Z materjo nočem stika, ona vztraja
Spoštovani gospod odvetnik
Z materjo ne živim že 15 let, mene in brata je maltretirala kot otroke. Imamo vsak svoje življenje. Matere nisem videla že 6 let. A ona me vztrajno kliče po telefonu. Sem podnajemnica, želim svoj mir pred njo.Zamenjala sem že številko telefona, a je izsilila, da je dobila mojo številko. Mene psihično razburi stik z njo.
Prosim vas, kaj lahko pravno naredim, da se ji prepove klicanje moje številke PROTI MOJI VOLJI ? Ne upošteva moje prošnje naj me neha non klicat po telefonu. Je upokojena, psihično ni čisto v redu, ima hišo, mir, a non stop telefonira meni in bratu, ki ima svoje življenje.
Hvala
Petra, Celje
Spoštovani,
v kolikor želite imeti mir pred vašo materjo, boste morali dejansko večkrat zamenjati telefonske številke, saj so zakonsko sicer predvideni ukrepi, ki po svoji vsebini zadostijo vaši želji, dejstvo pa je, da ti ukrepi največkrat ne preprečijo kršitev in nadlegovanja (posebej, če vaša mati psihično ni povsem zdrava). V kolikro kljub temu želite sprožiti določene postopke zoper vašo mater, čimprej obiščite odvetnika po vaši izbiri in ga s problemom seznanite. Poleg navedenega se lahko tudi pri svojem operaterju pozanimate za možnosti blokade določenih dohodnih klicev (predvidevamo, da vaša mati ne menja telefonske številke).
Lepo pozdravljeni!
Moje skromno mnenje je,da ti mama zdaj noče nič hudega,niti tvojemu bratu.Praviš,da z njo ni nekaj čisto v redu,tudi s tabo ni nekaj čisto v redu,da toliko odklanjaš svojo mamo.Sprejmi jo toliko v svoje življenje,da ji takoj ne groziš z drugimi številkami in temnu,kaj si dala skozi v času,ko si bila še otrok.Morda se počuti z akaj krivo in bi rad apopravila krivico,ki jo je naredila vama z bratom.Bodi malo bolj človeška in odprta za njeno mnenje.Saj ni treba,da zdaj dirjate eden do drugega,samo nek bolj topel odnos ti ne bi glih škodil.Si spopsobna iti toliko čez sebe,da potlačiš svoj ego?
V nasprotnem primeru se boste še sigurno srečali,KARMA,ta ne uide,zapomni si to!
Povem ti samo en primer moje prijateljice,ki se je v 3 mesecih skregala in nehala govorit s svojima dvena prijateljicama,en prijatelj,razšla s fantom na grd in boleč način.Se je z vsemi skregala na smrt in do smrti.To pa pove vse,da je z osebo nekaj narobe,ker ne zna sprejeti mnenj drugih,niti oprostiti…
Od tega nimaš koristi,da menjuješ telefonske številke.Se boš bolje počutila,če boš mami v srcu odpustila vse slabo,saj tudi ona je samo človek……
Spoštovani odvetnik gospod Koprivšek
problem je v tem , če postanem nedosegljiva materi , je ona sposobna klicati policijo, češ naj me najdejo……jaz se tega bojim, saj je izjemno neugodno najbrž….da potem mene policija češ išče PO NEPOTREBNEM…..ker pač mati to vse lahko aktivira…..JAZ Z NJO NE ŽIVIM ŽE 14 LET , VIDELA JE NISEM ŽE 6 LET. Kaj naj storim ? Imam zdravstvene težave ( srce mi hitro razbija vsakič, ko kliče ) ….
Kaj bi naprimer jaz lahko storila , če bi ona res klicala policijo, v kolikor ji postanem nedosegljiva ?! in nočem….da bi potem nastal živi cirkus ..ker bi me potem policija iskala …a ne vedo , da jaz z to osebo ne živim že dolgo..živim kot podnajemnik in šolam se v Mb….stalno bivališče imam trenutno prijavljeno na CSD , starši zame niso poskrbeli več od mojega 20 leta.
hvala za vaš odgovor gospod odvetnik, ki ga srčno pričakujem
Spoštovani,
vaša situacija je zelo težka, problematika pa presega pravni okvir, zato vas vprašam: vam je pri tem kakorkoli pomagal CSD? Ste jim omenili možnost pridobitve prepovedi približevanja?Na tak način, kot ste opisali, ne boste mogli živeti, zato vam svetujem takojšnji obisk najbližjega CSD, kjer zahtevajte, naj vam pomagajo urediti situacijo.
Lep pozdrav!
Spoštovana!
Odvetnik napiše pisno odredbo, vendar morajo ukrep izvršiti in izvajati nadzor organi Policije RS. Čim prej obvestite policijo, ki jo bodo nemudoma odstranili na primerno razdaljo, ki ne sme biti manjša od razdalje, določene v pisni odredbi. Prav tako bi bilo najbolje, da se obrnete na CSD, ki vam bo nudil različne oblike pomoči, saj se nasilje lahko le še stopnjuje!
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.