Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice z AD do Barcelone

z AD do Barcelone

Zdravo,
nujno bi prosil za nasvet glede potovanja z avtodomom. Zanima me kaksne so vaše izkušnje glede spanja v avtodomu izven kampov. Smo študentje in avtokampi do Barcelone so predragi. Vem le to, da je mogoče bp. spati na avtocestnih postajališčih, vendar bomo mi vozili predvsem po navadnih cestah. Kako je torej s prenočevanjem na navadnih parkiriščih? Ali lahko dobimo kazen? Ali je izvedljivo, da se vsako noč odpelješ na najbližjo avtocestom, poiščeš najbližje postajališče in prespiš – ali potem kaj težijo pri plačilu avtoceste?
Ko govorim o prenočevanju imam v mislih izključno le počitek in potem nadaljevanje vožnje.
In še to, ali lahko recimo čez dan parkiraš AD na parkirišču in se odpraviš na najbližjo plažo kopat?

Hvala Vsem, ki mi boste odgovorili.
lp.

Malo sem pobrskal po spominu. Na približno 50 nočitev v AD, smo prespali 2-3 v kampu. En mesec Peloponeza(1 noč), en mesec Sicilije (2 noči), že dvakrat tudi Francija (0 noči) itd. Hočem reči, da v kempe zaenkrat še ne hodimo prav pogosto. Nikoli do zdaj pa nismo imeli nikakršnih problemov, hvala bogu. Res pa je, da se je za prenočevanje treba odločati s pametjo, seveda pa pri tem prav izkušnje tudi veliko pripomorejo. Če se le da, vprašajte, če lahko tam in tam prenočite. Možne točke za prenočevanje na vaši poti so črpalke, gostilne, javna parkirišča, avtocestna postajališča (AC boste pač plačali od vstopa do izstopa) in seveda tudi dosti lepše točke, ob obali, naprimer. V Barceloni pa priporočam kamp, boste najbolj brez skrbi (kampi so po mojih malih izkušnjah precej cenejši od hrvaških).
Je pa pri teh zadevah vedno vse odločilno od individualnih odločitev. Torej, vsak po svoje. Znajdi se.

Hvala za koristne informacije in lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close