Najdi forum

XP na BX plati ?

Strokovnjaki in zanesenjaki, imam vprašanje za vas.

Imam nekoliko starejšo plato BX440 od DFI, prej je bil gor Celeron, sedaj PIII 500 Mhz, 384 Ram…

Ok, imel sem pač potrebo da sem PC sesul in sem si omislil in instaliral XP-je. OK, vse je delovalo, računalnika pa nisem mogel izklopiti tako kot pod WinME, temveč samo tako da sem prekinil elektriko… Kaj naj bi to bilo ? Pomišljam da le plata sama, kakega updata BIOS-a si sam nebi privoščil.

Druga težava je bila tudi z volanom Saitek R4 Racing Wheel ker zanj pod XP-ji ni gonilnikov, nastavitev pod 6 gumbi, opisana na uradni strani pa ni delovala.

Prosim za vaše mnenje.

Če se ti je namesto izklopa spet samodejno resetiral, je lahko vzrok v napačni verziji Roxio CD Creatorja.

Živjo!

Za volan piše na njihovi strani takole

Windows 2000/XP
We’re afraid that this product is not supported under Windows 2000/XP; it was discontinued in production some time ago and as a result will not receive any more driver updates

torej štacune vabijo na žalost.

Za osnovno ploščo boš pa moral napisati natančno katero imaš.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ja, dragi klemenxx, takole pravi moja plata: DFI P2XBL Rev. B+, BIOS agent pa navaja:

BIOS ID = 2A69KD42C
BIOS TYPE= AVARD MODULAR BIOS v4.51PG
CHIPSET= INTEL 440BX/ZX rev 3

Ja, za volan mi je pa itak jasno…. trgovina vabi, drugače pa tipke..

Ja ampak bo kar potrebno narediti update Bios-a. Na strani

pa piše

Description
Fix system cannot shutdown under Windows 2000 (BIOS ACPI function default set to Enable).

tako da ali Bios update, ali ugaševanje, kar ti je pač ljubše.

lp

Hvala za napotek, sedaj pa samo še en stručko za update BIOS-a. Klub svojemu optimalnemu znanju bom raje to prepustil komu drugemu. Konec koncev manj boli glava..

Hvala še enkrat !

Ja Mare, najprej se 100% prepričaj, da je to ta plošča, potem pa
po navodilih instaliraš zadnjo verzijo Bios-a in to je to.
Ne sme ti pa zmanjkati elektrike tistih nekaj minutk, ko se Bios instalira.
Saj če si točno prepričan, ti pa tudi jaz upam napisati točna celotna navodila
kako to narediš.

lp

Bil bi vesel, če bi res napisal. Saj mi drugače ni težko odnesti kište nekam, kjer bi mi to naredili tok-tak in plačati, mukotrpno pa mi je odklapljati in znova vklapljati kupa kablovja….

Ja, plata je sicer res taka kot sem napisal, primernega updata pa nisem našel. Morda nisem bil preveč vstrajen, bom še poizkušal.

Hvala za sedaj !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close