Z avtom na Nizozemsko
mi smo se vsedli v avto in se peljali čez Nemčijo do Enshede-mislim, da se tako imenuje kraj na meji oz. meje itak ni, že pred 10.leti je stal tam na cesti en zdrapan zaprt kontejner z napisom ZOLL. Pot je dolga in čez Nemčijo po avtocesti bolj dolgočasna. Sicer pa se splača glede na to, kaj te čaka na potovanju po Nizozemski, zanimive vasice, enkratna mesta na Atlantski obali, Amsterdam je pa itak poglavje za sebe 🙂
uživajte!!!
Sem bolj čudno vprašal. Se opravičujem! Saj sem vedu 🙂
Ja, kako ste vi začeli.. tako sem mislil.. z načrtovanjem. Ali si prej točno zamislite pot in čas (kje in koliko časa) ali pa si bolj tako… po Celovški, potem pa desno.. iihhaaa!
No, saj verjetno zopet čudno sprašujem, sem čist začetnik v teh potovanjih, pa mi vsaka informacija prav pride.. kako si predstavljat. Sigurno, da je potovanje odvisno tudi od časa in denarja, ki ti je na razpolago. Sprašujem se za primer potovanja 14 dni.. a je dobro čim prej na cilj pridet, a…
Hvala vam za sodelovanje :))
Charly, mislim da bo ta karta res kar uporabna.
Eva, datum mi še ni znan, greva pa skupaj s punco.
Lp!
Mi smi šli za 6 dni. En avto, 5 oseb, stroški se lepo porazdelili. Videli pa Amsterdam na poti nazaj pa se ustavili za eno noč še v Koelnu. Vse kar sem prej se pozanimal je bilo kako daleč je in kje se moram peljati (maporama.com). Potrebovali smo približno 12 ur, trije vozniki smo se menjavali, pa v Nemčiji smo naleteli na zastoje (med tednom popldne). Vse ostalo smo pa med potjo urejali (vinjete, hostel,…). Nismo pa na srečo imeli kakšnih večjih zapletov. Edino še to, da smo mi prišli prepozno v AMsterdam in smo potem malo dlje časa iskali hostel….. Bilo je pa to avgusta lani.
A
Mi smo to izvedli lansko leto z dvema majhnima otrokoma in je bilo super. Vozili smo ponoči (12 ur od Ljubljane do Amsterdama, 2 šoferja, menjava na 3 ure). Najbolje je iti v nedeljo, ko je najmanj prometa. Mislim, da nas je vožnja stala okrog 40.000 sit (bencin, cestnine). Rada bi še povedala, da je Nizozemska odlična država za pohajkovanje z otroki, za vse je zelo dobro poskrbljeno. Mi smo kampirali in smo bili navdušeni. Kampi so zelo poceni, le včasih se je treba ponoči dobro obleči zaradi mraza. Ne potrebuješ klime v avtu, ker tam pravzaprav sploh ni poletja v našem pomenu.
Zivijo.
Tudi midva s fantom sva se pred kaksnim letom pogovarjala o tej destinaciji… pa sva potem ubrala druge poti…. No, pa saj ves. :))))
Drgač je pa moj že bil pred leti tamgor, ko sta s frendom štopala po Evropi, sam sta šla prek zahoda (najprej v Italijo, Francijo, potem pa gor…)…
Aja, pa v knjižnici si sposodi kakšen vodič po mestu.
No, boš povedal keku je blu…. pa kejšno kartolinco pošljita, hihi…
C c c, M.
Forum je zaprt za komentiranje.