z avtom na Švedsko
Bili že večkrat.
Če vam je cilj čim prej do sorodnikov: direktno do Rostocka in na nočni trajekt do Trelleborga. Naslednje jutro si na Švedskem in nadaljuješ pot. Trajekt lahko rezerviraš on line, če imaš Scandinavian card, imaš pri nekaterih trajektnih prevoznikih popust.
Nismo vedno rezervirali, smo tudi prišli kar v trajektno luko in kupili vozovnice. Nikoli ni bilo težav.
2 spanji na poti. Eno na velikem parkirišču ob avtocesti. Eno v kampu, ki smo ga naključno našli in ga ni nikjer na internetu. Za spanje na poti raje ne rezervirajte, ker ne vseste kako bo s prometom. Imeli smo tudi več kot 20 km v enem kosu “dela na cesti”. Noro.
Šli smo čez most, ker je najmanj skrbi ali bo trajekt vozil (vreme), ali bomo prišli gor, cena…..
Cestnino za most smo plačali že v Sloveniji (preko weba) tako da smo s printom samo pičili čez.
Če te zanima še kaj, vprašaj.
Šli sicer z AD ampak smo šli :). Rostock, okrog 14h na trajekt, okrog 23h smo prispeli, prespali v Treleborgu in nadaljevali pot naslednji dan. Nazaj smo šli čez Dansko preko mostu. Morda je cestnina čez most malenkost dražja kot trajekt, dogodivščina pa nedvomno velika. Če greš v 10 dneh 2x čez most imaš možnost dobiti extra popust. Preveri.
Če ne greste v top sezoni, ne rabiš rezervirati prenočišč, sploh, ker je veliko odvisno od prometa.
Mož tudi pravi, da bi prespali na parkirišču ob avtocesti. Ali je to varno? Da nas oropa kdo sredi noči … jaz po navadi malo paničarim 🙂
[/quote]
Poslušaš občutek in če ti ne paše parkirišče, greš naprej. Spiš lahko na velikih parkiriščih, ki imajo 24 ur bencinsko pumpo, trgovino, razsvetljavo…
Mi smo obe sprednji vrati kombija povezali z zajlo in zaklenili s ključavnico. Tako ni mogel noben od zunaj odpret vrat – če ti nasvet kaj pomaga in če imate takšna oprijemala da potegneš zajlo lahko varno skozi. Tako eventuelni napadalec sicer res lahko spusti plin za uspavanje, vendar vas ne more oropat.
Če ti kaj pomaga – mi smo se še najlabše počutili na enem parkirišču v Sloveniji.
Spanje ob cesti odsvetujem.Tistih par 10 eur za nočitev ni vrednih tveganja.
Pot preko Danske krepko podaljša pot, tudi most je drag.
Splača se iti na nočni trajekt iz Rostocka do Trelleborga, mi smo najeli kabino in se normalno naspali ter pozajtrkovali.
Sicer pa preverite nizkocenovnike, iz Krka je letel Ryanair v Stockholm ter v Oslo, če se ne motim.
Forum je zaprt za komentiranje.