z motorjem v iran
Zakaj bi izgubljal čas na poti s pridobivanjem vize (razen če ne želiš še malo ogledov po Turčiji). V Ankari rabiš 5 – 10 dni na Dunaju pa 4 – 6 tednov. Kar je kar dolgo (Dunaj) vendar si le doma in potem ko si enkrat preskrbljen z vizama (turško in iransko) samo “pičiš” proti cilju.
Vsak dan izgubljen na poti ti bo manjkal na poti po Iranu. Upam, da ga imaš dovolj ? Avgusta ti bo dokaj “toplo”. Maj, junij sta zame boljša izbira.
Kaj misliš v Iranu vse obiskati ?
lp
Strinjam se s tabo,da je maj oz. junij boljša izbira,vendar mi to služba ne dopušča. Glede Turške vize nisem zaskrbljen saj sem jo do sedaj dobil vsaj trikrat brez težav kar na meji,mislim da za 10$.Z iransko pa je malo drugače.Upam, da “buško” ne bo delal neumnosti in izničil moj trud s pridobivanjem vize in drugih potrebnih dokumentov.Mogoče se tudi zaradi tega nagibam za Ankaro.
Veš Dunaj je včasih n e e s s k o o o n č n o daleč.Kaj vse bom v Iranu obiskal? Moram priznati,da tega niti sam še ne vem natančno.Vem pa. da me prav malo briga,kdo in kdaj je v katero kahlo “sral”.Želim si potovati- Šeruga bi rekel k ljudem.Kljub vsemu,ali imaš morda kakšno dobro idejo-iskušnjo? HVALA!
Ali je dunaj edina moznost? Iranska ambasada je tud v zagrebu; a se slucajn tud tam da zrihtat vizo?
Ali je mogoce ze kdo koristil usluge iranskih agencij za pridobitev vize (Key2persia, iranianvisa)? Te so precej priljubljene na na LP forumih. Baje, da dobis en authorization key, s katerim gres na najblizjo ambasado (kar verjetno pomeni, da ni treba do dunaja, ampak gres lahko samo do zagreba) in tam poberes vizo.
Ce bom moral klicart na dunaj – a govorijo samo nemsko (moja nemscina je bolj schwach)?
lp,
borut
Mi smo vizo dobili leta 2002 na Dunaju v 1 tednu. Čeprav smo poslali dokumente že prej po faxu in se dogovarjali po telefonu (v polomljeni angleščini in nemščini) ni bilo čisto nič pripravljeno in smo morali čakati še en teden (2x v enem tednu na Dunaj!!!). Vem pa za primere, ko so na Dunaju dobili vizo tudi v enem dnevu. Očitno nimajo nekih pisanih pravil.
Forum je zaprt za komentiranje.