Najdi forum

Pozdravljeni,
že zelo dolgo spremljam tale forum in vidim, da tukaj vsi vse veste. Prosim za pomoč. V wordu imam nastavljen okvir, ko se odpre nov dokument ali star, ni važno. Ta okvir bi rada zbrisala, vendar ga ne znam.
Hvala za pomoč in lep dan.

Mislim, da bo tole pomagalo:
Datoteka – Priprava strani: levo spodaj imaš gumb Privzeto. Če ga klikneš, bi moral okvir izginit. Če si si nastavljala kakšen posebne nastavitve, bodo tudi te izginile.

Sem probala, vendar ne vem kakšne postavitve moram izbrati za privzeto, ker noče izginit kar tako

Probaj poiskati datoteko normal.dot (ponavadi je v mapi Templates) in jo prestavi (ne zbriši) v neko drugo mapo. Ko boš odpirala Word, bo program naredil novo privzeto datoteko normal.dot, brez okvirjev in ostalih nastavitev, ki si jih imela.

Če bo karkoli narobe, pa datoteko, ki si jo prestavila v drugo mapo, prestavi nazaj v mapo Templates.

Prosim, povej mi kje se nahaja Templates oz. datoteka normal.dot, kajti jaz je ne najdem. Lahko sem jo po pomoti kdaj zbrisala.
Hvala za pomoč.

Pri meni (winXP) tukaj:

c:\documents and settings\MojeUporabniskoIme\Application Data\Microsoft\Predloge(ali Templates)

Sicer pa uporabi Search funkcijo, kjer vklopiš tudi iskanje po skritih folderjih in datotekah. Preišči cel disk.

Našla sem datoteko normal brez končnice dot in jo premaknila drugam. Vse deluje po starem. Verjetno sem pravo datoteko nekam izgubila. Kaj še lahko storim?

V bistvu ne razumem za kakšen okvir gre. Na misel mi trenutno pride dvoje:

1. Vidiš okvir področja ki je namenjeno besedilu. Ta služi za boljšo predstavo kje so meje teksta in se NE natisne na papir. Če gre za to, ga odstraniš (odvisno od verzije offica, pri meni – OfficeXP ANG)
Tools/Options: odpre se okno Options: zavihek View: Print and Web Layout – odstrani kljukico pred Text boundaries

2. Vidiš okvir celice (od tabele). Tabelo pobarvaj z miško, menu Table/Delete/Table(Row, Column).

Če je karkoli od 1 ali 2 in je problem rešen shrani kot template/predlogo (*.dot), Word te bo postavil v mapo kjer so templati shranjeni, poimenuj ga normal.dot.

Kako enostavno, če znaš. Najlepša hvala tebi Sith, kakor tudi vsem ostalim za trud.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close