Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Z državo je hudo narobe če se pufa, lagali so da je blagajna v ok stanju

Z državo je hudo narobe če se pufa, lagali so da je blagajna v ok stanju

ob primopredaji so lagali da je državana blagajna v ok sta nju, če bi to držalo se ne bi zapufali že po dvej mesecih. v blagajni zeva milijardna luknja, še za pokojnine ni brez pufov pa socialo, ko bo tole zagustilo boste pocrkali od lakote.k najprej bodo udarili po tamalih, kot vedno. tista levica se bo posrala in to bo to

Država, ki se ne pufa, je neumna država. Vse države se pufajo in še se ne, zaostaneš v razvoju.

Pufati se je treba ravno prav (približno toliko kot drugi), da ti potem drugi ne skačejo po glavi kot Grčiji, Italji …

ahhh. ma nemoj…

ja dobro jutro…

ja če na podlagi vaju dveh zaključuješ… ni čudno da je tako kot je.

Haha, za pokojnine sploh noben več ne posebej poudarja, da država vsako zalaga stotine milijonov, ker se enostavno premalo nabere skozi prispevke. Ponzi shema, ki je s staranjem prebivalstva vedno bolj na trhlih nogah.

sem že pisal to. npr u srbiji je 9 od 12 penzij sposojenih… znači 75 procentov.

to ne bo šlo v nedogled.

ne moreš se nonstop pufat.

dolg je denar sužnjev.

enkrat sem bral nekaj… nevem točno… mislim da za ugando… pač mmf-u so bili dolžni denar… in so zatajil na plačilu… in je predlagal mmf da uzamejo mamicam kot otroške dodatke… oz to kar dobi ob rojstvu otroka… sepravi mame bodo težje otroke gor spravljale itd… znači direkt na prirastek ti udarjajo.

tko je… dužni ste pare.

Država se predvsem na novo zadolžuje zaradi poplačila starih pufov. Se pravi, stara vlada se je letos zadolžila za skoraj 3 milijarde, nova pa za 400 milijonov. Ponovimo še enkrat, skoraj 3 milijarde. V parih mesecih leta.

Samo januarja 1,75 milijarde. Ti ljudje so se res obnašali, kot da denar raste na drevesu.

Gre sicer za prvo dolgoročno zadolžitev v času nove vlade in finančnega ministra Klemna Boštjančiča. Skupaj se je letos, kot spominja Delo, država dolgoročno zadolžila za 3,27 milijarde evrov, pri čemer je del porabila za refinanciranje dolga oziroma predčasen odkup pretežno dolarskih obveznic.

Kje so pa tiste nepovratne milijarde iz Bruslja, s katerimi so se janševiki hvalili?

Jih ta vlada še ni dvignila, ker se ne strinja s tem, kako se je Janševa vlada lotila njihove porabe. Še najmanj za tisto, za kar naj bi bil denar namenjen. Najprej je pred volitvami zapravila kup denarja za bonbončke – očitno na puf – po volitvah pa bi gasila požar z evropskim denarjem.

Dobili smo procentualno manj denarja kot Hrvaška, pa še potem so nam 300 milijonov vzeli, ker smo zaradi norega zapravljanja bivše vlade  – seveda na puf – presegli prag za izplačilo. Idioti.

Odgovor na objavo uporabnika
ghflćd, 25.07.2022 ob 16:03

Država se predvsem na novo zadolžuje zaradi poplačila starih pufov. Se pravi, stara vlada se je letos zadolžila za skoraj 3 milijarde, nova pa za 400 milijonov. Ponovimo še enkrat, skoraj 3 milijarde. V parih mesecih leta.

Samo januarja 1,75 milijarde. Ti ljudje so se res obnašali, kot da denar raste na drevesu.

Gre sicer za prvo dolgoročno zadolžitev v času nove vlade in finančnega ministra Klemna Boštjančiča. Skupaj se je letos, kot spominja Delo, država dolgoročno zadolžila za 3,27 milijarde evrov, pri čemer je del porabila za refinanciranje dolga oziroma predčasen odkup pretežno dolarskih obveznic.

ti pa ne razumeš nič kaj. nisem janševik ampak moraš bit natančen. VSAKA vlada s ezadolžuje tudi zaradoi poplačila starih pufov.  janševa vlada se je zadolžila za 3 milijarde ker je morala seveda plačevati vse te kovid natege. to se strinjam. hkrati pa so odplačali tudi veliko teh starih kreditov iz časa pajhorjeve in drugih vlad, ko so nas veljaki zadolžili po 6 in več proventni obrestni meri. janša je najel nov puf po 0 procent ali celo v negativo da je odplačal starega dragega. tukaj jim nimaš kaj očitati.
seveda drži, slovenija v 30 letih je imela zgolj eno leto s presežkom, vse ostalo puf na puf, to si vse pove o tej državi in seveda vse te pufe je treba vrnit, vrnemo jih pa tako da najamemo novega, saj država nima za sproti, ne pa bo še stare pufe s svojim denarjem plačevala. skratka to vodi v pogubo.

Anonimno 6128, 25.07.2022 ob 16:34

ti pa ne razumeš nič kaj. nisem janševik ampak moraš bit natančen. VSAKA vlada s ezadolžuje tudi zaradoi poplačila starih pufov.  janševa vlada se je zadolžila za 3 milijarde ker je morala seveda plačevati vse te kovid natege. to se strinjam. hkrati pa so odplačali tudi veliko teh starih kreditov iz časa pajhorjeve in drugih vlad, ko so nas veljaki zadolžili po 6 in več proventni obrestni meri. janša je najel nov puf po 0 procent ali celo v negativo da je odplačal starega dragega. tukaj jim nimaš kaj očitati.
seveda drži, slovenija v 30 letih je imela zgolj eno leto s presežkom, vse ostalo puf na puf, to si vse pove o tej državi in seveda vse te pufe je treba vrnit, vrnemo jih pa tako da najamemo novega, saj država nima za sproti, ne pa bo še stare pufe s svojim denarjem plačevala. skratka to vodi v pogubo.

Hm, Janša je reševal stare pufe, ampak država pod njim bolj zadolžena, kot je bila. Kako gre pa to skupaj?  Če jaz poplačam puf, se puf zmanjša. :===

Drugače ti nisem jaz rekla janševik. Ne vem, zakaj me citiraš.

Kdo je lagal, da je državna blagajna v o.k. stanju ? Že pred meseci je bilo nekje  objavljeno, kako velika je finančna luknja.  Edino, če so tudi o tem lagali? In kdo?

Nobena resna država pufov ne poplačuje, vsaj ne za stalno.

Pufi “se poplačujejo”:
1. z inflacijo – so čedalje manj vredni
2. z gospodarsko rastjo, postanejo relativno marginalni (pade relativna zapufanost v razmerju do BDP).

Da se zavemo magnitude problema – Janša je v enem letu pridelal 3 milijarde deficita. Orban style, ki si na enak način kupuje podporo naroda s poceni bencinom. Samo mu počasi zmanjkuje cekinov.

Janša je prvo leto vladanja povzročil 4,2 milijardi deficita, v drugem ne veliko manj. Z norim zapravljanjem, ki nas je pahnila v inflacijsko spiralo. Tudi v času korone se je zapravljalo čisto preveč in za napačne stvari – recimo bogatenje zasebnikov v zdravstvu in korona dodatke za kader, ki z njim ni imel nobene zveze. Za to so šle milijarde!!!

Kaj  lahko pričakuješ od države, v kateri  se vsi izogibajo delu, praktično brez tehnologije, z infrastrukturo srednjega veka, in vztrajnim padanjem inteligence prebivalstva? Tole se ne bo dobro končalo.

Ni problem v pufih, ki bodo pripeljali do razvoja, problem je , ker se zadolžujemo izključno za servisiranje javne uprave, sektorja, in upokojencev.Ali sploh potrebujemo tako državo, oziroma komu je ona namen?

Plavi, 25.07.2022 ob 17:08

Ni problem v pufih, ki bodo pripeljali do razvoja, problem je , ker se zadolžujemo izključno za servisiranje javne uprave, sektorja, in upokojencev.Ali sploh potrebujemo tako državo, oziroma komu je ona namen?

Kaj ti pa fali?

nmvbk, 25.07.2022 ob 17:24

Kaj ti pa fali?

Predvsem pravičnejša razporeditev sredstev, oziroma smotrna poraba davkoplačevalskega denarja. Nekateri so bruto, drugi neto prejemniki. Narod, ki si ne zna zastaviti svojih prioritet, in temu slediti, ni vreden preživetja. Mislim, da sem pravkar govoril o Sloveniji. Pametnemu dovolj!

Plavi, 25.07.2022 ob 19:34

Predvsem pravičnejša razporeditev sredstev, oziroma smotrna poraba davkoplačevalskega denarja. Nekateri so bruto, drugi neto prejemniki. Narod, ki si ne zna zastaviti svojih prioritet, in temu slediti, ni vreden preživetja. Mislim, da sem pravkar govoril o Sloveniji. Pametnemu dovolj!

Brez repa in glave.

nmvbk, 25.07.2022 ob 19:36

Brez repa in glave.

Preglomazna, neuporabna. in neučinkovita javna uprava in sektor, izrazita centralizacija, slaba samoskrba, zapostavljanje podeželja, slaba infrakstruktura takoj za obvoznico,koruptiven, politično nastavljen, in nestrokoven vrh, oziroma elita šolstva, sodstva, in zdravstva, zanemarjanje avtohtonega prebivalstva….. Pametnemu popolnoma dovolj!

nočem bit pameten…

samo to ste vi starejši krivi. lej kako stanje nas je zateklo.

nič niste nardil. to vse kar naštevaš in še par stvari ni od včeraj.

ja sej nič ne morš. povprečnega državljana boli kurac za to.

zavedeno u zablodi.

Plavi, 25.07.2022 ob 19:43

Preglomazna, neuporabna. in neučinkovita javna uprava in sektor, izrazita centralizacija, slaba samoskrba, zapostavljanje podeželja, slaba infrakstruktura takoj za obvoznico,koruptiven, politično nastavljen, in nestrokoven vrh, oziroma elita šolstva, sodstva, in zdravstva, zanemarjanje avtohtonega prebivalstva….. Pametnemu popolnoma dovolj!

Oprosti, sem doma na podeželju in nam čisto nič ne fali. V marsičem je infrastruktura boljša kot v mestu! O čem ti to? In nekako enako so tvoje ocene na vseh področjih. Krneki. Pavšalno, samo da se nekaj lapa.

Zanemarjanje avtohtonega prebivalstva. :))) Pa kaj misliš, da si domorodec?

Anonimno 10422, 25.07.2022 ob 15:34

ob primopredaji so lagali da je državana blagajna v ok sta nju, če bi to držalo se ne bi zapufali že po dvej mesecih. v blagajni zeva milijardna luknja, še za pokojnine ni brez pufov pa socialo, ko bo tole zagustilo boste pocrkali od lakote.k najprej bodo udarili po tamalih, kot vedno. tista levica se bo posrala in to bo to

sej nas je ze jajo v dveh kerih tud zapufal, sej ni da se he komaj zdaj vzel kredit…  sdsovci so nas v dveh ketih polno pufali

stari… zadnjič mi je en v đamiji rekel da dobijo 800 al 850€… pač migranti…

socialno plus še kao ker je migrant … 400 al 450…

fukneš pasoš v morje in prideš. vidiš ti moraš delat za to. pa si prispeval u proracun… davke placujes… za pokojnino… urejen status… ma sigurno drzava vec od tebe kot pa nekoga ki je vceraj prisel… se financirat more ucenje jezika… in se marsikaj…

sem se pogovarju z tistim mojim nizozemcem… isto je rekel. prav vabil me je gor. je rekel da me bodo širom rok pričakal. da lahko tudi kršim zakon… da je itak mil… on ma pač te neke papirje… ni on nor 😉 vem jst. no in država mu sofinancira stanovanje… in mi je rekel da je dobil obvestilo da mora it v manjše ker je kao to samo za njega preveliko… ali pa da ne bodo več sofinanciral in naj si sam plača… verjetno bodo dali kake ukrajince ali pa migrante not…

se ti to zdi pošteno?

pa fajonki treba jebat mater stari. usak ki bi sodrgo vlačil sem.

pa ne mi zdej čifur ovo ono… jel vaša slovenija??? je. e pa malo je i moja!

nimate vi takšnega znanja, 25.07.2022 ob 23:06

stari… zadnjič mi je en v đamiji rekel da dobijo 800 al 850€… pač migranti…

socialno plus še kao ker je migrant … 400 al 450…

fukneš pasoš v morje in prideš. vidiš ti moraš delat za to. pa si prispeval u proracun… davke placujes… za pokojnino… urejen status… ma sigurno drzava vec od tebe kot pa nekoga ki je vceraj prisel… se financirat more ucenje jezika… in se marsikaj…

sem se pogovarju z tistim mojim nizozemcem… isto je rekel. prav vabil me je gor. je rekel da me bodo širom rok pričakal. da lahko tudi kršim zakon… da je itak mil… on ma pač te neke papirje… ni on nor 😉 vem jst. no in država mu sofinancira stanovanje… in mi je rekel da je dobil obvestilo da mora it v manjše ker je kao to samo za njega preveliko… ali pa da ne bodo več sofinanciral in naj si sam plača… verjetno bodo dali kake ukrajince ali pa migrante not…

se ti to zdi pošteno?

pa fajonki treba jebat mater stari. usak ki bi sodrgo vlačil sem.

pa ne mi zdej čifur ovo ono… jel vaša slovenija??? je. e pa malo je i moja!

Vau! Dve leti migranti noben problem, zdaj ko Jajo ni več na vladi, so pa kar naenkrat spet bogataši. :=====

to je bilo pred golobom…(za dnar)..

meni je drugače vseeno kdo je na oblasti.

sej on isto ruši ograjo… zakaj???

vrata od hiše/stanovanja mu je treba dol vzet.

da vidi malo… al rabi al ne rabi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close