeno drugače, ko poznaš voznika, pa veš, če je izkušen, pa veš, če mu lahko zaupaš.. drugač se pa ne vsedeš v njegov avto. V letalo pa moraš it z vsakim pilotom, ki ti je namenjen:) Vem, da tudi vlaki iztirjajo ali pa trčijo en v drugega, ampak na tleh je vseeno nekak drugače.. meni se zdi bolj varno, čeprav statistika pravi drugače.
Pa že tolko takih filmov sem vidla, recimo Alive, pa na Discovery vsake tolko časa vrtijo en kup oddaj o letalih in letalskih nesrečah.. grozno, kaj vse vidiš.. ostanki letal vsepovsod, raztreseni kovčki.. joj, bom kar nehala raje:)
Na Diskoveriju se je oddaja o letalskih nesrečah končala nekako takole:če ste vsakdanji potnik na letalu morate leteti 10000 let da boste udeleženi v nesreči in se takrat imate 10 odstotkov moznosti da preživite.To je statistika, je pa res, da ko se pa zgodi pa v večini umrejo vsi na letalu.Pa tudi to je res da si ravno ti lahko med tistimi ki dol padejo, kakšna pa je ta možnost pa vsak sam presodi…
pa lep polet oz vožnjo z vlakom
Zdej pa še ena stvar, ki tuxy sicer verjetno ne bo pomagala, mogoče pa bo komu pomagala pri odločitvi za Ryanair, če je doslej dvomil o varnosti te letalske družbe.
To da je Ryanair eden najcenejših prevoznikov nikakor ne pomeni, da so varčevali na varnosti potnikov. Ryanair velja za eno najvarnejših letalskih družb, na kar kažejo tudi podatki o dosedanjih neljubih dogodkih na njihovih letih. Razlog za to je predvsem, da imajo več ali manj nove avione.
Zaradi nizkih cen si ne morejo privoščiti, da bi imeli v svoji floti starejša letala, saj le-ta zahtevajo veliko večje stroške vzdrževanja.
tuxy
prvic, glede na to da si tako panicna najboljse da ostanes doma v stanovanju ali hisi in pazi kam se bos usedla, kaj bos jedla pa raje nehaj gledati televizijo in razne oddaje, ker bos ugotovila, se kaj hujsega kar se ti lahko zgodi
letalski prevoz pa je najhitrejsi in najcenejsi prevoz do londona
kdaj kupiti karto pa ti lahko tudi razlozim ce se bos tako odlocila
z vlakom je drazje, pocasnejse in dolgocasno
pa brez zamere in lep dan se naprej
mazi
Z vlakom da je dolgočasno?
Če greš z vlakom lahko delaš vmesne postanke (npr. v Parizu). Obstajajo karte, ki to omogočajo (npr. Eurodomino, Interrail). Ne vem, kakšne so sedaj cene, sem pa pred leti v enem mesecu prepotoval Francijo, Anglijo, Nizozemsko za vsega 500 DEM (250 EUR), kar seveda neprimerno ceneje, kot če bi se na isto pot odpravil z letalom.
Po mojih izkušnjah je potovanje z letalom živ dolgčas in če imaš čas in obstaja možnost, potem je vlak prava izbira.
A ste opazli da se tuxy sploh ne ooglaša več?!
Zakaj pa se bi, ko pa se je ta thread spremenil v pametovanje in svetovanje nečesa kar nas ni niti vprašala. Vprašanje je bilo enostavno. Koliko stane karta do Londona?!! Pač je razložila da ji letenje ni všeč.
Ne vem zakaj bi jo morali zdaj mi prepričevat, kak je letenje super, poceni, hitro, varno, veselo, zdravo… in še kaj. Bedarija.
Za odgovore in nasvete (pomoč) o fobiji(ah) pa bo že povprašala kje drugje. Če bo želela.
Sem pa skoraj prepričan da vsak od teh, ki pišejo ima nek strah. Saj imamo še forum za take stvari. Pa bomo mogoče lahko pomagali še emilu, maziju, mihi…
Forum je zaprt za komentiranje.