Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Z video kasete na dvd

Z video kasete na dvd

Pozdrav!

Upam da nisem zgrešila foruma. Zanima me če mi lahko svetujete kam naj se obrnem za tovrstno storitev in da je tudi cena sprejemljiva. Nekje so mi rekli cca 300 eu za 2 kaseti….resnično se mi zdi to zelo zelo preveč. Na videu imam zelo uporabne poučne filme ki jih ne dobim so pa seveda trakovi zastreli, zmatrani od predvajanja in je posnetek zelo slab tako da me je pred udeleženci pouka kar malo že sram in seveda me je strah ostati brez.
Upam da se bo našla kaka rešitev in hvala za pomoč

LP

Ni tolk drago, samo drugje se še pozanimaj. Če bi rada samo to izvedla, ti garantiram da se ne boš znajdla in tudi nista zadost samo VHS player in comp …

Vem da ni dovolj. Saj zato me je zanimalo če so še kaki linki do tovrstnih storitev ker jaz sem pač dobila samo en kontak in ta ima tako ceno a se mi res zdi zelo drago….morda zato ker se toliko ne spoznam na to. Bom videla in primerjala.
Hvala in LP

Lahko mal poveš iz katerga konca si? Vprašaj v videotekah. Drugače pa DVD snemalnik ki ima trdi disk in lahko narediš to sama doma. Stane pa manj kot 300€.

LP!

Pozdrav!

Sem iz Ljubljane.Tudi sama sem pomislila in Imela plan še poklicat kakšno videoteko. Tako da danes grem v akcijo. Stvar je taka da sem pred 2 leti nekomu že dala da mi to naredi samo je bil posnetek zelo zelo slab. Vem da takrat ni bilo dano v videoteko. šlo je za uslugo nekega znanca, ki je po moje to naredil tako kot si predlagal z DVD predvajlnika ki ima cd itd.

Hvala za nasvet in LP

jst ti lah to nardim

Ujhdskjh misliš na to varianto da lahko narediš z DVD predvajalnika na cd…brez še neke dodatne mehanizacije zraven? Ker brez te dvomim da bo o.k. ispadlo….kot sem že rekla mi je nekdo na ta način že poskušal narest pa je bila kvaliteta slaba….slaba tudi zato ker je že trak znucan.

Danes pokličem še kako videoteko da preverim če se pri njih da to uredit.
Si iz LJ.? Koliko bi pa računal?
LP, Hvala

Kombiniran VHS in DVD snemalnik je dokaj enostavna in za večjo količino kaset tudi poceni rešitev. Z našim za dobrih 200 evrov smo si digitalizirali že cel kup starih družinskih posnetkov. Je pa res, da kvaliteta posnetka na DVD ne bo nič boljša, kot je na kaseti.

Iz DV kasete je treba spravit na comp(1 h = 30 GB) s programom Pinacle studio. Na DV je pa tud treba spravit iz VHS kasete-analogni signal. Tole kar eni pišejo, ni tolk simpl..
Če snemaš direkt iz VHS na DVD, se dost kvalitete izgubi…

nekej se da s pinnaclom popravt sam oblubit ti ne morem čudeža ker tud kaset nism vidla. to delam za hoby sam 300 evrov je res too much. recmo da bi ti za 50 nardila. pa če ne bi bla zadovoljna zastonj. če ne dobiš druzga se mi oglas.

DRRR se na ta način kaj pridobi na kvaliteti oz. se jo da kaj dodelat? Verjetno se z tem profesionalno ukvarjaš?

Ujhdskjh hvala na ponudbi in mi totalno ustreza. Verjetno si prebrala od DRRR postopek, ki se mi zdi res kar zahteven in me zanima če se tudi ti lotiš zadeve na podoben način. Jaz se sama niti pod razno ne mislim spuščat v ta projekt prez kakih predhodnih instrukcij…sem bolj humanitarc kot tehnik, računalniški tip pa še manj 🙂
Oprosti ko sprašujem še teke podrobnosti sam za vsak slučaj …tvoj čas je tudi dragocen in morda bolj da če se le da že kar tako dorečeva, recimo te pomembne finese kot je ” Iz DV kasete je treba spravit na comp(1 h = 30 GB) s programom Pinacle studio. Na DV je pa tud treba spravit iz VHS kasete-analogni signal ”.?

full hvala
LP

ni tako zahteven postopek kot se sliši. zamudno je edino. kr nekej družinskih kaset sem mogla že na dvd spravt. ena od njih sploh ni delovala in sem potem (s fantovo pomočjo 🙂 ) uspela. moral je cel trak prestavit v drugo kaseto. če poznaš koga ki ti, ne vem, počisti trak ali kaj takega (o tem nič ne vem), je to mogoče boljša rešitev. digitalno pa ti lahko jaz poskusim kaj narest. kaj pa sploh dela tvoja kaseta. kaj ko bi si pisali na email:)

Pozdrav!

Ujhdskjh oprosti ker šele zdaj odpisujem….nisem se hotela nič definitivno dogovarjat dokler nisem izvedela kaj je zdaj z kasetami…ali so na razpolago ali ne.

V pon. in tor. imamo že eno izobraževanje in je izvajalka izobraževanja (oseba ki me je tudi prosila za pomoč ) zaradi strahu da ne bi do takrat ratalo to zrihtat dala pač prvemu ponudniku…ta dragemu O katerem se že na začetku pisala. Jaz bi vseeno sprejela predlog da bi si izmenjali e-mail ker sedaj je za silo dala zrihtat samo dve kaseti ker jih je še nekaj morda se kasneje vseeno obrnemo še na tebe….seveda če boš še vedno za. Moj e-mail je marjonet11@hotmail.com

Hvala in lep vikend

Imam VHS-ke , ki jih tudi na roko ne morem več vrtet. Ali je ša kakšno upanje?

Tomas!

Nekaj se da ampak bi mogla videt. ne obljubljam v brezveze.

Ravno vceraj sem videl oglas (ja seveda sem pozabil kje) ki to naredi za 5 EUR za 1 uro posnetka.

http://www.google.si/search?hl=sl&q=kopiranje+iz+vhs+na+dvd&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=

meni so kopirali iz vhs kaset na dvdje pri brglez.com in to z dobrim količinskim popustom.
kvaliteta je enaka kot pri predvajanju iz kaset, mogoče se celo malo lepše vidi

New Report

Close