Najdi forum

Word document – help

Moj 75-letni žlahtnik si je letos nabavil PC, ker piše knjigo in se mu ni več dalo na pisalni stroj. Njegov sin mu je inštaliran Office, drugega tako ne rabi.
Od maja naprej je veselo pisal in napisal 121 strani. Pred dvema dnevoma pa je zadeva čudežno začela štekat – kar neke številke in čudne znake mu je metalo na ekran. Javljat mu je začelo tudi Virus Alert. Nima interneta, tako da ne vem kje ga je dobil. Skratka – z antivirusnim programom sem vse prečesala, pa ni našel nobenega virusa. Kar pa je stokrat huje – datoteka je velika 1,23 mega, ko pa jo z Word-om odpreš, ni notri nič. Gospod je jasno popolnoma v depri, ker se boji, da je šlo vse v maloro.

Kaj se da narediti? Kako to , da kaže datoteka 1,23 mega, noti pa nič?
Je še kje kakšna možnost, da se vsebino prikaže?

Nima nobene kopije, ker ga sin ni podučil, da je treba zadevo shranjevati tudi kam drugam. Poleg tega ima ikono in datoteko na desktopu. Skratka cela štala.

prosim za kakršenkoli namig, ker je gospod res čisto obupan, da je šlo 3 medece dela v nič

Hmmm, kako pa naj bi se okužil? Je nameščal kakšne dodatne programe, preden se mu je to zgodilo? Najbrž ne, saj verjetno toliko ne obvlada računalnika, ali pa vendarle? Morda njegovi vnučki?

Posebno veliko upanja, da bo uspelo rešiti okvarjeno datoteko, ti žal ne morem dati. Ampak, počakajmo na mnenja drugih.

Lep pozdrav
Tajfun

zaženi računalnik v safe mode (ko ga zaženeš pritiskaš tipko F8) pa ga nato še enkrat preglej z antivirusnim (večina antivirusnih če so inštalirani že potem, ko je virus enkrat v računlaniku, namreč v normalnem delovanju nekaterih virusov ne zazna). Če ne bo pomagalo se bo pa treba domislit česa drugega.

A je možno, da ima Word kakšne omejitve glede velikosti datoteke?
Da je sicer vse v datoteki, ne da se videti, ker je prebilo meje ?

Ne takšne omejitve ni.

Majči. Če mi tolk zaupaš mi lahko datoteko pošlješ na mail. Bom pogledal kaj bi bilo lahko z njo narobe. Mail: informator@email.si

Če kaže, da ima datotek 1 in še nekaj megabajta potem je še upanja. Podatki so očitno notri, le ven jih je treba dobit. Pojdi na http://www.google.com pa vpiši v iskalnik word viewer pa si ga poberi dol. Potem pa tist dokument odpri z njim.

Sem ti poslala.

Sem si snela viewer, pa z njim vidim isto kot z Word-om – eno samo vrstico.

Nekoč se mi je pri enih pretresenih uporabnikih posrečilo, da sem datoteko, ki je Word kar naenkrat ni hotel več odpreti, potem odprl z Wordpadom. Oblika besedila je bila sicer malo čudna, vsebina pa ohranjena in še uporabna.

Ja meni se je enkrat zgodilo podobno, pa mi je potem kolega, ki popravlja PC-je zrihtal, da je bilo zopet vse v redu.

Sem poskusila z Wordpadom, pa ni šlo. Mi je pa uspelo z Editpad Pro.
Tako sem dobila vsaj neoblikovan tekst – bolje kot nič.

Če pa ima kdo še kakšen namig bom zelo vesela.

hja, če ti še niso pomagali, lahko dokument pošlješ še na hmmm@afnegunca.com, pa bomo še mi vidli kaj se da ukrent 🙂

Se priporočam, ker bi res rada pomagala gospodu, da ne bi izgubil vsega.
Sem poslala datoteko.

Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close