Najdi forum

word – rabim pomoč

mene pa zanima kako se naredi tista mala številka na koncu besede, če jo hočeš označiti in potem razložiti v nogi dokumenta? hvala sem, ki ste razumeli vprašanje in mogoče poznate odgovor!

Verjetno misliš tole[sup]2[/sup]. V meniju osnovno imaš ikono x[sup]2[/sup]Tisto pritisneš

točno to! hvala ful, nisem se mogu spomnit, ker že dolgo nisem rabil tega.

kaj pa potem v nogi narediš, da se ti ta isti tekst ne pojavlja na vsaki strani, ampak samo na strani, kjer je opomba?

Poskusi tako – če imaš nov word, se postavi za besedo, za katero želiš opombo, nato pojdi na zgornji zavihek sklici, nato izberi vstavi sprotno opombo in ti to naredi. Ne bi smelo biti v vsaki nogi, ker gre za posamezno sprotno opombo.

v bistvu mi mora ta opomba, ki sem jo označil v tekstu, pisati njen vir spodaj v nogi, ko sem to naredil, mi pa zdaj to v nogi piše na vsaki strani, moralo bi biti paa samo na tisti strani, kjer je opomba, a me zdaj razumeš, težko razložim, se pa prov ornk zafrkavam, sej pravm, že dolg nisem takega teksta pisal

Vse razumem. Očitno si uporabil napačno funkcijo. Opombe se namreč ne pišejo v nogo, temveč pod tekst. Za pisanje opomb uporabi funkcijo, ki sem ti jo prej opisala. Skratka sklic. vstavi sprotno opombo, pa gremo naši.

Iz noge pa zbrišeš tisti tekst tako, da greš v samo nogo in ga zbrišeš. Ker v nogah in glavah je v osnovi tako, da je povsod isto, razen če se neka funkcija izključi – sem se s tem večkrat prav zafrkavala…

Ko boš izbrisal v eni nogi, bi moralo iti ven tudi v vseh ostalih. Sprotno opombo pa vstavljaj s funkcijo sprotnih opomb. Tako bi morali potem iti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close