Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ž. lepota in pamet

Ž. lepota in pamet

Brez zamere ampak, ko nekdo o sebi napiše tako samohvalo si ne morem kaj, da ne pomislim, da mu ob vsem tem kar mu je narava dala, starši niso dali ravno bogate dote….[/quote]

No, jaz ti pa povem, da sem tole zapisala malo cinično in namenoma s poudarkom … da le povem, da enačba pač ne more kar absolutno veljati. In v resnici sem tole zapisala/izgovorila prvič v življenju. sama o sebi nisem nikoli na tak način razmišljala, so pa drugi tako o meni, pa recimo temu, da so to njihove besede. So bili pa odzivi, tudi tvoj, po pričakovanjih. Kar je žalostno, glede vseh nas, kako zlahka se človeka etiketira … na podlagi enega zapisa.[/quote]
A obstaja več tvojih zapisov po katerih bi lahko sodil?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Jaz sem se hecal. Ne vsega resno jemat.:)[/quote]
Aha no, saj je bilo res smešno. Potem si pa očitno še danes na hec, kar 2 dni zapored? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne, to pa ni bil hec. To je po moje resnica.

No, jaz ti pa povem, da sem tole zapisala malo cinično in namenoma s poudarkom … da le povem, da enačba pač ne more kar absolutno veljati. In v resnici sem tole zapisala/izgovorila prvič v življenju. sama o sebi nisem nikoli na tak način razmišljala, so pa drugi tako o meni, pa recimo temu, da so to njihove besede. So bili pa odzivi, tudi tvoj, po pričakovanjih. Kar je žalostno, glede vseh nas, kako zlahka se človeka etiketira … na podlagi enega zapisa.[/quote]
A obstaja več tvojih zapisov po katerih bi lahko sodil?[/quote]

Na tem forumu ne, sem prvič naletela nanj. Pač me je ta klasična floskula, da lepota in pamet ne gresta skupaj in kozlarija na temo, kako je lepim dekletom mehko postalno v življenju za trenutek spodbudila, da se odzovem. Resnice je zelo daleč od vsega zgoraj pisanega. Ker absolutna resnica, ko gre za posameznika in vse kar spada zraven, ne obstaja. Pravzaprav je povsem vseeno, dokazovat se ne rabim, potrditve ne rabim, ne potrebujem nobene sodbe, ocene, mnenja. Je pa vaše mnenje legitimno, saj je vaše, se vanj nimam pravice vmešavat. Je pa res, da nekaj je podajati mnenje o določeni temi, trditvi, drugo pa mnenje o posamezniku, o osebnih in drugih lastnostih človeka, kar je, kot sem rekla etiketiranje. Pa še poznate ga ne.

Meni je bolj pomembna funkcionalnost, praktičnost, ekonomičnost, koliko “pije”, majhnost, da se lahko zrineš na vsak “parkplac”… Torej kolo bi bilo v tem primeru najboljše zame in še rekreacija zraven, ko “se goniš”. 🙂
.[/quote]

A ti to o ženskah ali avtomobilih?
Drugače pa lepota res zaslepi na prvo žogo, zaslepi večino, tudi mene kdaj. Ne pravijo zastonj, lepota je slepota.

samo če potem ni dobrega značaja, ti ta prej tako lep človek postane zoprn, se odljubiš. Na dolge proge je bolj važen dober značaj, pamet, lepota pa da je tam nekje povprečna.

Če je nekdo privilegiran zaradi svojega videza ne rabi razvijat svojih umskih sposobnosti. Nekaj je naravno dano, drugo kaj človek pridobi z vzgojo in medsebojnimi odnosi. Če človek ne premore sočutja in empatije mu tudi naravna lepota in inteligenca ne nucata kaj dosti v smislu osebnega zadovoljstva, prej obratno-

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kako se lahko oceniš za pametno. Kaj vzameš za referenco. Če si trapast se tako ne moreš ocenit. Kaj je z lepoto, ki je zelo subjektivna. Lahko je človek zelo samovšečen, pa sploh ni nujno lep. Čeprav, spet kaj je sploh lepo. Že brez pritiskov raznih industrij so lahko razlike.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Na tem forumu ne, sem prvič naletela nanj. Pač me je ta klasična floskula, da lepota in pamet ne gresta skupaj in kozlarija na temo, kako je lepim dekletom mehko postalno v življenju za trenutek spodbudila, da se odzovem. Resnice je zelo daleč od vsega zgoraj pisanega. Ker absolutna resnica, ko gre za posameznika in vse kar spada zraven, ne obstaja. Pravzaprav je povsem vseeno, dokazovat se ne rabim, potrditve ne rabim, ne potrebujem nobene sodbe, ocene, mnenja. Je pa vaše mnenje legitimno, saj je vaše, se vanj nimam pravice vmešavat. Je pa res, da nekaj je podajati mnenje o določeni temi, trditvi, drugo pa mnenje o posamezniku, o osebnih in drugih lastnostih človeka, kar je, kot sem rekla etiketiranje. Pa še poznate ga ne.[/quote]

Kaj pa če je tema napisana cinicno in čaka na takšne reakcije kot so tvoje?

Meni je bolj pomembna funkcionalnost, praktičnost, ekonomičnost, koliko “pije”, majhnost, da se lahko zrineš na vsak “parkplac”… Torej kolo bi bilo v tem primeru najboljše zame in še rekreacija zraven, ko “se goniš”. 🙂
.[/quote]

A ti to o ženskah ali avtomobilih?
Drugače pa lepota res zaslepi na prvo žogo, zaslepi večino, tudi mene kdaj. Ne pravijo zastonj, lepota je slepota.

samo če potem ni dobrega značaja, ti ta prej tako lep človek postane zoprn, se odljubiš. Na dolge proge je bolj važen dober značaj, pamet, lepota pa da je tam nekje povprečna.[/quote]
Na dolgi rok… Lepota mine. Pamet… prav tako lahko, pride Alchajmer na kavo…

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Na tem forumu ne, sem prvič naletela nanj. Pač me je ta klasična floskula, da lepota in pamet ne gresta skupaj in kozlarija na temo, kako je lepim dekletom mehko postalno v življenju za trenutek spodbudila, da se odzovem. Resnice je zelo daleč od vsega zgoraj pisanega. Ker absolutna resnica, ko gre za posameznika in vse kar spada zraven, ne obstaja. Pravzaprav je povsem vseeno, dokazovat se ne rabim, potrditve ne rabim, ne potrebujem nobene sodbe, ocene, mnenja. Je pa vaše mnenje legitimno, saj je vaše, se vanj nimam pravice vmešavat. Je pa res, da nekaj je podajati mnenje o določeni temi, trditvi, drugo pa mnenje o posamezniku, o osebnih in drugih lastnostih človeka, kar je, kot sem rekla etiketiranje. Pa še poznate ga ne.[/quote]
A se moram sedaj pokesat? 🙂
Moj namen ni bil etiketiranje, daleč od tega. Želel sem povedat, da lepota in inteligenca (pamet) ni dovolj, ne pomeni kaj dosti, če človek nima posluha za soljudi in vidi samo sebe.

Moj namen ni bil etiketiranje, daleč od tega. Želel sem povedat, da lepota in inteligenca (pamet) ni dovolj, ne pomeni kaj dosti, če človek nima posluha za soljudi in vidi samo sebe.[/quote]

Ne. Zakaj? Kesanje ne spremeni ni ničesar, kar je bilo je bilo. Gremo naprej.
Imaš pa glede zapisanega povsem prav oziroma raje, se strinjam z zapisanim.

Na dolgi rok gremo vsi na britof…

Eni si potovanje raje naredijo zanimivo, eni predvidljivo, to je vsa razlika.

Moj namen ni bil etiketiranje, daleč od tega. Želel sem povedat, da lepota in inteligenca (pamet) ni dovolj, ne pomeni kaj dosti, če človek nima posluha za soljudi in vidi samo sebe.[/quote]

Ne. Zakaj? Kesanje ne spremeni ni ničesar, kar je bilo je bilo. Gremo naprej.
Imaš pa glede zapisanega povsem prav oziroma raje, se strinjam z zapisanim.[/quote]
Me veseli, da sva na isti strani.
Sedaj se tudi sam počutim lepši in pametnejši….. 😉
Glede posluha do soljudi moram pa še malo potrenirat 😛

Kaj pa če je tema napisana cinicno in čaka na takšne reakcije kot so tvoje?[/quote]

Bi kar rekla, da res. Kar pa niti ni pomembno, važen je razvoj teme.

Za oceno je potrebno biti iskren do sebe in si priznati resnico ter dejstva.
Če je človek resnično zadovoljen s svojim življenjem in uspešen v svojem zasebnem ali poslovnem življenju, mislim, da se lahko upravičeno šteje med pametne. 🙂
In za lepoto velja isto. Kdor je s sabo zadovoljen in s svojim videzom, se lahko ima za lepega.
Ker, če greš druge spraševat za mnenje, ne boš nikoli vedel.

Kakšno filozofiranje. lepa je posamezniku tista, ki je njemu všeč. važna je subjektivna ocena.

Jaz ne govorim o drugih posameznikih, ampak o lastnem mnenju o sebi.

Jaz pa odgovarjam uporabniku wd40.

Nobena. Vseeno pa zmaga tista, ki je lepša. 🙂

Če je človek resnično zadovoljen s svojim življenjem in uspešen v svojem zasebnem ali poslovnem življenju, mislim, da se lahko upravičeno šteje med pametne. 🙂
In za lepoto velja isto. Kdor je s sabo zadovoljen in s svojim videzom, se lahko ima za lepega.
Ker, če greš druge spraševat za mnenje, ne boš nikoli vedel.[/quote]
Absolutno, ampak pri sebi ne moreš prepoznat dejstev objektivno. Pa nimaš referenc. Recimo. postavi sebi vprašanje, postavi ga drugim. Ti veš tudi tisto česar nisi povedal, kar pri drugem ne moreš

Zakaj prodala ?
Se tako slabo ceniš in se primerjaš s tistimi nezadovoljnimi in manj lepimi ženskami, ki so skupaj le zato, ker so se prodale, sedaj pa so nesrečne ?
Pametna ženska se ne prodaja, ampak preda pravemu moškemu, s katerim bo srečna in zadovoljna.

Ker, če greš druge spraševat za mnenje, ne boš nikoli vedel.[/quote]
Absolutno, ampak pri sebi ne moreš prepoznat dejstev objektivno. Pa nimaš referenc. Recimo. postavi sebi vprašanje, postavi ga drugim. Ti veš tudi tisto česar nisi povedal, kar pri drugem ne moreš[/quote]
Saj objektivne resničnosti sploh ni.
Za karkšnokoli definicijo, vedno rabimo opazovano in opazovalca.
Resničnost pa potem določajo lastnosti enega in drugega.
To tudi potrjujejo opazovanja v kvantnem svetu.

Absolutno, ampak pri sebi ne moreš prepoznat dejstev objektivno. Pa nimaš referenc. Recimo. postavi sebi vprašanje, postavi ga drugim. Ti veš tudi tisto česar nisi povedal, kar pri drugem ne moreš[/quote]
To tudi potrjujejo opazovanja v kvantnem svetu.[/quote]
In zato sebe ne moreš opazovat.

Nobena. Vseeno pa zmaga tista, ki je lepša. :)[/quote]
A na lepotnem tekmovanju? Kaj pa v kakem drugem testu? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To tudi potrjujejo opazovanja v kvantnem svetu.[/quote]
In zato sebe ne moreš opazovat.[/quote]

Se lahko. Se da “naučit”, je težak in kar dolgotrajen proces (ker ti v bistvu ne prinese nič kaj lepega tekom odkrivanja resnice o sebi). A ko enkrat obvladaš veščino gledanja, ko si hkrati subjekt in objekt, takrat spregledaš in …v bistvu najprej obmolkneš … za dolgo časa …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close