Najdi forum

Prosim, kakšen ukaz se da Wordu, če hočeš napisati besedo s presledkom, da jo šteje za eno besedo in je ne vrže v novo vrsto? Naprimer datum itd. Se mi blazno mudi, nimam cajta iskat. LP M.

hmm, ne vem, a ni najlažje pač tisto besedo začet v novi vrstici, če je že tako nakoncu prejšnje vrstice, da potem skače v novo?
Sej ni takoooo dooolga beseda oz karkoli je že?

Presledke lahko nadomestiš s kakšnim drugim znakom (underline naprimer), ki ga nato skriješ s Format/Font/Hidden.

Samo če je beseda tko dolga, ti jo potem itak sam vrže v novo vrstico, če jo imaš vezano z _ in je itak vseeno, če jo prej sam v novi vrstici začneš.

Saj je simple kot pimpl, a ne?
Kokneš Help v Wordu, Pomoč, a veš mm, potem pa vpišeš ‘posebni znaki’, in to je to 🙂

Za nedeljivi presledek gre namreč. ^s

Tole bo za enga temnega laškega!

hehe, sam še zmerej vrže v novo vrstico in je še vedno majn dela če sam vse skupej vržeš v novo vrstico

Al pa jaz nekako ne kapiram teh nedeljivih presledkov, pa bo treba kakšnega temnega prej spit, da bo domišljija začela delat :))

Točno to sem želela! Škoda, da se ne da pira po računalniku poslati! Vredno je bilo! Hvala! M.
PS: za ostale ctrl+shift+presledek

Ja sej zdaj, ko sem že 2 tatemna spil (kofeta in ne pira), je tud men prišlo, kje se da to pametno ponucat :))

A da ti je pršlo? Mora gret, kane?
Prav ti pride pri zvezah, ki ne smejo biti deljene, ali kadar to oblikovno kazi izdelek, npr. pri merskih enotah, odstotkih… pa še marsikje. Fora je predvsem v tem, da bosta besedi skupaj tudi, če boš naknadno dodajal ali krajšal besedilo, saj se bo tedaj drugače prelilo v stolpcu/ih.

Pa dejmo, še enga svetl’ga :)))

Ja ja, sej to mi je pršlo, naknadno oblikovanje :))
Ampak ker smo programerji take vrste žvali, da vedno iščemo, kako bi vse skup poenostavli pa z čim manj truda nardili in potem včasih pride tud bolj pozno. No ja, sej včasih je pa tud to dobro :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close