worm beagle
Sicer je res, da se je včeraj pojavila nova verzija črva W32.Beagle.AG@mm in je tudi res, da nikoli ne moreš biti 100% da nimaš kake nadloge na disku, ampak če ne zaupaš svojemu av produktu, potem ne vem, zakaj se nahaja na tvoji mašinci. In če bi za vsak mail, ki me prijazno opozarja, da imam ta in ta virus opravil celoten pregled diskov, bi se mi verjetno že prekurli in znucali 🙂
Da pa bo Zvezdica bolj mirno spala in tudi vsi ostali ker bo vrjetno naval črvička zopet huronski, pa je tulele programčič, ki preveri in odstrani vse vrste Beagla, vključno z včerajšno verzijo
Hmmm, očitno se nisva povsem razumela. Nisem napisal, da je treba po vsakem ‘lažnem’ mailu preveriti diske, temveč občasno. Uporabniki interneta, zlasti tisti, ki imajo kabelski ali adsl dostop, so bolj izpostavljeni okužbam tudi med surfanjem. Žal AV program ne ščiti nobenega uporabnika, ki se sam okuži, ko potrdi razna reklamna sporočila, namesti razne toolbare in search bare, zaluta na strani, ki se samodejno ponujajo na ircu ipd. Takrat se pač enostavno tak program izvede, namesti trojanca na disk, namesti spy program ali celo virus – odvisno pač, na kaj je uporabnik naletel med surfanjem ali ircanjem.
Veliko je takih, ki imajo AV program, ne skrbijo pa za redno posodabljanje.
Zato torej menim, da je koristno občasno narediti check, sicer se nam lahko kaj hitro nabere precej nekoristne ali škodljive solate, ki prej ali slej pripelje do dodatnih težav.
Ja očitno se res nisva 🙂
Ne vem kateri AV uporabljaš in zakaj mu ne zaupaš, jaz svojemu Office Scanu od TrendMicrota povsem zaupam, ker me varuje tudi pred zadevami za katere trdiš, da te pred njimi ne varuje noben AV produkt. Ne varuje pa te pred spywarom ker temu ni namenjen in take vrste malwara ne bo odkril niti po 10 preverjanjih celotnega diska. Sam sem imel celo obkljukano opcijo, naj mi disk pregleduje enkrat mesečno ponoči, ampak v 2 letih ni našel niti ene zadevice, tako da sem tudi to sedaj izklopil.
Kaj bi bilo pa dobro naredi za zaščito lastne mašince, da se na njej ne bi nabirala nezaželena golazen je pa tema, ki bi verjetno potrebovala svoj post in strinjam se, da je potrebno občasno preverjanje svojih diskov. Ampak tudi ta stvar se začne najprej v glavi uporabnika in 90% jih itak ne bi upoštevalo nasvetov za več kot 1 teden.
hvala za replike.
Včeraj sem kontaktirala s svojim računalniškim netom ,ki me je potolažil,da
so zadevo uredili.Res pa je,kot pravi Tajfun,da nikoli ne veš odkod kaj prileti.
Rada bi povedala,da sploh ne hodim na klepetalnice in odpiram samo pošto,ki je preverjena. Precej pa iščem po raznih spletnih straneh.
Kakorkoli…naj minejo dopusti,oz.lepi dnevi, in potem se bom resno lotila vprašanja črva.Do takrat imam tako ali tako izklopljen pc.
Hmm hvala za link.Bom probala če kaj najde samo ob tem moram izključiti Norton Internet Security Professional, kar pa storim zelo nerada,saj mi trojančki,katere Norton uspešno blokira ,kar uletavajo 🙂
Lep pozdrav
…sam na Nortona ne dam pol kur** nič!!!
Imel vse posodobljeno…..in dokler mi ni Mausi tu odprl oči……in ko sem Antivir naložil……..sem šele videl,da mi ni osnovnih virusov,ki jih vsak diletantski program najde……pač ni našel!
Ob tem pa še obupno upočasnjuje sistem.
Naj se Symantec malce zamisli,ker ga kosijo po levi in desni….pa še povprek!
Polde živjo,
ti čisto verjamem in tudi od drugih nisem slišala ravno pohvalnih besed o Nortonu. Takoj ko se vrnem z dopusta bom vse prečekirala pa,da vidim.
Sistem ni upočasnjen in to me malce tolaži.
Poleg vsega delam na Mozili tako,da sem,vsaj upala sem,zaščitena kot kočevski medved.
Tale virus oz.črv pa je priletel preko yahoo-ja kjer se me,med drugimi,nanj tudi opozorili.
Doslej sem pc pregledala z nekaj programi in črva nisem zasledila.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.