XP prekinjanje povezave in ugašanje računalnika
Prosim izkušene uporabnike za XP za pomoč, ker me računalnik spravlja že na rob opuba, imam problem z WIN XP, na računalniku P IV, 2,4Mhz, 512Mb ram, modem 56k, brez mreže in mrežne kartice, volja internet
inštaliran norton antivirus z najnovejšimi podatki o virusih, uporabil sem tudi druge protivirusne programe z novimi bazami podatkov o virusih, tako, da predvidevam ,da problem, ki je sledeč, očitno ni v virusu :
po nekaj minutah dela na internetu (2-5), ne glede na to na kateri strani sem in kaj delam, se izpiše opozorilo :
ZAUSTAVITEV SISTEMA : sistem se zaustavlja. Zaustavitev je zahteval NT Authority system. Sistem se bo ponovno zagnal
Potem se računalnik po cca. 30 sec sam zaustavi in sam ponovno zažene in če greš ponovno na internet se stvar ponovi
pobrskaj malo po forumih kaksen teden nazaj…imas crva o katerem je bilo v zadnjem mesecu ogromno (W32.Blaster). na http://www.arnes.si/si-cert/obvestila/2003-04.html imas navodila Če se izpiše obvestilo “Shutdown in 60 seconds”, kliknite Start – Run in poženite ukaz ‘shutdown -a’ ta ukaz bo preprecil shutdown—potem pa sledi navodilom na omenjeni spletni strani
to pa zato, ker si ne namestiš popravka za xp-je, namreč
največja pomankljivost uporabnikov je, da ne preberejo celotnih
navodil za odpravo virusa (črva), temveč samo prvih nekaj vrstic, ali
pa še to ne.
Potem se pa vsakih nekaj dni ponavljajo ena in ista vprašanja….
Prisotni so izvzeti!
lp
Jo maš na mailu, opis rožice in ne nič ni potrebno šariti po registru
to je napisano čisto za take kot sem jaz – torej lenuhe.
No in potem ko ti bo vse delalo se pa z Hmmm že veseliva znanstvene
obravnave tatooja – je tako ali ni..
lp
Forum je zaprt za komentiranje.