Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z avtodomom v Nemčijo

Z avtodomom v Nemčijo

Pozdravljeni,

20.08. se prvič odpravljamo na potovanje z avtodomom (jupiii). Gremo v Nemčijo – najprej Legoland, potem Munchen, radi bi videli tudi grad v Neucwasteinu (verjento nisem prav napisala), preko Salzburga in nazaj. Ogledali bi si tudi rudnik soli in slišala sem da je v bližini tudi Keltsko mesto.

Vse, ki ste že bili v Nemčiji prosim za sugestije, kaj bi si bilo najboljše ogledati v tem času (vsega skupaj 6 dni, od tega 1 dan Legoland) – otroka sta stara 6 in 9 let. Zelo pa me zanima tudi, kako je s prenočevanjem z avtodomom v Nemčiji, kje so kampi (ali morda ni potrebno iti v kamp?), kako je z avtodomom v Munchnu,…
Za kakršnokoli informacijo iz prve roke vam bom hvaležna. Po eni strani komaj čakam da gremo, po drugi pa me je full strah.

Keltsko mesto je čisto zraven enega od rudnikov (zdaj se ne morem spomnit katerega) – rudnikov je namreč več, mislim da so trije.
Vsi so si podobni med seboj, je pa ogled rudnika vsekakor dobra izbira.
Keltsko mesto ni nič posebnega – če ga ne boste videli, niste nič zamudila.

Bi pa priporočala ogled Orlovega gnezda, ki je tudi salzburškem območju.

Poleg gradu Newsveinstein (tudi jaz sem v pisanju imen šlampasta, oprostite), sta vredna ogleda še gradova Linderhof in Herrn Kimze, slednji je na otoku, tja se pripeljete z ladjo. Pa še s poti vam ne bo treba veliko zaviti.

Če vam bo dopuščal čas, se zapeljite do Bodenskega jezera.
Če ga še niste videli, vam ne bo žal. Ob jezeru so krasna mesta,
iz mesta Marnburg (to ni točno ime-tako nekako zveni) pa se peljete z ladjo cca 30 minut na otok cvetja Mainau. Na tem otoku imate toliko lepega, da se tam lahko zadržite cel dan. Zelo primerno tudi za otroke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close