wonder cooker
Lep pozdrav !
Včeraj sem prebrala @!#$ o kuhanju riža, rižot, pa se nisem nič oglasila zraven, ker se več ne spomnim, kakšne metode sem imela pri mešanju, oz. ne mešanju riža. Namreč že cca 7 let uporabljam pri vsaki kuhi pokrovko wonder cooker, to je ena štiridelna pokrovka, pod katero malce drugače kroži zrak, kot pod običajno in pod katero se riž, rižota skuha zelo enostavno.
Na malo olja prepraženemu rižu dodaš zelenjavo, ki jo imaš trenutno pod rokami ( no ni sicer čisto tako, je pa približno) ( včeraj so bili to šampinjoni in zelena paprika),včasih le riban korenček in koruza,….
zaliješ s cca 1,5x količino slane vode in putiš da zavre. Pod pokrovko. Nato preklopiš na minimalno temperaturo in čez 15 minut je gotovo, brez vode, ne zažgano, z porazdeljeno zelenjavo v notranjosti riža. In okusno.
Piza spečena na plinu, pod tem pokrovom je pa ta boljša. Sicer majhna (fi 28), a jih zato spečem več, pa je!
Če še kdo kuha pod to pokrovko, se mi naj oglasi!
Sončno vsem!
Alenka
Jaz jo imam že cca. 4 leta, pa nimam pojma, kaj naj si z njo začnem. Kupila sem jo na celjskem sejmu pri eni gospe, ki mi je obljubila, da mi bo poslal navodila, pa ni iz tega bilo nič. Bila pa je kar draga, sicer se ne spomnim več koliko, vendar mi je zdaj žal, da jo imam, saj mi vedno leži v omari. Če ima kdo kakšna navodila, se priporočam.
Lp, S.
Pozdravljene!
Veseli me, da vas je kar nekaj, ki ta pokrov poznate.
Sandra, če mi lahko zaupaš kak naslov, ti kopije navodil z veseljem pošljem. Škoda je, da ti pokrovka leži. Tudi na mojih navodilih je zapisan isti naslov, kot ga je javila Darja. Imam pa namen poklicati na telefonsko, ki jo imam od gospe, ki je meni prodala pokrovko, da jo povprašam, če še prodaja, ker bom jeseni potrebovala eno še za hčero, ki bo šla študirat v Graz in to ravno zaradi rižot.
Ni mi jasno, zakaj so v mojem prvem meilu tiste čudne krake, vprašaji – na tak način nisem postavljala svojega vprašanja!
To ve verjetno naš operator!
Lep dan vsem
Alenka
Forum je zaprt za komentiranje.