Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z avtom po Prekmurju 4-5 dni

Z avtom po Prekmurju 4-5 dni

hvala!

se bom še vračala v te konce in bom preizkusila :))
kaj pa gre k pečenki, me pa osebno ne zanima , ker sem vegica 🙂 – ampak bo pa mogoče prišla komu drugemu informacija prav…bom pa še poskusila bučke – mi doma to tudi delamo, samo verjetno ni isti recept…

Hojla NIkki,

Za rehrano se uporabljajo takoimenovalne jedilne buče. Te se malce razlikujejo od tistih, ki jih uporabljajo za krmo za živali. So sicer okrogle, malce bolj ploščate in imajo debelejšo lupino, ki je tudi drugačne barve od teh svinjskih – jaz imenujem jih tako ker z njimi hranijo živali. So pa večje od bučk in tudi bolj okusne. Spomnim se otroških let, ko smo takšno jedilno bučo, katere meso je temno rumene barve) razrezali, mehko sredico odrezali z nožem in spekli v pečici. Ko je bila pečena smo vzeli žlico in to jedli, je zelo dobra, lahko jo tudi soliš, vendar čisto narahlo. Buče so zelo dobre za jesti, ker iz telesa odvajajo vodo in z njo strupe. Pri kakšnem kmetu boš dobila še takšne buče.

Lep dan,

Tajna

:))))?

saj jaz bučke in buče poznam….rekla sem samo, da verjetno ne uporabljamo enakih receptov…samo to 🙂

Drugača pa..so poleti kar pogosto na jedilniku – dušene, na zavihječi, v zavitku, naši tudi ocvrte, aja, pa s krompirčkom,,,skratka….poznamo 🙂

Tudi v kompotu so dobre.

Naša stara mama je uporabljala čisto navadne, “svinjske”. Enako so kot jedilne. Samo niso smele dozoret – od zunaj so morale biti še zelene, ne rumene. In nekaj je bilo s peškami, tam je preverjala uporabnost.

Uporabljala pa jih je podobno kot ste napisali

lp

bv

Ja, ampak so tudi navadne buče dobre za jesti, ampak morajo biti še zelene. Pri nas delamo iz njih zavitek in še marsikje se jih lahko doda zraven in nastane okusna hrana.
Poskusite in se prepričajte :))!
Dober tek!

Ja, nihče pa ni omenil npr. okusnih polpetkov,,,

hmmm a nismo malo zašli :)?

To je že kulinarika Štajercev in Dolenjcev :)), ne pa z avtom po Prekmurju 🙂

Ima preveč posipanega sladkorja, drugače pa je še kar ok. Ampak cena je veliko višja kot v Prekmurju :((.

živijo, jaz ti priporočam, da si gresta ogledat mlin na Muri tam blizu pa še en rastlinjak z samimi rožami.
Pojest vama pa nevem rečit saj je vsepovsod zlo dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close