Najdi forum

A lahko povežem tv z računalnikom tako, da če imam na rač. dvd predvajalnik, da bo film predvajalo na televiziji??? S čim(s katerim kablom), kolk približno stane in kje ga lahko kupim?

Če bi imela povezano, a bi potem na tv tudi štekalo, če mi šteka na pc (če gledam divx filme, dvd še nimam)?

hvala vsem za odgovore*

Seveda lahko!

Tak kabel imajo v Harvey Normanu, stane pa okoli 4.300 SIT/5m (5 ali 10 metrske dolžine). Drugače pa ga dobiš (skoraj) v vsaki trgovini z računalniško opremo.
Poveš, da rabiš S-Video kabel za povezavo PC -> TV ali pa Činč. Odvisno kakšen izhod imaš na grafični kartici oziroma kakšen vhod na TV. Saj fantje obvladajo…

Če ti film šteka na PC ti bo tudi na TV, jasno. Mogoče nimaš inštaliranih kodekov?
Kako povezat računalnik s TV-jem pa si poglej tule (pisano za grafično kartico GeForce):

Lp, Lady L

Pred nakupi najprej sploh preveri, če ima tvoja grafična karta TV out izhod.
Danes je to že nekako standard na vsaki (srednje boljši) grafični, pred nekaj leti pa temu še ni bilo tako.

Če ti štekajo DivXsi še ni rečeno, da bo štekalo tudi predvajanje dvd filmov, odvisno je tudi od predvajalnika. Sicer je za odkodiranje dvd in divx filmov potrebna približno enaka moč procesorja, se pa lahko zelo pozna od programa do programa za predvajanje filmov.

Mogoče veš, kater procesor in katero grafično karto imaš v svojem mlinčku?

Okoli štekanja se strinjam s tabo hmmm.

Samo če ti zaradi bilo katerega vzroka štekajo na PC-ju, se bo to videlo na TV ekranu, saj se slika samo prenaša na TV.

Pikica je napisala …. (če gledam divx filme, dvd še nimam)?

Lp, Lady L

Tudi jaz se strinjam s tabo Lady 🙂

Imel sem občutek, da pikico zanima, če ji bojo dvd filmi štekal na teletu, divxi ki štekajo pa na monitorju pa je nekako logično da bojo isto štekal tudi na tvju.

Razen če ni 🙂
logično namreč 🙂

Itak hmmm :))

Dostikrat marsikaj ni logično, kar bi po logiki moralo bit, pa ni, ane? 🙂

Meni so tudi štekali dvdji po nekem času (recimo po kake pol ure), ko sem jih predvajala s PCja na TV. Pa ima računalnik 512 rama, kar niti ni tako malo. Potem sem se malo pogovarjala s serviserjem in mi je razložil, da če gledam film na PCju, je to ena obremenitev procesorja in spomina in kaj vem česa, če pa poleg tega dela grafična kartica še sliko za na TV izhod, je pa to dodatna obremenitev. In da naj za začetek čim manj obremenjujem mašino med predvajanjem filma. In zdaj imam navado, da pred predvajanjem filma zaprem emule, pa odjavim se z mreže, pa z mašine sem vrgla dol norton antivirus, ki jo je precej upočasnil in sem namesto tega naložila AVG. Zdaj DVDji pri predvajanju ne štekajo več. Tako da drugi korak, to je da bi prinesla mašino na servis in bi jo tam stestirali, niti ni bil več potreben.

Logično, da mašina ne zmore delat vsega na enkrat. Ne bi rekla, da jo je takooo hudo upočasnjeval ravno Norton. Ga imam tudi sama NSW (Norton System Works), pa mi zaradi njega filmi vseeno gladko tečejo. Če pa kateri ne, pa točno vem zakaj ne.

Če misliš gledat film, glej film… če, downloadaš, downloadaj….
Za tako ugotovitev pa res ne rabiš strokovnjaka.

Vsi bi pa radi vse naenkrat: koso brusil, molil in scal, pa še metlo v rit in pometal za sabo… ja, to pa ne gre! Potem so pa krivi razni RAM-i in Nortoni in kaj vem kaj še vse.
Pa ti kuhaj in sexaj hkrati… rezultat: slab sex in prismojena večerja.

V bbiist vuu see dda mmaersikkaj počćeti mmed sekss
om ŠE POSEbbej čee mašpoi takko žpuncco kot jaz.-.,

oppsrostite zaraadi grdde pisave

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Wega se trese kot Lou Bega…. Mambo N°5, he he he

Lp, jst

Se strinjam s tabo Lady glede upočasnjevanja :))

Edino pri starejših počasnejših računalih se pa lahko pozna vsaka malenkost in tam je AV program lahko resen kandidat za štekanje filmov. Norton je pa itak znan da si resorse jemlje s taveliko žlico.

No pri hitrih procesorjih pa ne bi smelo bit problema, jaz naprimer doma en film gledam, druzga dol vlečem, tretjega pečem na dvd zraven jem pa še kokice in pijem kokto. In čeprav je zelo blizu mene tudi moja draga, se ne treseva niti jaz niti pc 🙂

© in mumble jumble:
Filmi so bili vsi legalni in početje je bilo zgolj v testne namene.

Sej ql hmmm 🙂

Tako primerjavo sem dala zato, ker mi grejo rahlo na jetra take izjave, da je vedno AV vsega kriv.

Ampak zakaj? Zato, ker folk nekaj sliši in potem misli, da mora tudi pri njih delat mašinca enako in vse kot pri sosedu, pa niti osnovnih podatkov o svojem PC ne poznajo.

Jasno, da na eni starejši dami a-la npr. 300Mz ne bo delalo enako kot na eni kaj vem… 2.0GHz. Jaz tudi ne morem nosit 50 kg bremena, če nisem natreniran bilder, se strinjaš?

Lp, Lady L

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close