Najdi forum

Zdravo.

Na prenosniku ter stacionarnem računalniku že leta uporabljam win XP ter office XP SLO. Word sam kot tak mi za moje potrebe še zaenkrat povsem zadostuje tako da nimam potrebe po menjavi, pa tudi do nedavnega je vse čisto lepo delovalo. Se pa je v zadnjem času na obeh računalnikih kar sam od sebe pojavil en problem. Namreč če hočem iz worda/excela itd.. kako datoteko prebrati ali shraniti, se mi v nalagalno-shranjevalnem oknu dogajajo čudne reči. Namreč, če se hočem pomakniti v neko drugo mapo ali particijo, se za vsak premik zadeva (okno) za kakih 30 sekund zamrzne. Ko je potem izbrana mapa na razpolago in se hočem pomakniti v naslednjo podmapo, se zadeva zmrznitve zopet ponovi itd.itd. Lahko si predstavljate, kaka katastrofa je potem shranjevanje ter nalaganje dokumentov v word, še posebej, kadar se datoteke nahajajo na različnih mestih. Isto se dogaja, če hočem vstaviti sliko v word. Med to zmrznitvijo sem preveril CPU usage in ni nič obremenjen, kar mi nekako deluje, da je problem v wordu samem, a do sedaj še nisem srečal takega primera. Recimo v drugih programih, ki uporabljajo enak način dela z datotekami tega ni oz. poteka vse gladko. Edino, kar mi je padlo na pamet, je bila odstranitev offica ter ponovna namestitev, a brez izboljšave, nameščanje celotnega OS-ja pa se mi zaradi officeve muhe zdi nesmiselno. Isti problem se mi pojavi tudi pri povsem ločeno ter kasneje nameščenem Front pageu 2003.

Hvala za pomoč.

Če že tako dolgo uporabljaš prastaro Pisarno, potem verjetno ne šariš kaj dosti po spletu. A kljub vsemu bi ti svetoval temeljit pregled diskov z več orodji, ki zaznajo morebitne okužbe z virusi. Včasih določen problem nastane tudi zaradi spyvera. Zbriši tudi vse odvečne datoteke z diska, za kar priporočam CCleaner, ki je brezplačen. Z njim lahko delno počistiš tudi register.

O programih, ki so namenjeni čiščenju nesnage in virusov smo pa že pogosto pisali: Spybot, AdAware, Spy Doctor, AV programi,… etc., etc.

Končno lahko poskusiš tudi s ponovno namestitvijo Pisarne, če imaš CD seveda. Nameščanje Windowsov pa se mi zdi v takem primeru odveč.

No, pa sem v namigu enega izmed mojih kolegov, ki je precejšen strokovnjak v trenutku ugotovil, kaj je dejansko narobe.

Namreč, po celi bajti imam brezžično mrežo in sem imel mountane razne mrežne pogone, ki niso bili vedno aktivni (pač, ugasnjen eden izmed računalnikov). Ko sem prekinil povezavo vseh neaktivnih mrežnih pogonov, vse deluje zopet kot blisk.

Torej, ena opazka je padla na piratsko verzijo. A torej naj plačam za skupek programov, ki imajo take neumne probleme? Okej, saj sem jaz zaribal pri neaktivnih mrežnih diskih, a le kako je to, da imajo ravno microsoftovi programi take težave s tem medtem ko pa nobenega drugega programa to ni motilo?

Sj, ko bom naredil prehod na kak drug office, to zagotovo ne bo microsoftovo sranje. Prvi, ki se ga bom poskusil navadit, bo open office. Temu pogoltnemu microsoftu pa res ne bom plačeval za kopico hroščev. Še za OEM verzijo win XP mi je žal, da sem ga kupil.

Hehe, malo šale, a malo pa tudi resnice.

Vseeno hvala vsem za komentarje in pomoč. Pa upam, da sem z mojo ugotovitvijo še komu rešil nekaj živcev.

Lepo, da si opisal, kako si rešil problem. A kje vraga si našel opazko, da gre pri tebi za piratsko verzijo Pisarne. V to, da sploh še imaš tlačenko z njo, sem podvomil le zato, ker gre resnično že za verzijo, ki je ‘malo out’.
Če se malo poglobimo v vso kompleksnost M$ operacijskih sistemov in seveda tudi njihovih in vseh drugih programov, ki jih ljudje naflikamo na mlinčke – smo lahko zadovoljni, da so sploh še uporabni za normalno delo. Pogosto so rešitve problemov enostavne – nekatere si uspešno izmenjujemo tudi na tem (in drugih) forumih. Včasih delujejo, vedno žal ne. That’s life 🙂

Pa lep dan vsem!

Aja,glede verzije. To je bilo mnenje nekaj ljudi,s katerimi sem v preteklih dneh razpravljal o nastalem problemu. Sam imam izkušnje,da lahko piratska verzija neke programske opreme deluje bolje. Res pa je,da moje tovrstne izkušnje ne ciljajo na MS.
No,smešno se mi zdi samo to,kako je ravno skupek microsoftovih programov imel težave z “mrtvimi network pogoni”, drugi programi pa ne. Pač zdi se mi,da ni ravno prijetno,da kupiš nek programski paket,za katerega si odštel zajeten kup denarcev,potem pa moraš reševati neke neumne hrošče,pa pri tem imeti srečo,kajti,o tem problemu nihče ne ve nič, še najmanj pa microsoft.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close