Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek yorkshirski tarijer

yorkshirski tarijer

pri nas je imela hči res veliko željo po psu, zanj je prosila več kot tri leta. Pasma ji ni bila bistvena, meni pa- ker:
– pes ne sme bit velik- živimo v stanovanju,(ko ga otrok sprehaja je tudi razlika, če potegne pes z 20 kg ali pa s 4kg…)
-majhen kuža- malo kocin po stanovanju
– male pasme veliko spijo, manj jih je “treba ” sprehajat (tako sem razmišljala takrat, ko psa še ni bilo, sedaj je pa pes vedno in povsod poleg :)) )
– pa tudi kakec je potrebno počistiti za njim…
-za kvalitetno hrano se za malega psa ne porabi 60€ mesečno
– lahko se ga vzame v naročje in pocrklja…
…in tako smo v ožji izbor dali tudi yorkca- na bolhi je bil, pokličem in evo, ga imam doma, star je tri leta, nobenih težav razen, da je občasno gluh in slep (kadar je zunaj dež), zjutraj ni treba zaradi njega zgodaj vstajat, ker spi kot klada, šele ko se začnemo pogovarjat in hodit po stanovanju priteče ves zaležan in skuštran, potem se pa razteguje, zeha, poveseli, vsakega posebej pozdravi in po zajtrku ga šele odpeljemo ven, pa je to med počitnicami poredko pred deseto, ko je pa šola potem pa gre ven ob sedmih in je od pol osmih pa do dveh sam doma in nikoli ni nič pogrizel, uničil…edino mlečne zobke smo dali populiti (zadaj) ker so mu že rasli stalni.
yorkiji so zelo inteligentni psi, veliko in hitro se učijo in za priboljšek ni treba ukaza dvakrat ponovit.

Upam in želim vam veliko veselja z yorkijem, pa, da ga res dobite iz zdravega legla. Mi nismo imeli pojma po kaj gremo in kako se lahko nasankamo , to vem šele zdaj ko berem razne pasje forume, če bi na to takrat mislila ga po moje sploh ne bi šli iskat, ker za rodovniškega psa žal nimam.
So pa znanci kupili psa iz ene pisarne na štajerskem, kjer imajo (vz)rejo za tri pasme in jim je pes poginil čez dva tedna odkar so ga dobili. Kupnino so pa izterjali nazaj.
Če greste po psa napišite pogodbo in zavarujte s tem kupnino. Če je leglo ok, bo rejec podpisal, drugače pa se poslovite in pojdite drugam ponj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close