z osebno iz zagreba
Zanima me, če ima kdo izkušnje s potovanjem v London oz. v katerokoli državo EU iz zagrebškega letališča. Ali kot državljanka Slovenije in s tem tudi EU lahko potujem iz države, ki ni v EU (Hrvaška) npr. v London samo z osebno izkaznico ali potebujem potni list?
Na ministrstvu za zunanje zadeve so mi rekli, da nujno potrebujem potni list, saj po njihovem tudi iz Brnika ne morem v London z osebno izkaznico (kar pač preverjeno ni res), na e-upravi in na zagrebškem letališču pa so mi po telefonu zatrdili, da je iz Zagreba v London dovolj samo osebna.
hvala za pomoč!
Jaz sem marca letel iz Zagreba v Barcelono in sem imel zgolj osebno (potni list sem pozabil doma). Sicer so mina letališču v Zagrebu rahlo komplicirali, ker so vse P.L. neki skenirali, moje osebne pa niso mogli, a je po ene desetih minutah tipkanja vseeno šlo. Ne me narobe razumet, bili so zelo prijazni do mene, samo, kar so drugi opravli v minuti ali dveh, sem jaz v desetih.
Kar se pa tiče Velike Britanije, ni noben problem, na letališču imaš dva “vstopa” v državo: en je za člane EU, drugi pa za ne člane. Tudi na naše osebne so se navadli, tako da če bi zgodil čudež in bi te kdo vprašal za o.dokument, bi blo vse OK.
Forum je zaprt za komentiranje.