Ž. lepota in pamet
In zato sebe ne moreš opazovat.[/quote]
Se lahko. Se da “naučit”, je težak in kar dolgotrajen proces (ker ti v bistvu ne prinese nič kaj lepega tekom odkrivanja resnice o sebi). A ko enkrat obvladaš veščino gledanja, ko si hkrati subjekt in objekt, takrat spregledaš in …v bistvu najprej obmolkneš … za dolgo časa …[/quote]
Razumem namig;-)))
Lahko, vendar je to seveda subjektivna in relativna resničnost, ki je utemeljena na podlagi primerjanja med dogajanjem v realnem času in spominom.
Spomin je tisti, ki človeku omogoča samozavedanje in samoopazovanje, ker nam možgani omogočajo ustvarjanje navidezne resničnosti v našem umu.
In imamo zato postavljen pogoj za opazovano in opazovalca.
Zakaj prodala ?
Se tako slabo ceniš in se primerjaš s tistimi nezadovoljnimi in manj lepimi ženskami, ki so skupaj le zato, ker so se prodale, sedaj pa so nesrečne ?
Pametna ženska se ne prodaja, ampak preda pravemu moškemu, s katerim bo srečna in zadovoljna.[/quote]
To je bilo nekoč, ko nisem še nič “vedela” in malo razumela. Pa kljub temu, še vedno bi dandanes, pa čeprav 20-30 let kasneje, ko “lepota” pospešeno piše poslovilno pismo, naredila enako. Sem se pač nekajkrat znašla v scenariju, kjer je bila igra zapisana na način “prodajanja svoje lepote”, … ti dam nekaj za del tebe. Ali če hočeš bolj konkretno, “nespodobno povabilo”. To je zame prodajna pogodba, ki je nisem podpisala.
O zadnjem stavku bi bilo pa potrebno odpreti novo temo, ker v ta kontekst ne sodi. Mi pa ni ne tuja, ne neizkustvena.
Lahko, vendar je to seveda subjektivna in relativna resničnost, ki je utemeljena na podlagi primerjanja med dogajanjem v realnem času in spominom.
Spomin je tisti, ki človeku omogoča samozavedanje in samoopazovanje, ker nam možgani omogočajo ustvarjanje navidezne resničnosti v našem umu.
In imamo zato postavljen pogoj za opazovano in opazovalca.[/quote]
Vse zapisano se da preseč (preseganje uma) in slika se spremeni …
In imamo zato postavljen pogoj za opazovano in opazovalca.[/quote]
Vse zapisano se da preseč (preseganje uma) in slika se spremeni …[/quote]
Kako pa to gre ?
Kako presežeš samega sebe ali svoj um ?
Še bog ni omnipotenten, kaj šele človek. 🙂
Vse zapisano se da preseč (preseganje uma) in slika se spremeni …[/quote]
Kako pa to gre ?
Kako presežeš samega sebe ali svoj um ?
Še bog ni omnipotenten, kaj šele človek. :)[/quote]
Začneš s tem, da nehaš dvomit, da se da. naprej pa … ne obstaja teorija, žal, le delo, delo, delo … na sebi, v sebi in izven sebe. Dokler uma ne presežeš, stojiš na mestu, cepetaš, mal odmakneš, se ti zdi, da napreduješ, v resnici pa še nadalje, kot sam pišeš, zgolj ustvarjaš (s svojim umom) nove dele te še vedno iste navidezne serije. Tisočletja, eone, nima veze. Resnica pa ni lepa. Vse te novodobne, new ageovske “mantre” so laž oziroma še vedno zgolj igra uma.
Lahko sicer na podlagi izkušenj spremeniš svoja prepričanja, a še vedno pa ne moreš preseči uma, ker je um orodje. Tudi tvoja “mantra” in trditev, je produkt in igra uma.
Zato ne moreš onkraj sebe in ne glede na to, kakšen si, bo tvoja ali moja resnica še vedno subjektivna.[/quote]
Takrat, Robi, odpade vse, ni nobenega spreminjanja prepričanj, ker jih sploh ni več.
Pa nima veze, kot sem rekla, o tem se diskutirat sploh ne da. Ko si/boš tam/če boš, boš že vedel.
Le zakaj me to spominja na neko new-agersko mantro ? 🙂
Tudi, če je človek razsvetljen ali karkoli, ima še vedno ogromno prepričanj.
Zanikanje je prav tako del prepričanj in nekega umskega treninga.
Prepričanj ne bo, ko bomo mrtvi.[/quote]
Seveda ne razumeš in ne moreš, dokler je v igri um. Tud jaz nisem.
Pri tebi je ful zanimivo, nima veze, ta forum ali kateri drug. Kako do ene točke razvijaš niti in sebe, potem v enem trenutku … te pa um popolnoma khm (vstavi poljubno neprimerno besedo).
Tega v preseganju uma ni (žal uporabljam, ja, to new ageovsko besedno zvezo, ker boljše nimam, lahko si le izmislim novo besedo, ki pa ne bo koristila nikomur). Ni negiranja, ni pritrjevanja, ni spreminjanja. Do tega ne prideš na ta način, se ne da, ker spet se strinjam s tabo, dokler to počneš (negiraš, zanikaš, spreminjaš, obračaš, iščeš, razmišljaš, analiziraš, delaš indukcije, dedukcija al kar pač hočeš), igraš igro uma. In dokler ti ta igra ustreza (in večini ustreza), loviš svoj rep.
Z veseljem pa prepuščam tvojemu umu zadnjo besedo, ker se mi ne da več. Imaš prav, v svojem svetu. V mojem nimaš.
A na lepotnem tekmovanju? Kaj pa v kakem drugem testu? :))[/quote]
Tudi na drugem. Če imamo na razpolago dve neumni ženski, bomo moški menda izbrali tisto ta lepšo. :)[/quote]
Še sreča, da z ženskami ni tako, kot z našimi politiki.
Se pravi, ti zase trdiš, da si pametna (zelo pametna) in lepa (zelo lepa), hkrati pa v prvem odstavku praviš, da je lepota relativna, še več, celo sprašuješ se, kaj je sploh lepa ženska. Kako potemtakem veš, da si ti lepa (zelo lepa) in pametna (zelo pametna)?
Ker, veš, jaz se sama sebi nikoli nisem zdela lepa. Tako … čedna mogoče, privlačna, pa to… ampak, da bi zase mislila, da sem lepa pa nikoli. Ne vem, enostavno zdrava pamet mi tega nekako ni dovolila. Zdaj pa ne vem… kaj mi predlagaš? Če bi presegla svoj um, misliš, da bi lahko potem zase trdila, da sem lepa? Ker, a veš, glede na to, da sem se vse življenje morala otepati moških, bi mi mogoče kaj pripadalo …
Pa ne zameri no, ker te tako naravnost sprašujem. Jaz sem bolj butasta, zato.
Večina šarmerjev sploh pametnih ni. Privlačijo vas, ker so drzni, zabavni, komunikativni,…[/quote]
Ma včasih je dovolj že to, da ima tiča. Mislim …kaj zdaj. Verjetno zelo odvisno od tega kaj iščeš. Če govoriva na daljši rok pa ne verjamem, da bi zdržala ob nekom, ki ima sicer veliko željo po komunikaciji ampak …
Forum je zaprt za komentiranje.