Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Word – nujno rabim pomoč!

Word – nujno rabim pomoč!

V Wordu XP imam narejeno na celi strani neko razpredelnico oziroma tabelo na ležečem položaju, pa ne vem kako lahko obrnem tabelo v pokončnem položaju, torej obrat za 90 stopinj. Kdo mi lahko kako pomaga?

Hvala za pomoč!

katero ver. worda pa imaš ti to ???

2003, 2007, 2000, 97

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Verzija je Word 2002, kdo mi lahko pomaga, ker nujno rabim za diplomsko nalogo!

sam ugibam…
Včasih pomaga če samo obrneš orjentacijo strani (Datoteka – Priprava stani).

Za lažje razumevanje pa si raje poglej na link spodaj:

http://shrani.si/f/O/KL/37blARGI/tabela.jpg

In še eno sliko klikni spodaj:

http://shrani.si/f/l/jE/3DA0Ihqp/tabela2.jpg

namesto, da prilagajaš tabelo, prilagodi diplomo, tako, kot ti je predlagal meteorx

postaviš se na stran, kjer boš vstavil tabelo

potem pa izbereš
Datoteka – Priprava stani – ležeče in
uporabi za – ne pustiš izbora “cel dokument” ampak od te točke naprej.

nato se postaviš na naslednjo stran in ponoviš vajo tako, da narediš stran spet pokončno.

Tako imaš v dokumentu 33 strani pokončnih in 1 ležečega, na katerega lahko vstaviš pregledno tabelo.

prilagodi diplomo -> pravkar sem že delal vaje, kot si napisal, na sredini sem naredil eno ležečega za tabelo, to sem rabil, samo edini problem mi je ostal pri oštevilčenju strani, namreč pri pokončnem lepo prikažejo spodaj, medtem pa pri ležečem je obratno, vse številke strani morajo biti lepo po vrsti, kako naj tega rešim, zelo bom hvaležen za pomoč?

To je nerešljivo. Žal pri vsej navlaki, ki jo vgrajujejo v word, še vedno ne moreš imeti na “landscape” strani “portret” headerjev in footerjev (tudi št. strani). Niti v najnovejšem wordu 2007. Jaz vidim edino rešitev v tem, da iz tabele narediš sliko in jo vstaviš na “portret” stran.

no, tud s tem ne rešiš nič, ker imaš vseeno ležečo stran in to oštevilčeno v zgornjem desnem kotu

Se opravičujem ker se mal pozno spet vključujem v razpravo
Se ne strinjam da se w wordu ne da številk okol obračat. Že word 97 je to znal. Priznam pa da ni čist enostavno
Sam za namig.
Vstavi-> Polje z besedilom
Potem pa v orodni vrstici poiščeš polje za spremembo postavitve besedila.

Hvala vsem!

meteorx -> zelo dober namig za tisto Polje z besedilom!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close