Najdi forum

XP problemi

Zdravo.

Pred kratkim sem dobil nazaj HDD, ki so mi ga zamenjali po tem, ko je prejšnji odšel v večna lovišča. Na prejšnjem so kraljevali dobri stari 98SE, zdaj pa sem se zaradi šminkarije odločil, da dam gor XP – je. Evo, pa so nastali problemi:

– Non stop mi teži z automatic update – i. Kje se to že izključi?

– Pa kar naprej se hoče konektat na net (imam ISDN), ker kao nek program to zahteva. Včasih moram kenslat po trikrat in več. V ozadju mi pa ne teče noben program, ki bi ga že prej ne uporabljal na 98.

– Kako mu določim, da namizje ne deluje v mapi “DEFAULT USER” pač pa v tisti z mojim imenom? Kot uporabnik sem registriran samo jaz. Namreč, zdaj na namizju nimam ikon, ki bi jih sicer rad imel

– Pri “turn off” rabi relativno dosti časa, da se sploh začenja ugašati, a na koncu pa se ne izklopi, pač pa se preprosto restarta.

Sicer pa gre za tako konfiguracijo:

Celeron 1,2 ghz
Riva TNT2 32 MB
Gigabyte osnovna plošča
128 + 32 MB dimm ram – a
Maxtor 40 GB uata 100
Teac CD rom 40x
Win XP pro eng,OfficeXP,Norton av 2002 itd itd itd

Čudne težavice in na vse ti ne bom mogel odgovoriti. Lahko pa poskusim:

– autoupdate skenslaš tako da greš z desnim klikom v Lastnosti Moj računalnika in in tam v zavihku Automatic Updates razkljukaš “keep my comp……” Moram pa reči, da ti updati sploh niso tako odveč.

– kateri program to zahteva? običajno imajo ti programi nekje nastavitev da naj pogledajo za novejšo verzijo ali kaj podobnega. Preveri torej kaj je to zeen šus in sporoči.

– na namizju nimaš ikon, ker v XPju na namizju ni ikon :))) No skoraj tako. Poskusi najprej z desnim klikom na opravilni vrstici poiskati Lastnosti in prestaviti na “Klasični meni”. Samo potem ne bo tako fensi in šminkerski. no, vsekakor pa poglej va nastavitve zasona,zavihek namizja, kaj zeene ikone imaš odkljukane da se ti pokažejo. pa še v Accounts preveri a si administrator.

LP, Wega LPS

Hello, našel.

Zelo zelo banalna fora. Z desno tipko na miški kliknem na namizje in izberem

“Arrange icons by>Show desktop icons”.

Hja, glede na to, da smo navajeni še 98 ter milleniumov, se nam to niti ni dogajalo.

Uh, še bo raznih presenečenj, morda tudi za hackerje. Kaj bo šele z prihajajočimi “Longhorni” ali karkoli že bojo…?

Vseeno hvala za pomoč. Ko bo spet kaj narobe, se pa spet oglasim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close