youth hostel Dublin
Zdravo!
V Dublinu imaš veliko hostlov, cene se ne razlikujejo preveč, sam sem bil dvakrat tam, enkrat v Kinlay house, kateri je tudi v Galwayu in pa v Corku, kar na nivoju, čisto z kontinentalnim zajtrkom in pa v Brown hostel, nekaj podobnega. Kinlay je blizu Temple bara. Cene so bile pod 20 EUR, odvisno kakšno sobo vzameš.
lp i
Živjo!
S fantom sva se ravno vrnila z Irske, pred tremi dnevi. Najprej sva bila tri dni v Dublinu, nato sva si z najetim avtom ogledala obalo in zahodni del otoka, zadnja dva dni pa sva bila spet v Dublinu.
Prve tri dni sva prenocila v Isaac’s Hostlu, na Frenchman’s Lane (to je blizu O’Connell Street). Za sobo za 6 ljudi (mixed) sva odstela cca 3800 sit na noc, zjutraj od priblizno pol osmih do pol desetih (ce se prav spomnim) dobis v kuhinji complimentary muffin in caj ali kavo. Hostel ni bil nic posebnega, ampak midva sva itak tja prisla samo prespat in se stusirat, sicer sva se pa potepala.
Kaj cenejsega bo tezko dobit, cez vikende se pa cene se dvignejo.
Moram pa reci, da me je Dublin malo razocaral. Nekje sem prebrala, da se ljudem zdijo irske cene kar ok, meni se je pa vse ful drago zdelo (in ljudem, ki sva jih spoznala tudi). Mi je bilo ful hecno, da jabolka prodajajo po kosih in eno jabolko stane priblizno 120 sit. Halo?!
Vse je ful skomercializirano, pa skoraj ne naletis na tapravega Irca (zdej je ful Slovakov in Poljakov, zaradi odprtih mej ob vstopu v EU).
Pa pazi ob rezerviranju sob. Midva sva morala rezervirati sobo v podruznici Isaac’s Hostla, v Jacob’s Innu,ker taprvi hostel ni imel prosto ob najini vrnitvi. Zenska, ki naju je vpisovala, je bla ful raztresena, in ko sva prisla nazaj, najine sobe ni blo nikjer in bi morala placat za eno noc 21,5 evrov (namesto prejsnjih 16), pa spat bi morala v sobi za dvanajst ljudi (namesto prejsnjih 10). Na sreco sva spoznala ene Slovake in so naju prijazno povabili pod najino streho.
Sicer pa mi bo Irska ostala v ful lepem spominu – upam, da tudi tebi.
LP, Darja.
Mi smo bili lani marca v Four Courts Hostel, dokaj blizu Temple bara (5-10 min peš). Bilo je ful kul. Posebej mi je v spominu ostal dober zajtrk (kruha in marmeladic in tega koliko želiš) in ful placa, še sploh, ker smo potem bili v Londonu v hostlu, kjer nisi prišel na vrsto, da bi dobil kruh. Grozno.
Sicer pa je bil to eden izmed najcenejših, če ne celo najcenejši hostel v Dublinu.
Uživaj, mi smo totalno!
LP
Nanča
Sama sem bila pred devetimi leti (že!!!) v hostlu Morehampton House, ki je kakih 10 minut hoda južno od centra. Bilo je prav luštno – čisto, prijazno, brez ‘policijske ure’ in z velikim vrtom. Spletne strani žal nimajo, a po tem, da na Netu najdeš telefon, faks in naslov, sklepam, da še delujejo. Sicer pa jih je na temle linku cela vrsta, tako da je izbire dovolj:
http://www.hostelz.com/view.php/Ireland_County+Dublin_Dublin_Hostels
Forum je zaprt za komentiranje.