Najdi forum

word in datumi

v dokumentu imam okoli 300 datumov, ki so zapisani v takšni obliki 2008/10/15. Jaz potrebujem te datume zapisati si v drugačni obliki in sicer 15. 10. 2008.

Zanima me, če je to možno izvesti s kakšnim ukazom v Wordu? Datumi so različni. (če se nanašajo na isti dan potem znam to popraviti)

afrodita_

A so datumi v tabeli?
Če so, samo skopiraš v excel in nazaj, pa bo. Sicer bo potrebna pa višja logika…

Žal ne, ker če bi bili potem bi jih znala okol obrniti. 🙁

ni tako težko ko se enkrat poglobiš v te zadeve.
Zamenjava bahj bi delovala tako, kot opisuješ, a vseeno…
Jaz bi to naredil na kopiji dokumenta in šele po pregledu zavrgel staro verzijo.

Poženi Urejanje – Zamnejaj…. v orodni vrstici
pod najdi vstavi:
([0-9]{4})/([0-9]{1;2})/([0-9]{1;2})

pod zamenjaj pa:
\3. \2. \1

klikni na gumb Več

Pa vklopi:
Uporabi nadomestne vzorce

Zamenjava deluje če je v področnih nastavitvah nastavljeno Ločilo v seznamu na ;
V angleških področnih nastavitvah je to ,
Zato težko najdeš delujoč primer iz angleške strani z primeri uporabe nadomestnih vzorcev (regular expressions).
tako bi v angleških nastavitvah z , zgornji izraz zgledal:
([0-9]{4})/([0-9]{1,2})/([0-9]{1,2})

Še več razlage je pa na tem linku:
http://office.microsoft.com/en-us/help/HA010873041033.aspx

Super meteorx, zna prist prav.
Za tiste, kateri pa še niso naročili pri dedku mrazu worda in se mučijo s kakim Openofficom pa tudi razveseljiv podatek – ravno tako deluje, le da je pod zamenjaj potrebno namesto \ vpisati $

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Moram priznati da je v wordu težje…
Openoffice se vsaj drži standardov za regular expresions.
Nebom načenjal kateri je boljši – oba poznam in za oba sem že imel predavanja. Je tako kot v zakonu – enega se moraš navadit in nič ni zastojn.

Meteorx, najlepša ti hvala vse imam zapisano tudi za prihodnje.

afrodita_

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close