Yorkširski puding
Kaj sočnega in osvežilnega. Ampak po moje je to napravila domišljija, ker mi zveni beseda “jorkširsko” tko sočno, haha. Podobno kot če skuhaš vanilijev puding v vodi z veliko borovnicami ali jagodami, sladkaš in imaš potem tak osvežilni puding, ki ga lahko ješ s smetano ali sladoledom, ko se ohladi. Njami.
Torej, končno sem našla ta ljubi recept. Bom ga kar prepisala, kot ga imam jaz:
PUDING YORKSHIRE (za 4 osebe)
Ta jed nima s pudingom pravzaprav nič skupnega. Gre namreč za debelo, v peči spečeno omleto, ki jo v Angliji nvadno narežejo k roastbiff-u. Potrebuješ:
125 g moke
sol
3 jajca
1/8 l mleka
1 čajna žlička olja
2 jedilni žlici masla
PRIPRAVA: 15 minut
POČIVANJE: 30 minut
KUHANJE: 30 – 40 minut
Pripravimo gladko testo iz moke, jajc, soli, polovice mleka in olja. Stepamo ga tako dolgo, da se pokažejo mehurčki. Medtem prilivamo preostalo mleko. Testo pokrijemo in ga pustimo počivati 30 minut.
Pečico predgrejemo na 220 stopinj C. Okrogel pekač (takšen keramični za narastke) namažemo z maslom in vanj vlijemo testo. Pekač obračamo, tako da se testo oprime tudi stranskih robov (tako, da ima omleta malo dvignjen rob).
Postavimo ga v srednjo lego pečice in puding pečemo 20 – 25 minut. Temperaturo znižamo na 200 stopinj C in pečemo še 10 – 15 minut. Puding narežemo kot kolač in vročega serviramo. Ponudimo k roastbiff-u ali k drugim pečenkam in steakom.
Tako, upam da ti bo puding uspel in da ti bo seveda teknil. Lep pozdrav!
Jagoda, ti si carica! Hvala.
Recepta v teh dneh, ko mi zaradi vročine ne diši najbolj jesti, še ne bom preizkusila. Ga bom pa sprintala in preizkusila malo pozneje. Zagotovo sporočim, kako bo poratal in kakšne ovacije požel pri jedcih. Hvala.
Kar se smeha tiče… Mogoče se je Alenki zdelo za crknit smešno to, da sem omenila borovnice. Ker je za crknit smešno, da bi se kdo v tej vročini vlačil po hosti in jih nabiral.
No, Alenka, Alibaba, Jagoda in drugi sladokusci, jaz vam vsem skupaj zelim en osvežilen dan. lahko pa se povabite k meni tudi na jorkširski puding, ko se ga bom spravila delat.
Forum je zaprt za komentiranje.